Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Recenze (296)

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Mně přijdou filmy, který se snažej vnutit nějakou uplně odlišnou představu o kultuře, náboženství a tak podobně v dobách, když je daná věc aktuální, úsměvný. O to spíš, že je to pak hned fláklý v nominacích na Oscara... Jenom v úvodu bych podotknul, že to, že je Kumail největší fanoušek Akt X a člověk nabývá z obsahu dojem, že se to kolem toho bude točit, je trochu nadsazený, jelikož to tam padne snad jednou u večeře a pak při seznamování s Emily. Ono by to nemuselo být vůbec blbý, kdyby to zas střihač neprospal a na celou práci se nevysral. Sledování 120 minut unylýho žvatlání a tlachání o tom, jak to má muslim v USA těžký by totiž uspalo i uspávače hadů. Ačkoliv je ale Kumail totálni břídil, neznaboh a lempl, kterej spí u kámoše na vodní matraci v místnosti bez skříně, před Brežněvem by se nemusel stydět, na zádech má z chlupů Monu Lisu a celkově je to prostě odpudivej ksicht, co by nedokázal sbalit ani spacák, frajerky se mu do postele jen hrnou. Je totiž strašně ftipnej a celej film je jakože poskládanej z uvěřitelných situací, situačních gaggů a podtextových fórků, neustále diváku před obličejem šermující umírněností civilizačně evolvnutýho islámu aplikovanýho v domáckym prostředí krásné a tolerantní USA, že by jeden zaplakal. Kdyby to byl nezávislej kraťas, tak oukej. Ale stejně jak loni O Teplym černochovi, no way. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí, uvěřitelná dramedie. Aby ne, když ji Kumail Nanjiani napsal podle svých skutečných zážitků. Některé věci to zbytečně přeskakuje nebo proletí dost rychle, ale Kumail (hrající sám sebe) a Ray Romano jsou boží, a ten příběh je natolik silný, že se od něj nejde odtrhnout. Všechna ta sláva rozhodně zasloužená. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Jako vždycky trochu přehajpované, ale na současné americké komediální poměry jde o výbornou romodramedii :-), ve které boduje jak hlavní dvojka, tak jejich rodičovský support. Odpustí si to nevkusné fóry, naopak těmi chytrými se tady nešetří a průběžně tomu tluče i zmíněné dramatické srdíčko, což známe spíše z britské produkce. Napsané i natočené s lehkostí, která většině aktuální US comedy moc chybí. 85% ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si splnil vše, co splnit měl a co chtěl a na nic víc si nehraje, což mi je sympatické. Příjemná romantická oddychovka se skvělým hercem a stand-up komikem Kumailem Nanjiani, který zde hraje sám sebe. Film je prolínán super stand-up vtipy a s nadhledem a vtipem popisuju stereotypy dvou kultur a dilemata generace dětí přistěhovalců, kteří často stojí mezi dvěma a na první pohled neslučitelnými světy. To že to je pravdivý příběh Kumaila tomu také něco přidává. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobre adaptovaný true-based príbeh – najlepšie a najkurióznejšie scenáre stále píše Život. Prekvapivou ľahkosťou a miestami fakt inteligentne sa hovorí o veciach, ktoré aktuálne rezonujú vo Svete (multikulturalizmus, svet moslimov, ich situácia (nielen) v USA, vzťah medzi muslimom a (ne)muslimom, atď.) – zopár „vtipov a poznámok“ by však mohli odpustiť. Je vidieť, že tvorcovia (scenár + réžia) sa snažili udržať balans. Dvojica K. Nanijani a Z. Kazan je zaujímavá (ich herecké výkony sú dobré a v podstate bez zaváhania) – chémia medzi nimi je, ale občas majú slabšie momenty. Z vedľajších postáv najviac sympatická H. Hunter. Záver pekný a každému vyčarí úsmev na tvár (nehovoriac a reálnych fotkách pred záverečnými scénami), ale tak trošku sa mi javí ako „prilepená na poslednú chvíľu“ – z ničoho nič Emily sedí v publiku. To však z hodnôt filmu neberie nič. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pěkně dobře. Když je ten Svatý Valentýn (ano, recenzi píši přesně 14tého února), tak proč to neoslavit trochou té multikulturní stand-up romantiky. Umně nakombinovaná civilní konverzačka, která se nebojí otřít o vztahy, stejně tak jako o jedenácté září……a ještě navíc to dělá inteligentně i vtipně. 40 let panic, Kopačky, Zbouchnutá, Komici, Tohle je ráj, Pěkně blbě…tohle jsou Apatowky, jedna z nejlepších věcí, co nám přineslo jednadvacáté století. ()

Deb 

všechny recenze uživatele

Vyváženost komična a romantiky mě v tomto filmu překvapilo. Navíc s aktuálním tématem muslimů, které je probíráno všude bylo odlehčeno a sympaticky použito. Nechybělo ani napětí a zvědavost, jak příběh bude pokračovat. Skvělý herecký výkon Kumaila vše jen završuje. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Je na pováženou, že zábavnejch momentů je i přes zasazení příběhu do stand-up prostředí po skromnu a jde hlavně o pokus o dramatickou romanci. Bohužel se originální námět nedaří zužitkovat ani u vážnějších scén, který nebyly vypjatý tak, jak by si zasloužily a dvouhodinová stopáž je navíc hrozně dlouhá. Navzdory sympatickýmu castingu a námětu jedna z nejslabších Apatowek. Za mě velký zklamání, kvůli čemuž nemůžu s čistym svědomym dát ani průměrný hodnocení. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Vtipná chytrá komedie s vážným tématem, kde si hlavní roli střihnul Kumail Nanjiani (aby ne, když to bylo podle jeho vlastního příběhu) a byl výborný, i když jsem měla pocit, že se nemůže přestat smát a to někdy i ve chvíli, kdy se to úplně nehodilo :-) ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, čekal jsem asi trochu víc. Je to takové nemastné, neslané - samotný Kumail nevýrazný, je tam pár věcí které pro mě postrádali logiku, a hlavně to nebylo ani tak zábavné. Slabší 3*. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Povedený příběh podle skutečné události, kdy aspoň člověk trochu pochopí, jak to mají někteří cizinci těžké, když vyrůstají v cizím státě, zatímco jejich rodiče žijí v umělých představách a stále věří, že vše může být takové, jakoby žili u nich doma. Asi tomu není moc co vytknout, je fajn, že Kumail Nanjiani si zahrál sám sebe. To se málokdy děje v příbězích podle skutečné události. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na tu multi-kulti romantickou komedii s trochou nedůvěry. Měl jsem strach, aby nám tu nevyprávěli o těch umírněných muslimech, kteří však ortodoxně trvají na svých zvycích a tradicích a o nějakém přizpůsobení se nemůže být řeč. No, v podstatě o tom to je, jenže Kumail svým rodičům, kteří jej chtějí oženit s nějakou muslimkou podle všech zvyklostí vzdoruje a upozorňuje, že v Americe je to jinak. Tohle jsem zatím v žádném podobném filmu neslyšel, že by islámisti měli žít podle pravidel země, do které přijeli jako hosté a měli by být vděčni za to, že je bez problémů přijala. Je tu několik hezkých vtípků, které jsou takové nenápadné, neprvoplánové. Nejlepší je samozřejmě ten, když se Terry, otec Emily ptá Kumaila na jeho názor na 11.září. Jeho odpověď mě rozesmála hlasitě. Ale jinak jsem chtěl hodnotit jen mírně nadprůměrně. Ovšem velice dobře zvládnutý závěr mě přesvědčil o hvězdě navíc. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Pákistánec Kumail a jeho hodně tradiční rodina, víra a domluvené svatby. A do toho všeho se nám Kumail zamiluje do Američanky Emilky, ta náhle vážně onemocní a v nemocnici se Kumail blíže seznámí s jejími rodiči. Rozhovor mezi Kumailem a rodiči Emilky - otec: ještě nikdy jsem nemluvil s nikým jako vy o 11. září. Kumail: tragédie, zahynulo tam několik našich nejlepších mužů...to byl vtip... Stand-up nemám ráda a oba hlavní hrdinové mi byli naprosto cizí, ale příběh jako takový se mi líbil. 3-4* ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale čekal jsem více humoru. Rovněž by neuškodilo trochu zkrátit. Nicméně zbytek byl na dobré úrovni. Příběh vcelku zajímavý, dialogy měly hlavu a patu. Navíc Kumail a Zoe to mají fakt zmáknuté. Lepší 3* ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Vynechám poznámky o pochybné kvalitě humoru hned na začátku filmu, nebudu si dělat srandu z nějaké násilné multikulturní propagandy a dokonce se ani slůvkem nezmíním o tom jak je od Kumaila strašně egoistické točit film sám o sobě a snad i sobecké když mu manželku nehraje skutečná Emily ale čert vem toto všechno, proč bych takto hloupě kritizoval jeden z nejlepších mnou viděných filmů za poslední dlouhou dobu. Víc než drama je to romantický ale víc než romantika je to komedie a to taková která vás nepustí a přestože humor není nikterak patrný, je krásný, citlivý, psychologicky dokonalý a právě z něho pramenní nejvíce dramatu a romantiky. Dle klasické rovnice, Milionář z chatrče, pak třeba 500 dní se Summer, následně tento film a pak asi tak stovka dalších filmů a tam jsou béčkové horory, akčňáky a pod nimi konečně stand up komici. Jestli z tohoto není poznat jak jsem z toho filmu nadšen, považuji to za neslušnost. Takže neváhejte čas a pusťte si film, ať dokážete vnímat spoustu nesmyslných věcí popsaných v tomto vychvalovacím výblitku. Ne, fakt se na to podívejte. Povinně! ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji kvalitní, indie, festivalovou romantickou komedii se společenským přesahem do nitra současné USA. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Že je film podľa skutočného príbehu herca stvárňujúceho samého seba trochu berie filmu vietor z plachiet, lebo žánru znalý divák ako ja sa diví, aké zvláštne dejové zákruty sa to odohrávajú na obrazovke. Ale to sú príbehy písané životom. Nemajú vždy ideálne tempo, majú aj hluché miesta, nie sú tak bombastické a nie vždy dopadnú podľa očakávaní divákov. Za mňa rozhodne škoda, že sa film nepropagoval ako podľa skutočných udalostí od začiatku, ale dozvedel som sa to až pred záverečnými titulkami. Tak by som vedel viac oceniť to, čím si Kumail so svojou priateľkou prešli. Vďaka tomuto zisteniu ale dodatočne dvíham hodnotenie k štyrom hviezdam. 7/10 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi neskolí masy a je jasné proč. Hlavně se mluví, musí se přemýšlet, zjevný artový nádech. To ale neznamená, že je špatný. Podle zdejší statistiky jej za necelé dva měsíce vidělo jen něco přes tisícovku hodnotitelů. Taky jsem šel do kina. Bylo tam osm ženských a já. Komedii v tom moc nehledejte, i když je zde pár vtipných scén, suše a nenápadně podaných. Asi nejpodstatnější „věcí“ je zde postava mladého pákistánského muže, žijícího v Americe. Tedy jednoho z mnoha tmavých mužů, kteří hlavně v dnešní době zaplavují „bílé“ kontinenty a každý z nich, rovněž v současné době, může být potenciální terorista. Tento muž ne. Postupně nás nenásilně přesvědčuje, že se mu v Americe líbí, vyhovuje mu její styl, nevyznává žádné náboženství a chce žít s bílou ženou, kterou miluje. Bojí se ale své rodiny, která je rovněž v Americe, neustále mu vnucuje v rámci domluveného sňatku mladé muslimky a rozhodně by se ho zřekla. V momentě, kdy jeho přítelkyně těžce onemocní záhadnou chorobou, přesune se film do nečekané fáze komunikačního soužití Kumaila s rodiči Emily. Toto byla velice silná část. Naopak Kumailova rodině se plně předvedla v duchu svých tradic. Bohudík nejde o běžné americké klišé. Herci nejsou nijak krásní a příběh je podle pravdy. Asi to ode mě vyzní Pěkně blbě, ale celý film probíhá velice nenásilně, mile, působivě a byl jsem z něj hotový. ()

Reklama

Reklama