Reklama

Reklama

Dej mi své jméno

  • USA Call Me by Your Name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když si rodiče sedmnáctiletého Elieho pozvou do své velké italské vily na léto hosta, jejich syn z toho není vůbec nadšený. Zpočátku se zdá, že toho s pohledným americkým 24letým studentem Oliverem nemají mnoho společného, když však spolu začnou trávit více času, začne mezi nimi vznikat něco mnohem hlubšího než je přátelství... (Falcon)

(více)

Recenze (491)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Je lepší promluvit nebo zemřít?" Je to především romantika pro osoby stejně zainteresované. Jinak hlavně melodrama a pro mne nuda. ()

Aiden 

všechny recenze uživatele

Jasných 5* v každom smere. Ak by to bolo možné, pridal by som ešte aspoň 1* za otcov monológ(dialóg) so synom. Slová, ktoré by zachránili nejeden mladý život. ()

Tipko odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že filmy o gayoch, podobne ako je i tento a ktoré sú dnes tak v móde, nech sú myslené akokoľvek humánne, sú nebezpečím pre mladých a zvlášť pre základnú bunku spoločnosti - tradičnú rodinu. Nemám nič proti homosexuálom ako ľudom, ale ich verejná propagácia a životný štýl nie je v poriadku. Ved aj Boh ho nazýva ohavnosťou. Boh však miluje aj ich a chce ich spasiť. Riešením na ich uzdravenie je vyznanie tohto hriechu Ježišovi a prijatie Krista za svojho osobného Pána a Spasiteľa. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Ciao, mi chiamo Tommaso e piaccio questo film. Romantika ako vyšitá, či už pocitmi alebo prostredím. Skryté túžby a emócie, ktoré v druhej polovici filmu vytrysknú na diváka ako láva z Etny. Tempo bolo najprv v prvej polovici také ospalé, prázdninové, čo ale nebolo zlé, hodilo sa k filmu a presne vystihovalo atmosféru danej neznámej oblasti niekde v Taliansku. Druhá polovica bola búrlivá a nabitá emóciami. Spolu s úchvatným prostredím talianského prostredia sa jednalo o príjemný, miestami až podmanivý filmový zážitok. 7,8/10. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

To je tak strašně citlivý! Pomalý rozjezd celého příběhu vše jen umocnil. Call me by your name and I'll call you by mine... Prostě mega lovestory. Závěrečná tátova řeč - to potřebuje slyšet každý v jakémkoli věku... Ten mladík je fakt talent, chci ho vidět znovu. Pozadí osmdesátek příjemné, nejvíc tancovačky, neměly chybu :) ()

0L0V0 

všechny recenze uživatele

2018 * - Tak a mame tu ďalší film o buzerantoch. Tento krát tu vidíme vzťah, ktorý sa rozvíja príliš pomaly. Vo filme sa nič extra nedeje, dokonca herci nemajú čo robiť, takže tu máme znudených hercov a to sa rovná znudený diváci.. Prvej tretine postavy vidíme v rôznych situáciách, no nič sa zásadne nestane. Druhá tretina to príde!, gay bozky, sledujeme postupné iskrenie medzi postavami ako v päťdesiat odtieňov. Eliot bojuje so svojou orientáciou tak ako aj ja či tento film stojí za dopozeranie. Rozmýšľam čo tento film vlastne chcel byť. Myslel som že som videl všetko, ale znásilniť broskyňu a potom v zapätí prichádza druhý buzerant, ktorý chce tu znásilnenú broskyňu zjesť aj so semenom, je už iný extrém. V akadémii musia byť riadne teplí chlapi ktorí tento film ocenili oskarom.. inak si to neviem vysvetliť. Oceňujem však záver, ktorý predniesol otec synovi, kde pekne zhrnul v niekoľkých vetách myšlienku: že ak sa zlé rozhodneš, potom ľutuješ celý život. 2021 **** - Je veľmi málo filmov, ku ktorým sa vraciam v spomienkach, že vo mne vyvolali toľko rôznych emócií. Daj mi svoje meno je presne ten film, kde nie ste si istý hodnotami čo tento film chce zďeliť. Tento film ma v sebe emóciu, ktorá sa vás zmocní a po večeroch nad filmom rozmýšľate. Málo pri mojich najobľúbenejších filmoch sa mi to takto intenzívne stáva. ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Nekonečný (stopáž) a zavádějící příběh jak o tom, co vůbec není důležité, tak o nezodpovědnosti starších vč. rodičů viděný očima sedmáctiletého magora s broskví. ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tenhle typ filmů. Nevadí mi homosexuální tématika, ale uloudaný pseudointelektuální balast. Film by byl nudnej i kdyby trval hodinu, natož 132 minut... ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

