Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (296)

george82 

všechny recenze uživatele

Tak byla sakra nuda. Čekal jsem komedii a vtipno interakci s rodiči Emily...a dostal jsem pohled do pákistánské rodiny a pohled na Kumaila, kterej je nudnej, otravnej a je mi z něho do breku. Bullshit tohoto roku zatím. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělá dramedie se skvělým Kumailem Nanjianim v hlavní roli, který v tomto snímku ukazoval velké charisma a působil na mě velmi sympatickým dojmem. Konec konců tento film je o něm a on hraje sám sebe, což mu určitě dopomohlo k takto skvělému výkonu. Jinak ale všichni herci na place byli fajn, celkově mě snímek dokázal udržet v dobré náladě a díky svým komediálním prvkům mě dokázal i párkrát rozesmát. Navíc zde určitě i vy ucítíte obrovskou upřímnost a uvěřitelnost a tak můžu The Big Sick jen a jen doporučit. Prostě dramedie, jak má být. 80% ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Docela chytne za srdíčko, tenhle Kumail. A když jsem se až po shlédnutí filmu dozvěděl, že scénář byl napsán podle skutečnosti, vůbec mě to nepřekvapilo. Ty nejsilnější věci ze života bývají pravdivé, ty nelze vymyslet (jako třeba rozlučková scéna rodičů Kumaila před jeho odjezdem...). ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Toto je pro mě opět ten typ filmu, kde je v ukázce narvané to nejlepší z toho filmu a zbytek se tak nějak moc nepovedl. A ta délka je také zabíjející. Kdyby tam nebyly sem tam vtipné scény, tak bych i tu hvězdu ubrala. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Pokud už se mám dívat na něco, co se označuje romantická komedie, tak prosím nějak takto. Nenásilné, mile vtipné, netlačící na pilu, bez patosu, s příjemnou hlavní dvojicí. 75% ()

shedlo 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla tak osvěžující komedii, skvěle napsaný scénář a dialogy, romance je dávkovaná přiměřeně a neotravuje (jen úplně jemně při samém závěru). Humor těží především z rozdílnosti dvou kultur, ze kterých dvě hlavní postavy pocházejí (plus z prostředí stand-up komedie). Sympatické bylo, že ve filmu nehrají žádné typické hollywoodské hvězdy, ale průměrně vypadající herci; skvělé byly i výkony Holly Hunter a Raye Romana jakožto rodičů Emily. Aero naslepo velmi potěšilo!! :) ()

segovesus 

všechny recenze uživatele

Žánrová klasika s Apatowoskou (producent) syrovosti a vzhledem k zápletce s melancholickými pasážemi. Doporučuji, i když by tomu neškodilo o 15min méně. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Totálne trefná "pravidlá sú proti nám" konzervačka s kopou skvelých postáv, vtipných scénok a opozitne silných spoločných alebo osobných momentov. Každý dialóg s chuťou napísaný, každý herecký výkon zbytočne nesilený a každá emócia patrične cititeľná. Keby sa na miesto všetkých digitálnych hovadín, ktoré nemajú konca kraja a nikto ich nemá už pomaly kto natáčať, lebo sa mu buď nechce alebo nevidí v tom zmysel natáčali radšej takéto osobitné príbehy, tak hneď by bolo všetko lepšie. Očakávam nejakú tú zlatú sošku. ()

caMen 

všechny recenze uživatele

Tento film je především dlouhý! Ale Kumail i Emily jsou sympatičtí mladí lidé a smysl pro humor mají taky, takže se to odkouká příjemně. Emily se mi líbila, takže když byla v kómatu, tak mi tam trochu chyběla. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, bolo to multikulti, vtipné, poučné, milé, príjemné, výchovné a pod... Najviac však oceňujem, že to bolo také normálne, také zo života, ako by moja mama povedala... Nie, teraz vážne. Pôsobilo to na mňa dosť reálne, miestami až natoľko, že ma spracovanie bez umelého prikrášľovania svrbelo po celom tele. Neustále som sa ošíval a možno som sa ani tak veľmi nehihúňal, ako by sa na komédiu patrilo a predsa som sa skvele bavil. Jednoducho ten reálny príbeh skutočných ľudí bol cítiť takmer v každom momente a bol zaujímavý sám o sebe, nepotreboval umelé dokrášlenie... ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Mě strašně nebavilo úvodních 20-30 minut, takže jsem od toho několikrát odešel, že se jdu věnovat něčemu jinýmu, ale potom se tam začaly objevovat docela zajímavý a hlavně reálně zobrazený životní trable toho pakistánce, kterej mi byl ale od začátku krajně nesympatickej. Vyloučení z rodiny, ztráta přítelkyně. Ten člověk byl v cizí zemi a najednou neměl vůbec nic. Takže pak jsem se na to nakonec dokoukal, ale za ten strašnej úvod nemužu dát víc než 3. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Nejvíce zajímavé je asi to, že Kumail hraje sám sebe a popisuje svůj příběh. Musím ale napsat, že mě film tolik nebavil a ani nerozesmál. Zoe Kazan mi nebyla taktéž moc sympatická. Celkově hodnotím 40%, lepšíma dvěma hvězdičkama. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Humor podle mého gusta. Žádné prvoplánové gagy, ale civilní humor dávkovaný s nonšalantností denodenních situací. Výstavba filmu i charaktery jsou zbytečně schématické, což je asi jediná chyba jinak dobrého počinu. ()

Reklama

Reklama