Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (296)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Velmi rozumně inteligentní, ne jen indie festivalovka pro intelektuální smetánku. Příjemní herci, dialogy a romantická nota. I to téma islámu a odlišných kultur je pojaté celkem nevtíravě. Hodně se mi líbili rodiče Emily, Ray Romano je výborný. Pohled do zákulisí stand upu příjemně oživil Bo Burnham. Ale druhá půle už byla trochu citová vydíraná. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ve které je silná romance a ještě silnější humor. Je hodně znát, že scénář je založený na skutečném životním příběhu a že ho napsali přímo sami aktéři, neboť i přes neobvyklou titulní situaci působí příběh a zejména dialogy velmi uvěřitelně a vůbec nešustí papírem a působí opravdu jako reálné lidské konverzace a jde tedy o vítanou změnu oproti tuctové žánrové produkci, která narozdíl od Pěkně blbé nemá často příliš co nabídnout. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Pěkně blbě vybrali do hlavní role nesympatickou ošklivku. A hlavnímu hrdinovi jsem ani na vteřinu nevěřil, že by kvůli ní obětoval byť jen minutu svého času. Dvě hvězdy dávám jen díky zajímavé prostřední části, kdy se Kumail sbližuje s rodiči Emily. Tam je to občas vtipné a celkem věrohodné, zároveň i slušně zahrané. P.S. Holly Hunter i ve svých devětapadesáti letech strčí Zoe Kazan do kapsy a to nejen co se týká sexappealu :) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Svižná ale neškodná romantická komédia s dvoma pomerne nesympatickými hlavnými postavami a veľkým množstvom malých vtípkov a gagov. Bohužiaľ to však vo mne nevyvolalo nejakú väčšiu emóciu. Dva, trikrát som sa dobre zasmial, ale to bolo všetko. Oddýchnuť sa pri tom v pohode dá. Priemer... 60 %!! ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Přeložit tenhle film jako "pěkně blbě" mohl vymyslet jenom největší tupec, který to možná ani neviděl, někdy se fakt musím smát stupiditě některých českých pojmenování..v tomhle připadě si musí 90% lidí myslet, že se jedná o čistokrevnou komedii, což film rozhodně není. Poměrně citlivá záležitost, řešící mnoho soudobých ožehavých témat, navlečená však do zbytečně dlouhého kabátu................. moje hodnocení = 6 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem i přes velmi kladné reakce a hodnocení nečekal nic a dostal jsem poměrně hodně. Největším tahákem je vcelku nečekaný průběh filmu, který je pozitivně překvapující a není zaplněn klišé z klasických romantických komedií. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Až do tohoto snímku mi Kumail Nanjiani nikterak zvlášť nepřirostl k srdci, ovšem za svůj výkon v této podívané ode mě dostává palec nahoru a poprvé v souvislosti s jeho filmografií mohu konstatovat, že na tom chlápkovi fakt asi něco zábavného je. Co se tedy týče zápletky, tak na mě to celé sice působí jako za vlasy přitažená kýčovitá pohádka, a nic na tomto mém dojmu nezmění ani přesvědčování, že se jedná o skutečný příběh právě tohoto komika, nicméně faktem zůstává, že její zpracování, a to i přes chvílemi dost dramatické momenty, je prostě jedna obrovská pohoda, která k zábavnosti nepotřebuje žádné třeskutě vtipné pózy, či za každou cenu v jakémkoliv ohledu nutně tlačit na pilu, ale vystačí si opravdu jen s běžnými událostmi, které přináší sám život, a konkrétně na těchto mých pocitech má lví podíl právě Kumailova úžasně přirozená komičnost a celkově jeho vystupování, kdy především scény z rodinných večeří mě strašně bavily a přišli mi fakt živé a reálné. Tu jeho postavu jsem si zkrátka vážně oblíbil a s někým takovým se dá strašně snadno sympatizovat. Oni ale i ostatní postavy, včetně jejich hereckých představitelů, na tom nejsou hůř, naopak, všichni na mě působili příjemně, přirozeně a v podstatě to tu celé skutečně stojí právě na všech těch postavách a jejich záživných dialozích, než na zápletce, která by bez nich byla poloviční. The Big Sick tak zkrátka sice není nikterak objevná, ojedinělá, či jinak zajímavá romantická komedie, ale čas u ní strávený mi přišel více než příjemný a zábavný, tudíž za mě moc pěkný průměr. ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

"Co to je? Chutná to jako semeno!" "To tvůj otec vždycky rád slyší." Tak. Já vím, že jsem psala, že nemám ráda komedie, ale tady takhle, ač se to po právě citované hlášce nemusí zdát, není vůbec vulgární, primitivní ani oplzlá. Naopak, vyzařují z ní jiné a pozitivnější emoce a vlastně to, že je místy vtipná, je takový příjemný bonus, kterého se dočkáte ve chvílích, ve kterých to vlastně vůbec nečekáte. Za mě decentní, vkusné, vtipné a trošku dojemné. Takže ideálka. Ňuňatý Pákistáneček jako bonus. Ach! :D ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Klasický pohodový feel good film, který je předvídatelný až na půdu, ale i takové jsou potřeba. Není to přímo komedie, u které by se člověk válel smíchy po zemi, ale spíš inteligentní romanťárna k pousmátí, která se i přes dramatický příběh a různé bolestivé životní pravdy nezmění v citovou vydíračku, ale ponechává si svůj až cynicky humorný pohled na svět. Ba co víc, ten "boj" hlavního hrdiny s konzervativním muslimským prostředím dává i naprosto banálním situacím zábavný nádech a jako bonus dostanete bizarní, ale o to vtipnější přednášky o Pákistánu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Stand-upy nemám rád a ještě mě žádný z podobných výstupů neuchvátil. Přesto jsem sebral odvahu a na snímek, ve kterém je v hlavní roli stand-up komik jsem si pustil. Kupodivu jsem nebyl úplně zklamaný. Jde o vcelku fajn vztahovku a lehce netradiční romanťárnu. Původně jsem uvažoval i o vyšším hodnocení. Nicméně po zhruba roce od té doby, co jsem film viděl, jsem si uvědomil, že si snímek již téměř nepamatuji. Proto snižuji hodnocení na tři hvězdy. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie. Ústřední dvojice si moc neužijeme kvůli nemoci, ale o to víc se podíváme do Kumailova života a na jeho sblížení s rodiči Emily. Natož, že to má dvě hodinky, tak to uteklo jako voda a celou dobu sem se příjemně bavil. Na filmu je pěkně vidět střet pakistánských tradic s americkým snem. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Výborná vztahovka ze života. Dva dny poté už to nadšení sice není takové jako hned po skončení filmu, ale ty Kumailovy patálie asi nebudu mít problém vidět párkrát ještě znovu. Btw Holly Hunter, na ty roky...wau. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pokud se rozhodnete pro tenhle fil strávíte s ním příjemné dvě hodiny.Jediné co mi vadilo bylo to věčné přítmí a absence českého dabingu,kdy buď čtete a nevíte co se v tu vteřinu odehrálo anebo opačně ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Film je absolutně o ničem. Jako jednohubka, když venku lije a vy se chcete něco dozvědět o Pákistánu, tak možná. Ale jestli je tohle komedie, tak já jsem Brad Pitt a můj otec Kim-Čong-Un. Vtipného tam nebylo snad vůbec nic. Kumail ještě docela sympaťák, ale hlavní ženská role bez špetky charismatu po celou dobu filmu. Příběh téměř nula. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Romantický film z kategórie tých, ktoré sa dajú označiť tagmi ako "indie" (rozumej alternatívny, nie názov krajiny - to by potom bol "pakistan" :P), "sociálny", "realistický", "dráma". Nie klasický presladený americký výplod nereálneho naivizmu, ale vtipno-smutná "dramédia" s nádychom romanťárny, ktorá má prekvapivo dobrý humor (prirodzene nenásilný), dobré obsadenie a trochu iný prístup k zobrazeniu budovania vzťahov (vlastne sa nesústreďuje ani tak na ústrednú dvojicu muž- žena ale skôr na vzťahy okolo nich). Uložené do šuflíka "feel-good" movie ✔ ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hrozně milá romanťárna a když se později dovím, že je to na motivy jejich skutečného příběhu, o to víc se mi to líbilo. Herecky moc povedené, scénář se psal asi taky sám. Fakt milé, místy tvrdé, náročné a já fakt nevěděl nic o tom, jak to dopadne. A dopadlo to krásně! Z. Kazan to moc slušelo. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má všechno co by taková romantická komedie pro každého měla mít: vtip, trochu napětí, milé osazení a svým příběhem je od života mimo plátno vzdálená jen malými krůčky. Příběh o tom, že seznámení s rodiči vašeho protějšku je lepší stihnout před tím, než upadnete do komatu. A spousta zajímavých faktů o Pákistánu (věděli jste, že Pákistán má největší zavlažovací systém na světě?) ()

Reklama

Reklama