Reklama

Reklama

Dej mi své jméno

  • USA Call Me by Your Name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když si rodiče sedmnáctiletého Elieho pozvou do své velké italské vily na léto hosta, jejich syn z toho není vůbec nadšený. Zpočátku se zdá, že toho s pohledným americkým 24letým studentem Oliverem nemají mnoho společného, když však spolu začnou trávit více času, začne mezi nimi vznikat něco mnohem hlubšího než je přátelství... (Falcon)

(více)

Recenze (494)

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Bože na nebesích, ty to vidíš! Ne, nevidíš, protože neexistuješ. Ale kdybys existoval, musel by ses stydět, kam až může klesnout filmová tvorba. Vezměme Zkrocenou horu (už tak žádný skvost), dejme ji do jiné doby a lokality, aby to bylo jako že originální, a sledujme, co se stane. Stane se to, že dnešní prasácká korektní společnost bude nadšená a pro běžného diváka zbude pouze prázdná dvouhodinová sračka, která je ve své podstatě dost nechutná, příšerně nudná a hrají v ní samí nesympatičtí idioti. Objektivně si to zaslouží bídné dvě hvězdičky, ale vzhledem k loňskému vítězi Oscarů Moonlightu jdu níž, protože tenhle zkurvený trend nemíním ani v nejmenším podporovat. Film vytvořený na objednávku, aby zabodoval u samozvaných odborníků a vyhrával ceny předávané dojatými rádoby kritiky a celebritami. 10% ()

Topco 

všechny recenze uživatele

„Možno si nechcel nikdy nič ani cítiť... ale očividne si niečo cítil. Toľko z nás samých zničíme, len aby sme sa rýchlo uzdravili, až nakoniec v 30tke sme emočne na dne. A potom už dokážeme ponúknuť stále menej a menej, keď začneme s niekým novým. Ale donútiť sa, aby si necítil úplne nič... aká škoda! Naše srdcia a naše telá sú nám dané iba raz a skôr, než to zistíš, Tvoje srdce bude opotrebované a telo ani nehovoriac... Práve teraz je tu smútok, bolesť. Nezabíjaj to. Spoločne s radosťou, ktorú si pocítil.“ ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě takhle zaujme více než dvě hodiny dlouhá homosexuální romance odehrávající se ve slunné Itálii, ale stalo se. Smekám před atmosférou prosluněného jihu Evropy, která mi chtě nechtě evokuje například Dobrý ročník. Dobová atmosféra italské riviéry je to, co mě udrželo po celou stopáž snímku a dokázal jsem mu prominou i jisté přešlapy (v mých očích). Například scéna s broskví, ta už mi přišla trošku za hranou. Kdo podal výborné výkony, tak to byla hlavně ústřední dvojice Timothée Chalamet a Armie Hammer. Nečekal jsem tolik, ale odcházím výrazně spokojen. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér skvelo zachycuje prvú lásku mladého Eliova. Luka Guadagnino úžasné vytvoril prázdninový svet, kde sa akoby čas zastavil. A vôbec nerieši konflikt medzi predsudkami ľudí ani sa o tom vo filme nehovorí. Je to niečo úplne iné, pomalá atmosféra, kde pohľadom na seba zaľúbenci pozerajú a žiarlia.Posledna scéna je srdcervúca. 7/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Temer vsude, kde v koprodukci figuruje Brazilie nebo Kuba, muze se divak tesit na nejakou homosexualni dvojici. Nic proti nim, ale komu jsou ty filmy urcene? Staci natocit neco homosexualniho a mate dvere na festivaly otevrene a i nejaka ta soska se najde... Ani jsem jim tu lasku nebo co to bylo neveril. Uplne zbytecny film. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: Úžasný! Ten mladej klučík byl naprosto dokonalej, před jeho herectvím smekám klobouk až na zem. Armie mu zdatně sekundoval, ale fakt veškerej prostor si, aspoň pro mě, urval Timothée. A to mě včera v Lady Bird tak nějak iritoval. :)) Fakt šikula. Úžasný film, úžasná muzika. Italský venkov pro mě začal být neuvěřitelně přitažlivý. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto z donucení. Parkerova definice slova buzna za 3,2,1: Slovo buzna či buzerant se poprvé objevuje v 17. století v Evropě, kdy tak bohatí šlechtici i chátra označovali opravdu ošklivé, šeredné ženy. Na konci 19. století se v anglosaských a německých zemích označoval jako buzna muž, který se živil sběrem otepí dřeva v lese tzv. buzerantů, které následně prodával na tržnici jako dřeva na zátop. Teprve v 60. letech 20. století se slovo buzna vžilo ve Spojených státech amerických jako pejorativní výraz pro cokoliv transsexuálního či homosexuálního. Tak, jak můžeme vidět, toto slovo se evolvuje napříč staletími a přesto tak nemůžu nadát kámošovi v hospodě (ze srandy) aby se na mě neotočili dva pánové u protějšího stolu a koukli na mě asi jako kdybych byl Jidáš a zrovna jsem políbil Krista. Film se mi líbil, ale vůbec by mu neublížilo kdyby byl tak o 20-30 minut kratší. Ta Zkrocená hora se mi každopádně líbila víc no. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož jsem si víc než co jiného uvědomila, že zatímco u lesbických scén snesu bez problému i sex, u kluků mám problém s pouhou pusou. A to je vážně diskriminace. / Film samotný je velmi dobrý, uvěřitelný až civilní, ale chybělo mi tam emoční spojení, takže jen proplul mým vědomí tam, kde se zapomíná. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že film mi přišel až příliš rozvláčný a místy nekonečně dlouhý. Některé dialogy a chování hlavních protagonistů jsem ne zcela pochopil, ale možná v tom byl nějaký hlubší jinotaj, který mi jen prostě nedošel. Je mi to líto, ale tento film bude patřit k těm, které ve mně hlubokou stopu nezanechaly. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti sexuálním orientacím, která jsou různá od heterosexuality, ale já si z filmu odnesl snad jen to, že puberťák během letních prázdnin přefikl svou přítelkyni a současně byl přefiknut kolegou svého otce. odpad! Celosvětový příjem k 7. 3. 2018: $16,909,289, což je 4,83 násobek rozpočtu ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Krásný film s letní atmosférou italského venkova. Ocenila jsem hlavně dobu, kdy se film odehrává, žádné mobily, noťasy a podobné harampádí, dnešní přetechnizované,uspěchané doby. Pohoda, všichni se schází u stolu, hodují, baví se a nikam nespěchají. Lenivá nálada na zahradě s meruňkami a broskvemi a do toho nesourodá dvojice dvou mužů. Oliver sebevědomý a lechce arogantní, přesto okouzlující a charismatický. Elio na prahu dospělosti,stydlivý, trochu se hledající, roztomilý a ještě tak dětský. Sice se mu rýsuje známost s pěknou dívkou,ale v momentě setkání s Oliverem se mu obrátí život na ruby. Uvědomuje si, že na něj stále myslí, touží po něm (mezi nama, kdo by po Armiem netoužil), nemůže ho zkrátka dostat z hlavy. Neklid do něj zaťal dráp.Touha se plíživě naplní a pocit štěstí dosáhne vrcholu, ale zároveň také uvědomění, že je to jen na chvíli a pocit štěstí se rozprskne, jak zneužitá broskev. A co pak? Timothée s Armiem skvělí,uvěřitelní . Finále úžasné a dojímavá řeč otce na vyčištění vzduchu a povzbuzení zkroušeného Elia, mě hodně zasáhla. Viděno v kině Scala v den, kdy Kometa dovezla druhý mistrovský titul. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Jeden z toho mála filmov, ktorý je tak kontroverzný a zároveň tak prenádherný, že aj zarytý ale tolerantný hetero ako ja sa doňho zamiluje. Všetko čo sa deje je tak ako má byť, je to skrátka život a my ho môžeme buď žiť, alebo prežívať. Pre mňa najlepšia nominácia OSCAR 2018 - Najlepší film ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Film mám zařazen do tzv. "feel-good" movies. Rozkrývání postupně sílící spalující vášně mezi dvěma muži na pozadí letní atmosféry až kýčovitě krásného italského maloměstečka se režisérovi podařilo skvěle vykreslit. A aby ne, když se v oblasti narodil. Krásné dialogy, kamera, skvělá hudba dokreslující náladu, skvělé výkony Armieho a Timothéea, byť oba jsou heterosexuály. Příběh má rozjezd, zápletku, sílící napětí a vyvrcholení - vše co má dobrý příběh a scénář mít. A závěrečný pětiminutový záběr na Timothéeův obličej a v něm se zrcadlící emoce zůstane navždy jednou z těch chvil, kdy při sledování příběhu zapomenu dýchat. A už jen poznámka k české mutaci distribučního názvu: jako překladatelce mi naskakují osypky.... ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Hrozně krásný film. Vážně moc pěkný. Ukazuje s naprostou lehkostí toto dost ožehavé téma. Nikomu nic nevnucuje a krásně a pomalu plyne. Jako čas na italském venkově. Ta atmosféra tady byla zachycena opravdu znamenitě. Herci předvedli výkony hodny ocenění a opravdu jsem jim tu jejich vášeň a beznaděj věřil. Jeden z nejkrásnějších filmových momentů byl bezesporu rozhovor otce a syna, který byl opravdu neskutečný a překrásný. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

... na pět písmen. ROMEO. Hořím Erósovým mořem bordó nebe, vínových vln, mechově pistáciových krémů, olivového avokáda. Budu gondoliérem, po tvém mléčném těle. Plátkem pomeranče ve vyprahlých ústech. Azurovým světlem kolem. Zlatým paprskem, tekoucím po rtech. Amurem proudícím do hlubin TEBE. Čarostřelcem nabitým polibky, než motýlí magii duhových lučin a zátočin potáhne zimní Amorův šál reálných končin. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako loňský Oskar (Moonlight) a nebo letošní God's Own Country mně to připadá příliš vykalkulované. To už se nebudou točit normální (hetero) kvalitní filmy? Umělecky je to pěkná filmařina, ale asi je to vyčpělostí západní společnosti a jejím chováním, že se poslední dobou uchyluje stále znova a znova k tématům kdysi tabuizovaným a dnes až příliš (z mého pohledu) preferovaným. Doufám, že se najdou opět tvůrci, kteří najdou způsob jak zaujmout většinu a nejen tu queer partu. Jdu se z toho vyspat a zítra si pustím nějaký film z minulého století. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

V komentářích se zde objevuje spojení "plynutí času", které bylo prý perfektně ztvárněno. Netuším, jestli tu zas funguje vzájemné kopírování, ale mně tedy film plynul velmi pomalu. Nejsem příznivcem utahaných záběrů na to, jak se někdo válí v posteli. Jistě, jeden delší záběr beze slov ve vypjaté situaci může říct mnohé, ale nezávislé filmy si v dlouhých nicneříkajících záběrech vyloženě libují. Od filmu ale očekávám nějakou přidanou estetickou hodnotu, i kdyby měl zobrazovat tu nejvšednější realitu. Tady mi nějaký umělecký rámec chybí, přitom film paradoxně umění dost tematizuje. Snad to byl záměr, zobrazit tento vztah co nejstřízlivějším způsobem, ale aby to na mě nějak zapůsobilo, musel by být pak příběh mnohem silnější, zajímavější a originálnější. Nejosobitější prvek je přijetí Elia svou rodinou, navzdory době. Nejsilnější částí pak pro mě byla otcova rada v závěru filmu. Celkově mi to však na film nominovaný na množství cen přijde poněkud prázdné. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Aha, takže černé bukvice tento rok vystriedali biele bukvice. A budeme to takto točiť do kedy? Akademici, krista boha, spamätajte sa už !!! ODPAD !!! ()

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

Nový thriller od tvůrců Dej mi své jméno

26.04.2019

John David Washington (BlacKkKlansman), Alicia Vikander (Tomb Raider), Boyd Holbrook (Logan) a Vicky Krieps (Niť z přízraků) si zahrají v novém thrilleru Born To Be Murdered od tvůrčího týmu zpoza… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama