Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (296)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Neptejte se nešťastně zamilovaných muslimů na jejich názor ohledně 11. září, nechcete-li se uchechtat k smrti. Strašně fajn vztahová komedie! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná záležitosť so super hercami a výborným scenárom (poprosím nomináciu na Oscara). Jediný problém je, že ako je u Apatowa zvykom, je to zbytočne dlhé a tým pádom to trochu stráca na údernosti. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedených vztahových komedií není nikdy dost. Pokud se navíc nejedná o žánr přiblblé hollywoodské romantické rádoby komedie dokáže takový snímek i poměrně snadno přilákat mou pozornost. Tak se také stalo v příběhu Kumaila a Emily. Divák sleduje vyprávění, ve kterém to s těma muslimama nebude zase tak žhavé. Náš hrdina se musí vzbouřit proti zavedené pakistánské tradici dopředu sjednané svatby. Nejvíce se mě líbily scény, ve kterých je se svou rodinou a špatné nejsou ani ty s rodinnou Emily. Co je naopak na pěst jsou Stand up výstupy, které mě nikdy v životě nikde nebavily. Jedinou světlou vyjímku tvoří DeNirovka Král Komedie. Abych ovšem neodbíhal. Napnutý jsem byl až do konce, přestože stopáž byla, jak už tomu tak bývá v apatowkách, opět přestřelená. Hlavní hrdina je pořádný kus sympaťáka. Aby taky ne, když hraje sám sebe :) 75% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

To je prostě taková paráda, když člověk zažije nějakou nezapomenutelnou příhodu a dokáže o tom napsat vtipný a dojemný scénář. A ještě větší paráda je, když ty stránky následně zaujmou Judda Apatowa a on ten film dostane až na plátna kin. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že do kina nejdu na film, ale na Boha. Tolik chvály totiž není ani ve všech přikázáních dohromady, kolik jich tahle komedie má jenom na plakátu. No a tady právě úplně nevím, jestli si rozumíme - viděli jste krom plakátu i film, jo? Já čekal, že se teda královsky pobavím, když se tomu udílejí pomalu i Michelinské hvězdy, ale ono prd. Na komedii kladu menší nároky než na blondýny při práci s buzolou; stačí mi, když se posměju. Tady se ale všechen humor dá leda tak tušit, provedení bohužel kulhá víc než Dr. House. Mějte mě za suchara, ale nejdřív si vzpomeňte, jestli jste na tomhle filmu náhodou nebyli v úterý na Smíchově. Protože v sále bylo plno a smála se až uklizečka na konci, když viděla ten bordel. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně vystavěná romantická konverzačka s rozkošnou závěrečnou scénou a tematickou aktualizací v podobě muslimských tradic uprostřed západní společnosti. Dojmy mám ale rozpačité - na jednu stranu jde film v první polovině několikrát proti konvenčním očekávání a z tradičních romantických vzorců přechází k závažnějším a rozsáhlejším motivům, ale zároveň pro své sociální vyjádření používá dost neuvěřitelné postavy s přehnanými reakcemi a ve finále naplno funguje jen ta jinak rutinní romantická linie. Emocionální to místy skutečně je a ve druhé polovině příběh znovu překvapuje, jak tvrdohlavě oddaluje happyend, ale katarzní účinek je zkrátka oslaben tím, že do ohromně složité životní situace se neustále cpe pohodový humor a vyprávění trochu nepromyšleně dává tolik prostoru rodičům nemocné Emily, jejichž životanázory a postoje přitom jdou dost mimo vytyčený myšlenkový mantinel. Každopádně je to hodně chytrý snímek, který na rozdíl od většiny soukmenovců má co říci globálně i mezigeneračně. Velmi silné 3*. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Jak mi většinou nabídka hlasovacího lístku v Karlových varech přijde málo detailní, zároven mě ochraňuje od dilematu, které mám často tady, a to: je to na 3 nebo 4 * ? Úvod je svižný, vtipný a se správnou chemií mezi protagonisty. Nicméně pak tedy nastane fáze koma, a ta je imho delší, než by snímku slušelo. Sice v něm přijdou asi ty nejvtipnější momenty, ale je mezi nimi větší množství sentimentální vaty. 75 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mám dojem, že jsem byl v kině na čemsi syntetickém, přibarveném a aromatizovaném. Je to podobné jako když si dáte čokoládovo-kokosovou tyčinku a když jí slupnete a řeknete si, že byla dobrá. Pak náhodně kouknete na