This is a tough one. Filmy s touto tématikou mám rád, dovedou mít hloubku a doručují určité poselství. S tímto počinem ale tak trochu bojuji. Moc mi tam totiž neseděl ten Armie, Timothée byl samozřejmě super. Je třeba tomuto snímku pochválit soundtrack a samozřejmě výpravu. Jinak pro mě bohužel velké očekávání = zklamání. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia! Akutní artová nuda oficiálně metastázovala do sociálně-existenciálně-sexuálních svěračů! Tento spaghetti western sice může vizuálně zaujmout všechny zapálené požírače těstovin, jakým jsem i já, a skvěle těží z vábivé jihoevropské retropatiny, poněvadž italské kulisy prostě nikdy neselžou. Ale hezkými obrázky se nedají zakamuflovat dvě a půl hodiny prošťouchnuté hemoroidiády, ve které všichni jen stoicky a s artovou polemikou sobě vlastní ležérně sedí a stojí a leží a čumí směrem k prdeli, přičemž je i slabším divákům nad míru jasné, že se děje hovno, a nezbývá jim než doufat, že se Osamělý jezdec co nejdřív odebere zpátky ke Zkrocené hoře a bambino il Hormone snad klofne jednu z těch výstavních komparzistek, které jediné těm líbivým kulisám dodávaly trochu noblesy a sex appealu. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle mě vážně nebavilo. Nebavilo mě sledovat zpovykaného fracka, který má všechno, co chce - chápavé, tolerantní, hodné a zámožné rodiče, spoustu přátel, krásnou dívku, která ho miluje a se kterou se vyspí a pohledného muže, který ho miluje a se kterým se vyspí, a přesto je většinu filmu zachmuřený, naštvaný a nebo brečí. To není první láska, to je neštěstí způsobené nadbytkem, které lidi jen kazí (viz třeba zcela zbytečná a perverzní scéna s broskví). Jedinou hvězdičku dávám za vystižení ospalé italské prázdninové atmosféry, ale to opravdu není nějaké umění a jeden sebedojímavý otcův monolog to opravdu nespraví. Hype kolem Chalameta nechápu, nějak zázračný herec to tedy není a Hammer mi leze na nervy už od Social Network. Zklamání a promarněné dvě hodiny času. ()

Sharleen76 

všechny recenze uživatele

V záplavě průměrných filmů často některý výjimečný zapadne. Což by se rozhodně nemělo stát filmu "Dej mi své jméno." Snímek se nese v líném a příjemném letním rytmu. Má opravdu silné momenty - rozhovor otce se synem... P.S. Nějakou dobu si nedám broskve. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Severní Itálie, 80. léta a fantastický příběh, který mě dostal. Student přijíždí na léto do vily profesora, kde se setká i s jeho synem. Romantický příběh až na půdu. Pokud vám nevadí homosexuální tématika, těžko najdete sympatičtější, křehčí a krásnější film, než je Dej mi své jméno. Tohle je brilantní každou další minutou, až vás film v posledních 15 minut totálně přejede, ať už rozhovorem s otcem, s Oliverem po telefonu nebo posledním dlouhým závěrem. Tohle je čistá nádhera. Zručně a jemně zrežírovaná, s krásným soundtrackem i prostředím. Podmanivá lovestory, která vás chytne za srdce a totálně ho vyždíme. PS - Chalamet je úplně jinde. Tenhle kluk je nový DiCaprio a každým dalším filmem se v tom utvrzuju. ()

zolo 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je rozvláčná a něco dít se začíná teprve ve chvíli, kdy už se nuda nedá déle potlačovat. V druhé polovině se sice děj rozjíždí, ale zase sexuálně chaotické chování postav a noční proslov otce v mých očích toto dílko znevěrohodnili. Ale krásná atmosféra letní italské vesnice, čas prázdnin a nic nedělání však tyto mínusy částečně vyvažují. Film mi hodně připomíná jiný italský film "Davidovy narozeniny", který je ale, dle mého, o koňskou délku lepší. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Itaklská riviéra .A silný příběh .Armie Hammer ,konečně sem herce po dlouhé době viděl v nějakém lepším snímku.Herecké výkony ,tak ty byly asi průměrné co se dalo dělat i když Hammer podal lepší výkon.Nejlepší film roku no nevím ,nevím. Jednou film bohatě stačil vidět ,vícekrát už ne.To furt se budou natáčet přihřáté filmy.Uvidíme až po oscarech.Těch 90% jak je to tu na čsfd je strašně moc .Dávám max . 55% ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Emotional rollercoaster. Naozaj veľká romantika, skryté túžby, erotika a veľa lásky. Škoda len, že sa mi tam Armie Hammer nehodil, prišiel mi to to byť taký ťuťko, inak by bol možno film hodný piatich hviezdičiek. Novodobá Skrotená hora. 4,4* ()

hero_bk odpad!

všechny recenze uživatele

Film zábavný zhruba tolik, jako návštěva archeologického muzea. Nuda, plytké dialogy, samoúčelné střídání třírůzných jazyků v jednom rozhovorů, vyprávění příběhu odnikud nikam. Většina scén zbytečných, děj nikam neposunujících. Po 40 minutách film zrychlen, po hodině vypnut. ()

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

26.04.2019

John David Washington (BlacKkKlansman), Alicia Vikander (Tomb Raider), Boyd Holbrook (Logan) a Vicky Krieps (Niť z přízraků) si zahrají v novém thrilleru Born To Be Murdered od tvůrčího týmu zpoza… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama