Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (296)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa celkom tešil, najmä kvôli čoraz obľúbenejšej Zoe Kazan. Ale bolo to také, všelijaké - veselé aj smutné, vrúcne aj chladné, zábavné aj sterilné - v podstate presne také aké boli Kumailove stand-up výstupy. No rozhodne to bolo "iné" ako ostatné romantické komédie (resp. dramédie). Paradoxne, najviac ma z celého príbehu nebavil ani tak zložitý vzťah medzi Kumailom a Emily (hoci aj to malo čosi do seba), ale najzaujímavejšie z toho všetkého boli pre mňa tie reálie odohrávajúce sa v Kumailovej rodine, kde kulminoval konflikt medzi ním a rodičmi - tam by som ocenil, keby to išlo ešte viac do hĺbky. No rozhodne to však bol zaujímavý film, a dokonca aj celkom originálny, čo už je v dnešnej dobe skôr vzácnosťou. Takže najmä z tohto dôvodu sa prikláňam skôr ku 4*, hoci potenciál postáv a príbehu bol isto ešte vyšší. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tento komentar nebude nijak siahodlhy. S islamom stret civilizacii nebude, to skor sa ludstvo presidli na dalsiu planetu. Hajzlov je pozehnane tam i tam, no v nejaky stret civilizacii ja proste neverim. Laska jak ma byt, skoda ze neviem presny rozpocet, lebo trzby vyzeraju dobre  74 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se moc těšila. Má to skvělé hodnocení, většině mých přátel se film moc líbil, takže jsem si ho včera před spaním ráda pustila. Film je to hezký, ze začátku je to krásně romantické, potom smutné a nakonec nijaké. Druhou polovinu filmu jsem se nudila, není tam nic zajímavé, nic z čeho bych si řekla, že to je skvělý film. Velmi mě pak překvapil konec, kde jsem zjistila, že se jedná o pravdivý příběh Kumaila, takže to je za mě velké plus, ale jinak jsem malinko zklamaná. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Z pohledu originality ve výběru tématu, nebo přístupu k žánru je na tom film pěkně blbě. Děj ani postavy vás nemají šanci překvapit. Jedna jediná věc, která film tahá z nudy a šedi podprůměru jsou dialogy. V tom smyslu, že v 99 % podobných filmů mají postavy v každé chvíli přesnou, výstižnou a vhodnou odpověď na jakoukoliv otázku, případně pohotovou reakci na jakoukoliv situaci. Vždy mne to iritovalo a sráželo to v mých očích uvěřitelnost postav. V Pěkně blbě nicméně postavy zaskočeně blábolí, tváří v tvář překvapení plácají nesmysly, vzájemně se argumentačně faulují, případně nastává trapné ticho. Tedy tak, jak by reagoval v podobných situacích normální člověk. Za to zaslouží Kumail dík a aspoň ty 3*. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Uvažoval jsem o čtvrté hvězdičce, ale pak přišel nechutně očekávatelný happy end a moje veškeré sympatie vůči tomuhle pěknému filmu vzaly za své. Špatné to nebylo, ale je pro mě problém, když po pěti minutách přesně vím, jak to celé bude probíhat a jak to dopadne. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Big Sick je komedie ze života a na to prostě lidi slyší. Neříkám, že je to špatně, ale v tomto případě to nevidím tak horké a myslím, že v podobném duchu jsme viděli už i lepší. Humor je zde fajn, měl by sednout každému, postava Kumaila je extrémně sympatická a dobře napsaná. Stejně pocity už nemám z postavy Zoe Kazan, o které bych mohla říct totální antonyma. Ta holka mi prostě neseděla vzhledem, chováním ani humorem. Její rodiče patřily k těm lepším faktorům. Celkově mají v tomto příběhu velké slovo vedlejší postavy, které se zde starají o komiku. Malým vroubkem tu byla podle mě taky stopáž a příběh byl v podstatě pořád to samé dokola. Chápu, že se to někomu může líbit moc, za mě tři a čtvrt hvězdy. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Film je vtipný, ale nie je to komédia. je to príbeh o láske a rodine a strachu a ústupkoch a klamstvách a rozdieloch a podobnostiach. Je veľmi príjemný, nečakaný, úprimný, od srdca. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Netradiční komedie, inspirována skutečnými životními patáliemi momentálně v Americe celkem populárního stand-up komika Kumaila Nanjianiho, která sbírala samé superlativa všude, kde se objevila, a zároveň se stala hitem letošního Karlovarského filmového festivalu. Jasně, jedná se o konverzačku, která se snaží jít trošku proti proudu, znít chytře a bourat alespoň trošku zažitá klišé, ale bohužel je těžké nějak více sympatizovat s hlavní hereckou dvojicí, tedy alespoň pro mě. Zoe Kazan bohyně nezávislých romantických komedií, taky nepůsobí nijak svěže a film je opět poněkud delší. Samozřejmě celkově se jedná o hodně zajímavý počin, ale osobně mi chyběla nějaká vyšší citová zapojenost. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vyborna romanticka komedia, ktora mimo ustrednej dejovej linie, s brilantnym odlahcenim a funkcne prezentuje odlisnost dvoch kultur, ktore sa stretavaju tak vo vztahovej, ako aj socialnej rovine. Mam rad tieto nenapadne, no velmi prijemne filmove prekvapenia. 4,5/5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to dokonalé spojenie réžie, výkonov a scenára. Je to milostný príbeh, ktorý si úplne zaslúži svoje emocionálne vrcholy. Je to vtipný film, ale je o skutočne vážnych veciach. 8/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jako komedie je to slabší, ale plně to vynahrazuje ta nekomediální část. Kdybych v kostce shrnul o čem Pěkně blbě je, tak vás hned napadne, že je to klišoid jako prase. Ale díky vysoké míře autentičnosti, absenci patosu, jakési příjemné upřímnosti a výborném obsazení, nakonec tvůrci vyčarovali překvapivě dojemný příběh o Pákistánci, který si navzdory kulturním odlišnostem i dalším útrapám, vybojoval manželství z lásky. Ještě pořád to jako klišé zní, protože tohle už jsme tady měli mockrát. Generace mladých progresivníků proti starým přistěhovalcům, kteří se snaží udržet ostrůvky tradic, v oceánu kulturního barbarství. Na konci filmu je nám připomenuto, že si tím vším Kumail skutečně prošel. I kdyby byla spousta věcí trochu jinak, dá se Pěkně blbě považovat za vyjádření vděku své rodině i jako poděkování své ženě a jejím rodičům. Možná i jako návod pro miliony mladých přistěhovalců, kteří se chtějí vymanit z kulturně náboženských pastí, které jim jejich rodiče nastražili. Tvůrci ale netlačí na pilu, nemoralizují a neodsuzují. Ten návod obsahuje spíš ingredience, jako je upřímnost, láska a trpělivost. Pokud nebudete čekat komedii jako já, bude váš přechod od poněkud otráveného....to není vůbec vtipný, po ale je to zajímavý a dojemný, o dost plynulejší. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Prvý dojem z filmu bol celkom fajn aj som to hodnotil 4. Potom bola vonku búrka a ja som si dal kávu a v hrmení bleskov sa mi dojmy z filmu akosi "utriasli". Naviac "štvorkové a päťkové" filmy si odkladám, no tento sa mi akosi nechcelo dať do mojej filmovej zbierky. Kumail ma svojou ľadovou nehybnou tvárou veľmi neoslovil, a Zoe sa to podariť nezachránilo. Kvôli záveru je film označený ako romantický, neviem prečo aj "komédia" lebo na zasmiatie tam toho veľa nebolo. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nebyť to v závere až tak cukrové, zvažoval by som fullku. Kumail je asi určite super pisálek, ale herecky sa podľa mňa nevie veľmi predať. Ale hej, hlášky boli. Dokonca také, čo ma rozosmiali nahlas. Verím, že to chalan dá v lepšej kondícii ako bol Stuber. Ps: Bo Burnham potešil... ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Scénář elegantně pracuje s (mnohdy) kontroverzi vyvolávající tématikou a do toho zapojuje do vedlejších rolí, roliček i cameí ty největší komické hvězdy. Obdivuji Kumaila za jeho nezlomnou víru v lidi a smysl pro humor. Jeden z nejmilejších filmů tohohle léta. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Aktuálne, dobre zahrané a citlivo napísané. Samozrejme s dávkou sviežeho a inteligentného humoru. Nemám čo vytknúť. BIG UP ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Netradiční komedie s indickým aspektem překvapila jako krmě rogan josh. Osobně mám rád vtipy a stand-up komiky, avšak vzhledem k tomu, že stand-up performance zabírá dvacet minut filmu, tak jsem se ani jednou nezasmál, nýbrž jsem se šklebil jako Draco Malfoy na mudlu či chudého motáka. O tom, že Zoe Kazan má talent není sporu, avšak zde ji herecky jednoznačně přejel opálený chlápek Kumail Nanjiany. 81% ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Asi prvý romantický film pri ktorom som nebola nútená neustále prevracať očami nad otravným klišé. Perfektný! ()

Reklama

Reklama