Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (296)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od včerejška jsem přemýšlel, co bylo na tomto filmu špatně, a nakonec jsem to vygooglil. Kumail Nanjiani hraje sám sebe v příběhu, který se mu stal před deseti lety! Ano, kdyby to nebyl chlap, kterému viditelně klepe na dveře čtyřicítka, ale o deset let mladší herec, leccos by hned fungovalo, či se dalo aspoň odbýt mávnutím rukou a zasmáním, jenže v tomto věku už to vypadá spíš divně. Jinak celkem originální romantická komedie nejen pro příznivce stand-up komiků (70%). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé. Na jednej strane kopec miest kedy to malo blízko k piatim hviezdam, ale na strane druhej mi to často pripadalo ako priemerný romantický film. Hlášky nie vždy padli na úrodnú pôdu a aj herecky mi to extra nesadlo. Ale uznávam, že príbeh lásky Kumaila a Emily je vskutku netradičný. 3,5* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie, která umí být i krutá, drsná, nemilosrdná, místy k slzám. Ale celkově si drží svůj (černý) humore, kterým koření to jídlo životních těžkostí. Pakistánec lapený v kultuře 1400 let staré, do USA dovezené, se snaží žít normální americký život a mít normální vztah, což ale znamená postavit se rodině. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie zpestřená pákistánským hrdinou. Škoda, že nepobaví alespoň vystoupení stand up komiků, které je zde podle scénáře záměrně trapné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalšie politicky korektné dielko, ktoré chce prilákať na dávno vyvrátené teórie, že multi kulti je super a nie každý moslim je terorista. Aj preto sa tento film asi ocitne na výplatnej listine homoakademikov a bude do nebies chválený. Ono nebol celkom zlý, má svoje vtipné miesta, ale celkový dojem fádnosti u mňa prevyšuje. Navyše ten pakoš vôbec nevie hrať. Ale aspoň sme sa naučili, že Pakistan je jeden z najväčších vývozcov bavlny a betónu na svete. Doteraz som mal za to, že je v popredí len v ekonomickej migrácii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komedie, která velice připomíná tvorbu Judda Apatowa, který je specialistou na vulgární, ale ve výsledku citlivé filmy ze života. Zde se setkáváme s pakistánským stand up komikem, který se zamiluje do sympatické Američanky, ale v rámci rodinné tradice vztah musí ukončit. Vše se změní ve chvíli, kdy dívka upadne do kómatu a hrdina se seznámí s jejími rodiči. A převážně na "vztahu" této trojice, stojí větší část filmu a jsou v ní ty nejvtipnější momenty z trochu přepálené dvouhodinové délky. Právě ta bude pro většinu diváků tím největším problémem, protože film je nejen dlouhý, ale má i velice pomalé tempo a vše se odvíjí v rytmu vtipných dialogů, ze života. Pokud divák přistoupí na fakt, že se nejedná o prvoplánovou romantickou komedii s typickým průběhem až do zdárného happy endu, film si vyloženě užije a v mnoha ohledech i dojme. ()

classic 

všechny recenze uživatele

STAND - UP KOMIK, pôvodom z Pakistanu, teraz žijúci v Spojených štátoch, KUMAIL NANJIANI, napísal spolu so svojou skutočnou manželkou scenár, ako sa stretli, odovzdali ho odborníkovi na slovo vzatému - Judovi Apatowovi, a tak sa všetci rozhodli : „Natočme o tom film” ! To je na jednej strane, určite dobrý nápad, ale na strane druhej, zveriť réžiu nie príliš skúsenému Američanovi Michaelovi Showalterovi, nepokladám za úplne najmúdrejšie rozhodnutie, lebo práve povestné : “AKCIA” , mi najviac zo všetkého prekážalo, nedokázala ma presvedčiť ani nie na 40 %, a tie ostatné percentá sú zaslúžene za hercov. Inak samotná myšlienka, o čom je práve IDEA, je naopak celkom prospešná... Niečo, ako klasika : Hádaj, kto príde na večeru + doplnok hocakého filmu, v ktorom vedľajšiu / hlavnú postavu postihne veľká choroba, ktorá ju odstrčí na vedľajšiu koľaj, do pozície : kómy. Hm... nakoniec som uvážil, že tento film nebol nič extra, čo by som oľutoval, ak by som toto nezhliadol. Asi najväčšie plus je v exotickom Kumailovi Nanjianovi, ktorý de - facto hrá sám seba. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tomto filmu s přítelkyní v kině a náramně jsme si ho ve skoroprázdném sále užili. Není to nic extra úžasného či překvapujícího, ale je to ze života a je to příjemně lidské. 75% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dokonalý mix drámy a komédie, zabalený v romantickom rúchu, poteší aj fanúšikov iných žánrov. Téma sa dala síce zneužiť, ale tvorcovia si zachovali čistú hlavu a nepodľahli zbytočne emóciam. Kumail Nanjiani bol skvelý. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takové romantické drama, kdy zpočátku je film romantický, ale následně se mění v drama. Kumail Nanjiani je jako hlavní hrdina fajn, je to takovej milej chlapík, který nechce zklamat svou rodinu, ale zároveň chce být s ženou, kterou miluje. Bylo hezké i seznamování se s rodiči Emily. A napětí až do poslední minuty, jak to vlastně dopadne. Na konci jsem byl mile překvapen, že se jedná o film natočený podle skutečného života Kumaila a Emily. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to komedie, ale melodrama s občasným problesknutím humoru. Je mile a vtipně natočené, dialogy jsou přirozené, jako se málokdy vidí. Všechny postavy snímku jsou sympatické, jen prezentují odlišné postoje, což by ale člověk měl přijmout, protože všichni svět nevidíme stejně. Různé úhly pohledu představují odlišnou kulturu a výchovu, odlišné zvyky i tradice, ale v žádném případě to nejsou tradice a zvyky odsouzeníhodné. Jsou jen prostě jiné. Když rodina trvá na tom, aby si syn vzal výhradně pákistánskou dívku, tak má své důvody, které sice v naší společnosti neplatí, ale není důvod je za to odsuzovat. Když jsou američtí rodiče zaražení pákistánským nápadníkem dcery, tak se jejich obavy dají pochopit. Všichni prezentují své postoje jasně, srozumitelně, ale jak se nakonec ukáže, ne bigotně. Jediná nepříjemná osoba je náhodný návštěvník klubu, kterého ale dokonale setře matka dívky a zároveň si při tom uvědomí i něco o sobě. Je to moc milý film, hlavní dvojice je příjemně obyčejná a přitom roztomilá. Proč dávám jen průměr? Ten film je fajn, ale neohromuje. /27. 7. 2017/ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pěkně blbě je film, u kterého jsem se cítil velmi spokojeně, vychutnával si povedené komediální i dramatické scény a u nějž nemohu nadávat, že je to americká slátanina, protože se ten příběh opravdu stal. Nejlepší vtipy - vykonání potřeby v noci a 11. září. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se pro mě rozjížděl opravdu velmi zvolna a příliš jsem nechápal, proč by mělo jít o komedii, pochopil jsem paradoxně až ve chvíli, kdy začalo jít do tuhého a na scénu se dostali Emilyini rodiče. V té chvíli jsem se začal docela dobře bavit a vydrželo mi to téměř do konce snímku. Téměř. Závěr byl opět americky slaďoučký a předvídatelný a připravil film v mém hodnocení o možnou čtvrtou hvězdičku. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkně blbě se koukalo na tenhle film, totální nuda hercům se dvakrát nechtělo a já jsem rád že to mám za sebou. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poutavý, "klišoidně" nezkalený a přitom hřejivě lidský příběh o lásce, stand-upu a síle lidského ducha. The Big Sick sice ze začátku zní a vypadá jako další romantická záležitost, kterých je v dnešní době všude plno, nicméně opak je pravdou. Snímek je totiž citlivou a v rámci filmových možností i realistickou podívanou, což ve výsledku v divákovi zanechá silný dojem toho, že něco takového se může stát komukoli z nás. Byl jsem vážně překvapen, že se zde sešla kombinace inteligentního humoru, skvěle vypointovaného scénáře a skvělých herců. Je vážně velmi příjemné se jednou za čas odreagovat u filmu, z něhož s z každého záběru sálá upřímná lidskost a porozumění. Jen škoda té dlouhé stopáže, která "nabídne" pár hluchých scén. Až na tento drobný detail jsem s filmem The Big Sick velmi spokojen, pročež ho mohu s klidným svědomím vřele doporučit. „Okay, that's a common misconception. Yelling anything at a comedian is considered heckling. Heckling doesn't have to be negative.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koukalo se na to celkem příjemně a herci byli fajn, ale takových filmů se najde dvanáct do tuctu a onu přidanou hodnotu jsem tady neobjevil. Prostředí stand-up komiků mi totiž nic moc neříká a druhý pilíř, totiž kulturní třenice, na mě působily až příliš decentně. Sice chápu, že se jedná vlastně o biografii a proto se tvůrci nemohli co se gagů týče moc odvázat, ale trochu odvážnější být mohli. 60% ()

Reklama

Reklama