Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (296)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto bolo také zlatúčke. Skrátiť o 20 minút a riadne by som si to užil. Pakistánec sa snažil odľahčiť každú situáciu, čajka bola rozkošná, dialógovo to medzi nimi iskrilo a feelingovo to nebola udepkárená lovestory romanca na grcanie, ale jeden sympatický príbeh zo života so všetkým, čo tam patrí. Mna to potešilo, lebo čakal som väčšiu pičovinu. 3 z 5 ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...nepříliš přifilmovaný, blé... civilní... blé... tohle slovo nesnáším... ale tady se hodí.... příběh o cestě za svým snem... a lásce... a tak... civilní.... fuj... ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně film, co se mi vyloženě trefil do humoru! Příběh asi kdovíjak neohromí, ale tuctová lovestory to na druhou stranu taky není. Emoce jsou tu nakombinovány v dokonalém poměru, Kumail je strašnej sympaťák a za zfilmování vlastního života jedině palec nahoru pro něj i Emily :-) Snad jen ten konec byl trochu natahovaný - kolikrát nás asi tak bude bavit sledovat Kumaila, jak prosí o odpuštění, že jo? I tak byly ale The Big Sick velmi příjemně strávené dvě hodinky a některým hláškám se směju nahlas ještě teď. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(153/2017) / Brilantné dialógy a komediálna odľahčená atmosféra bola tá správna voľba pre tak zaujímavú ale zároveň ošemetnú tému. Trošku sa mi ale zdalo, že keď chce film pridať v dramatickej časti, stráca ten šmrnc. Kumail zaujímavý týpek, pre mňa bola ale hlavná star skvelá Holly Hunter. Odporúčam všetkým, ktorí majú potrebujú zhliadnuť kus pozitívnej, úprimnej a hlavne hodnotnej filmárčiny. (8/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Trošku netradiční true story komedie z prostředí kulturní nesnášenlivosti.. Kumail Nanjiani, i když se místy chová jako pitomeček, je neskutečně ryzí a milej, takže mu všechny lži a nedorozumění divák záhy odpouští.. Pro mne byl nejsilnějším elementem filmu postarší pár, rodiče hlavní hrdinky, kteří se snaží řešit život tak jak přichází.. Nejsilnější scéna filmu je jedna z těch nenápadnějších a vedlejších a to tak, kde se otec Ray Romano přiznává, jak skrze nevěru pochopil, že miluje svou ženu Holly Hunter.. Tak snad to Kumailovo reálné partnerství klape i nadále.. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Krásná indie romance. Já mám tyhle malé, ale upřímné filmy velmi rád, a Pěkně blbě mě dost sedlo. Film je hodně sympatický, nikam nespěchá, má zajímavé postavy, které nejsou dokonalé a dělají spoustu chyb, jako obyčejný smrtelníci a vlastně nám jsou svým chováním dost blízký. A díky tomu pak film funguje o to více, po emocionální stránce a i v té komediální. Režisér šikovně vede herce a krásně zvládá dialogový ping pong, který nikdy neztratí tempo a zábavnost. Ke všemu má film skvělé herce, a to ať už jde Kumaila Nanjianiho, nádhernou Zoe Kazan, nebo Holly Hunter s Rayem Romano. Jediné co mě trochu nesedlo je dvouhodinová délka, mělo to mít o dvacet minut méně, a bylo by to mnohem lepší. Pěkně blbě je velmi povedená komedie, kterou jsem si užil a někdy v budoucnu jí uvidím znovu. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Emociálně i vztahově věrné s tématy aktuálními jako třeba integrace muslimského světa do západní společnosti. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak slovo komedie tady opravdu není na místě. Je to snad všechno možný, jenom ne komedie. Hezký film, nečekaně neklišoidní a herci sympatičtí. Ale je to taková ta typická festivalovka. 3,5* ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Citlivá komedie podle skutečné události. Komik z Pákistánu, který chce žít americký sen a opustit své tradice. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Trefné, vtipné, milé, roztomilé a mohl bych pokračovat snad do nekonečna. Příběh podle skutečnosti, který je až neuvěřitelný, že může být pravdivý, ale jednoduše si uvědomíte, že je ze života. Navíc konverzace s rodiči o islámu a víře je nadčasová, příhodná a dokonale na zamyšlenou. Sluníčkáři budou jásat a islamofobové nenávidět. Ideální místo pro mě, který si užíval celý film. Včetně skvěle viditelného progresu ve vztahu Kumaila a rodičů Emily. A co víc. Všechny roli bezesporu dokonale až oscarově zahrané. Karlovy Vary přenesli nesuchý a dle stavu očních víček až vlhce mokrý film, na který budu s láskou vzpomínat. Letošní topka. "Oh, ledmisiwhucutdedbi!" Láska na Zoe Kazan pokračuje! ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

I když je stopáž na můj vkus u tohoto žánru přepálená, pak těch hluchých míst má film poskrovnu. Inteligentní dialohy a povedené vtipy posouvají tento snímek ze života na velmi vysokou úroveň. 80% ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem se u komedie takhle nebavil. The Big Sick sice splňuje všechny žánrově klasické prvky, ale vždy je dokáže natolik ozvláštnit, že film působí dostatečně svěže a originálně. Největší kritiku jakou film po světě sklízí je scénář, který napsali Kumail Nanjiani a Emily V. Gordon na motivy jejich seznámení v reálném životě, někdo tak nemůže překousnout to, že se nedívá na film, ale na zdokonalený příběh o reálném Kumailu Nanjianim a Emily V. Gordon, kteří jsou ve filmu vykresleni trochu přikrášleně. Tuhle kritiku tak trochu nechápu, jelikož spousta filmů ať už to nemusí být na první pohled vidět vyhází z reálných zážitků autorů, vůbec mi tak nevadí, že se jedná o příběh, který si oba scénáristé prožili na vlastní kůži, spíš naopak si myslím, že filmu to jen prospělo a působí díky tomu reálně, což bývá u komedií často problém. Působí reálně především díky postavám, které jsou vyobrazeny dostatečně humorně, ale každá z nich má svoje logické motivy, jako příklad bych uvedl matku Emily, která by ve spoustě jiných snímků mohla sloužit pouze jako záporná postava, která bojuje proti Kumailovi, tady se s ním však spřátelí a vzniká tak dle mého vůbec nejlepší postava celého filmu. Holly Hunter, která hraje matku Emily, dostává prostor vžít se do své role a udělat z ní uvěřitelnou lidskou bytost a je tomu tak u většiny vedlejších postav. The Big Sick má totiž velkou základnu postav, které mají odlišný charakter a může z nich tak neustále čerpat nové a originální dialogy. Od Pakistáncké rodiny Kumaila až po otce Emily, mají všechny postavy uvěřitelné pozadí a svoje kouzlo, kvůli kterému by si je měl divák oblíbit. Michael Showalter odvádí výbornou práci a povedlo se mu adaptovat scénář na plátno se všemi humornými i smutnými pasážemi, přistupuje k hercům s respektem a nechává každého z nich potřebně vyniknout. Je zde vidět velký cit pro komediální režii a vůbec je vidět, že Michael Showalter se nebojí nechat své herce hrát. Kumail Nanjiani se ukazuje jako bavič první třídy, humor točící se okolo toho, že je Pakistanec nepůsobí nuceně, na všech vtipných pasážích je vidět, že vycházejí ze skutečnosti a Kumail Nanjiani je dokázal velmi dobře přenést na papír aby fungovali i v rámci filmu. The Big Sick je feel good komedie první třídy, která jen těžko tento rok bude hledat konkurenci ve vodách téhož žánru. Velice se těším na další práci Kumaila Nanjianiho jak hereckou, tak především scénáristickou. 86% ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Film, kterej ve mě každou minutou hrozně roste. Trefný, lidský, znamenitě vypointovaný s perfektními herci. Výborná záležitost, která možná není návyková, ale pod kůži se zaryje sakra hluboko. Náběh na plnou palbu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom svieži romantický príbeh, ktorého veľkým plusom je, že sa vždy vyvíja nejakým neočakávaným smerom. A tiež tým, že rande počas polovice filmu neprebieha medzi ňou a ním, ale v celkom inej trojici. Standupy samotné sú slabším článkom, no to vôbec nevadí. Rasizmus naopak, keď tmavší odmietajú svetlejších, ako je tu zobrazený, je gólom do brány fanatizmu a tento spôsob jeho stvárnenia zdá sa mi najšťastnejším. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Když jsem překonal tu tupou bolest v zadní části mozku, které trvala asi úvodních 20 minut, a která mě většinou donutí film vypnout, tak to byl ve výsledku fajn film. Ale předně, naprosto nevhodné obsazení hlavní ženské postavy, naštěstí je většinu filmu v kómatu. Ale nutí to k zamyšlení. Nad lidstvem. Raději být stand-up komikem, co není absolutně vtipný nebo být tím stádem, co se automaticky směje po každém jeho slově, i když to co řekne nemá být myšleno jako vtip. O čemž je vrcholná scéna filmu. Ale je pěkný, že je to podle jeho skutečnosti, i když já bych se raději otrávil výfukovými plyny jeho taxíku, než mít sen být stand-up komikem. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Druhý příspěvek z akce Karlovy Vary ve vašem kině byl o poznání lepší, než ten předchozí (Axolotl Overkill). Příjemná romantická komedie ()

Reklama

Reklama