obal a ke svému údivu zjistíte, že v ní nebyl ani kokos, ba ani čokololáda. Jak to sakra v té laboratoři udělali, že to tak chutnalo a mělo to tu barvu a vůni? A tak je to i stímto filmem. Dnešní doba si žádá své. Kdo se o film zajímá ví co myslím. Musí tam být trocha toho etna, trocha té xenofobie, trocha rasismu, trocha lásky, trocha romantiky, trocha napětí, trocha humoru a trocha sentimentu. Tedy pokud točíte romantickou komedii. A tak tu máme sympaťáka Pakoše Kumaila a ,,bílou'' Emily. Neš bys řekl švec jsou spolu v posteli a pak zas a zas ač si oba stále říkají, že je to naposledy. Ta lepší část filmu, alespoň pro mne, protože já raději drama, začne ve chvilce kdy Emily je po záhadné infekci lékaři uvedena do umělého spánku. Pak začíná skvělá část filmu kterou bych nazval Kumail versus rodiče Emily. To oťukávání se mi moc líbilo i následné přijetí... Paradoxně nejvíce rasisticky se kromě toho mladíka na stand-upu chovala Kumailova rodina, lpící na islámu, na tradicích a tudíž na středověku. Pokud se nám sem do Evropy mají valit Kumailové, kteří se tu hodlají vzdělávat a kteří chtějí žít náš život, nemám námitek. Pokud ale tu budou rodiny jako ta Kumailova, tak ty tu nechci! Pak totiž dojde k tomu co se děje v Německu, kdy německý občan tureckého původu žijící v Německu s německým pasem na dotaz na národnost řekne, že je Turek! Proč to tu píšu? Jistě není náhodou že film s tímto tématem přichází do kin právě v těchto časech... Zpět k filmu. Ano, asi to bylo syntetické, přibarvené a aromatizované. Ano, asi to splňovalo všechny nutné podmínky aby film byl kladně přijat odbornou filmovou veřejností a kritikou (a sakra si na tom dal záležet). Ale ono splácat z uzmělin něco dohromady tak aby to chutnalo, aby se to líbilo či dokonce aby to vyvolalo emoce, to už je také tak trochu kumšt a tady se to podařilo. A tak ačkoliv lehce cítím, že byl na mně spáchán podvod, dávám filmu za 5 registračních lístečků z nemocnice. * * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný mix skvelých scén, množstva vaty a indie klišé. Ale prostredie pakistanskej rodiny v USA je skvelé a zaslúžilo by si vlastný sitcom. 7/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Boží, kdy naposledy jsem se takto zasmál? Tolik zářezů kolik měl tento film si snad ani nepamatuji. Být to o něco kratší, jednalo by se o jednu z nej komedií jakou jsem kdy viděl, tak se jedná o jednu z nej komedií, kterou jsem viděl za poslední roky. [Kino Světozor] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na plný počet to po pravde nebude. Nie som odrovnaný. Na druhej strane môžem povedať, že The Big Sick predstavuje tak jednoduchú a zároveň originálne podanú drámu plnú životných strastí i krás, že po zhliadnutí zostáva človeku v srdci naozaj nečakane silná pohoda. A to pritom nešlo o žiaden prvoplánovaný happy end. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny snímok, plný kvalitatívnych kontrastov. Na jednej strane tu máme zaujímavý nápad a netuctovo podaný príbeh o kultúrnych rozdieloch a všelijakých problémoch s tým plynúcimi, navyše tu hrá moja obľúbená Zoe Kazan a aj keď sa od práce nepretrhla, bola radosť na ňu pozerať, no ale na strane druhej tu máme aj veľkú mieru patetizmu a emotívnej nátlakovosti, ktorá sa prejaví hlavne v presladenom závere, ktorý mi sem vôbec ale vôbec nezapasoval, škoda. Na slabší nadpriemer to však stačí. 70/100 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Milé, příjemně uvolněné, poměrně chytré, chvílemi velice dojemné. Zmínky a narážky na Pakistán, život muslimů a Islám obecně jsou trefné, vtipné a celkově hodně působivé. Imho nejsilnější momenty filmu. Bohužel to hodně trpí přehnanou délkou, kvůli níž zejména druhá polovina výrazně ztrácí tempo a stává se tak dlouhým a nepříliš záživným čekáním na sice hezký, ale nepřekvapivý konec. 60 % ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Milý film, který mě sice nechytl za srdce tolik, jak bych (v rámci romantiky) čekala, ale možná právě jeho autenticita a prostý styl se špetkou toho humoru v podání hlavní postavy je na něm to lákavé a osvěžující. Žádné obří citové výlevy a velké dojáky, prostě jen příběh o sblížení dvou lidí z odlišných kultur, přičemž právě to, že je hlavní postava muslim, je v dnešní době obzvlášť aktuální, a řekla bych, že především z tohoto důvodu stojí film za pozornost. Jen víc takových podnětů, které dají napovědět, že opravdu nemůžeme všechny vyznavače islámu házet do jednoho pytle! Oceňuji i to, že celý film je podle skutečného příběhu a že hlavní roli hraje sám ten chlápek, kterého je to příběh (scénář si očividně napsali sami s manželkou). Jeho styl humoru má něco do sebe a je skvělé, že si právě i z toho, že muslimové jsou všichni často zaměňováni s teroristy, dokáže udělat legraci. ~(3,9)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Nabúchanej ma žiadna Apatowina natoľko nezaujala, ako práve Big Sick. Originálny námet pre romantickú komédiu, i keď tých stand-up vtipov mohlo byť viac. Ale nekorektný vtip o 11. septembri fakt potešil... Tvorcovia si na seba zobrali celkom slušné sústo, pretože skutočne netušíte, ako sa tieto komplikované vzťahy môžu nakoniec vyvŕbiť a je iba dobre, že viaceré veci ostali otvorené a nešlo sa cestou akéhosi náhleho precitnutia smerujúceho k jednoznačnému happy endu. Obaja herci sú perfektní, chémia funguje, nepôsobia ako zo žurnálu a keďže produkoval Apatow, tak sa neriešili nejaké morálne dilemy ohľadom sexu na prvom rande, čo je tiež iba dobre. Vlastne všetky rozhodnutia v tomto filme sú správne. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nadšené ohlasy ze Sundance hlásaly, že tu máme pomalu komedii roku, avšak zázrak se nekoná - Pěkně blbě je úplně standardní nezávislá romantická komedie, jakých existují desítky až stovky. Dokonce je i jen průměrně vtipná. Od ostatních se však odlišuje pákistánskou tématikou a roztomilým způsobem vzniku, což se jí dá rozhodně připsat k dobru, stejně jako ne úplně obvyklé motivy matčina odstřihnutí syna od rodiny pro nedodržování kulturních tradic, vtipů o muslimských teroristech a možné metaforické interpretace o smrtelných následcích lži mezi dvěma partnery. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vůbec bych se nezlobil za mnohem vyšší přísun humoru. Právě humor mi zde totiž žalostně scházel. Zoe Kazan je herečkou, která mi k srdci nepřirostla, a to hlavně kvůli jejímu nepřitažlivému zevnějšku. V tomto snímku plní pouze roli jakéhosi přebytečného obalu kolem rozmnožovacího ústrojí. Film začne být trošku sledovatelný až v momentě, kdy dostane Zoe rýmičku a nebohému muslimovi nezbude nic jiné, než se postupně začít přátelit s jejími zvláštními rodiči a nepřátelit se se svými ještě zvláštnějšími vlastními rodiči. Celý film je přitom nesmírně předvídatelný a v mnoha pasážích velmi nudný. Pokud nemáte vyloženě slabost pro romantické komedie, tak o nic nepřijdete. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný horkosladký film. Osobne by som si možno prial, keby bol film o niečo vtipný a nespadol do pasce, keď sa dočkáme nejakých tých klišé, no myslím si, že má veľmi dobrého hlavného hrdinu, má vynikajúce nápady a dobrý zmysel pre humor. Dokonca sa mi aj páči vzťah našich dvoch hlavných hrdinov (Kumaila a Emily) a keď nastúpia jej zdravotné problémy, tak urobí všetko preto, aby jej pomohol, a aby bola v poriadku. Plus nestráca svoj optimizmus a hovorí, že doktori predsa vedia čo robia a spravia maximum preto, aby ju zachránili a bola v poriadku. To sa mi páči. Plus aj rodičia oboch hrdinov sú zaujímaví. Obe strany z iných dôvodov, no povedzme, že každá strana má svoje problémy, ktoré sa tu budú riešiť. A niekedy je treba dokázať, že veci sa môžu zmeniť a dokážu ich spojiť absolútne nečakané momentky. Ako je napríklad vlastné dieťa v kóme, alebo fakt, že syn sa nechce stať správnym moslimom. To sú vynikajúce momentky. Myslím si, že keby bol film menej horký počas strednej časti a mal by stále ten správny zmysel pre humor a na konci by sme neskočili do klišé, že je hlavný hrdina natoľko frustrovaný a mimo, že všetko čo môže pohnojí a veci pôjdu pre neho dole, tak by som tento film skutočne obdivoval. Chýbal mu len kúsok k tomu. Ale to rozhodne neznamená, že ide o zlý film. Naopak. Podobne ako filmy "The Edge Of Seventeen" a "Me & Earl & The Dying Girl" ide o veľmi príjemný film s dobrými momentkami a skvelým humorom. Len si myslím, že to občas mohli trošku ešte dotiahnuť. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Reklama