Reklama

Reklama

Hlas

(seriál)

Série(4) / Epizody(58)

Zdatný detektiv, kterému sériový vrah zabil manželku, se spojí se začínající policistkou nadanou víc než dokonalým sluchem. Ta profiluje pachatele a řeší otcovu vraždu. (Netflix)

Recenze (9)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Voice je seriál, který bych přirovnal k tělu mající silnou vápníkem dobře živenou kostru v podobě postavy hlavního padoucha a zajímavého hlavního příběhu, jenomže i tak nefungující správně. Důvodem toho jsou uhnívající orgány a kousky masa držící jen díky přítomnosti pěkné kůže, kterou je v tomto případě temně laděná atmosféra. Ony uhnívající kousky zase představují absolutně nezvládnuté a nepřirozené herecké výkony, nezvládnutá logičnost vedlejších případů a spousta prostě napsaných postav. Je smutné a zároveň ironické, že byl často uvěřitelnější vysoce zlepšený sluch vedoucí Kang než obyčejnější situace. Např. nahlášení situace tísňové lince, příjezd hlídky, nalezení unesené osoby a zadržení pachatele za 10 minut? Tady se asi někdo posral ne? Dále lze těžce věřit, že každý únosce je takový blb, aby nechal oběti mobilní telefon. To ani jako vtip nejde vzít vážně. Největším rušivým elementem, ale pro mě byla nepřiměřeně velká uřvanost (v tomto případě nemyšlen brek) i na korejské poměry. Mnoho postav se chovalo iracionálně, hulákalo a akorát mě štvaly, protože vedle propracovanosti hlavního záporáka vypadaly jako prázdné skořápky. Je to škoda, protože hlavní děj a padouch byly fajn, nicméně vše ostatní mi přišlo šíleně odfláknuté. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Začátek mě hned vtáhl do příběhu. Sériový vrah, ožralý polda a pěkná slečna se super sluchem. Neustále tikající čas seriálu dávalo pěkné tempo. S přibývajícími díly moje sympatie k hlavním postavám postupně ubývala a už to nebyla taková bomba. Neustále opakující námět, moralistické kázání a přeměna detektiva ožralu v super hrdinu co po hodinách mučení vyvlíkne ze zajetí tím, že zmlátí celý barák plný záporáků jak hrdina marvelovského trháku. Po pár nic moc dílech se tvůrci konečně vrátili k hlavnímu vrahovi a člověk se konečně dočkal uspokojivého konce. ()

Reklama

Krysap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ráda bych dala 2,5 hvězdičky. Jednu za napětí v úvodních epizodách, druhou za velmi dobrý námět (ne už tak zpracování). A půlku za Jang Hyuka. Po všech těch jeho rolích už si nejsem jistá, jestli to je nebo není dobrý herec. Ano, jeho účast je zárukou toho, že se určitě dočkám okamžiků, kdy mi poběží mráz po zádech protože to, jak umí zahrát lásku k ženský, to je něco ojedinělýho. Na druhou stranu se zase pokaždý dočkám okamžiků, kdy mám pocit, že sleduju autistický záchvat nebo člověka po lobotomii. Zpočátku jsem si myslela, že Jang Hyuk takhle ztvárňuje konkrétní postavy, ale on tak hraje vždycky, takže se přiznávám, že už se mi tenhle jeho způsob hraní poněkud zajídá. No nic. ROzhodně je ale 1000x lepší Jang Hyuk, než ten ROBOT, který představoval jeho policejní partnerku v tomhle seriálu. Mělo to dohromady asi tři výrazy a ten přerušovaný styl řeči byl něco, co jsem naposledy slyšela od dědy, když byl napojenej na kyslík. Navíc i z těch tří výrazů měla tato osoba po naprostou většinu času nasazen ten jeden, u kterýho jsem měla pocit, že se jí muselo chtít akutně na WC, protože jinak si ten obličej nedovedu vysvětlit. A aby tý kritiky herců nebylo málo, tak se ještě zmíním o té mladé dvojici, která měla za úkol pouze realizovat reklamní vložky se sendviči a voděodolnými mobily, jinak byla jejich účast zcela zbytečná. I když - ten chlapec s obří hlavou vlastně byl potřeba - vždyť dokázal po deseti úderech do klávesnice vyhledat COKOLIV, včetně toho, co měl korejský prezident k snídani. A to se dostávám k tomu, co mi vadilo na seriálu nejvíc - absolutní neuvěřitelnost postupů, nesmyslný plynutí času, tolik kravin a nesmyslů, že jsem se ke konci už musela smát - utkvěl mi unikající plyn, co si sám vytvářel jiskry, aby mohl explodovat, nebo navigace podle mobilu (slyším to zprava, tak běž doprava). Zrušme polcii, všechny případy do deseti minut vyřeší nouzová linka! Jako sorry, tohle bylo fakt moc, přitom nápad nebyl vůbec špatnej, jenom ta realizace.. Asi bych ještě měla pochválit hlavního padoucha, ten byl správně nechutnej, ale popravdě taky nepředvedl nic novýho v porovnání s jinými z korejskými seriály. Asi už jsem těch korejských detektivek viděla moc.. :-) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tu chtěla začít rozmazávat, co všechno dělali detektivové a členové Golden time týmu špatně, rozčilovat se nad tím, proč dávali pachatelům při honičkách z nepochopitelných důvodů náskok, ale pak jsem si řekla, že na to kašlu. Na většinu případů, kde se mi něco nezdálo jsem už beztak zapomněla, a v hlavě mám převážně to, co se povedlo. Netvrdím, že jde o dokonalý seriál, kde všechno dává smysl, protože tu pár nešvarů bylo. Ale na co si budu kazit celkový dojem tím, že tu budu chytračit o tom, že když chci zastavit auto, ve kterém jede vrah, rozstřelím mu přece radši pneumatiky, a nebudu se ho snažit doběhnout. A to ani když jsem šílenej Jang Hyuk. Podobných rad bych měla víc, ale nechám si je pro sebe. Přejdu-li totiž tyhle maličkosti, stojí přede mnou parádní seriál s výborným scénářem, vynikající partou herců, nadprůměrným soundtrackem a zatraceně dobrou atmosférou. Případy jsou složité a zajímavé, většina pachatelů na ránu a děj se posouvá kupředu bez toho, aniž by nudil nebo pokulhával. Hlavní záporák byl ztvárněný naprosto skvostně. Mezi sériovými vrahy bych těžko hledala většího magora s takhle propracovaným charakterem. Nevím, jestli jsem úplně v pořádku, když tohle říkám, ale já si každý pohled na něj neskutečně užívala. Nebyl to takovej ten typickej hajzl, kterého máte chuť zabít, kdykoliv se objeví na obrazovce. Byl složitější, jiný, a mě prostě bavil. Jsem ráda, že teď, až se mě zase nějaký Korejec zeptá, jestli jsem viděla Voice, budu moct odpovědět, že ano. A že se mi to moc líbilo. A že Jang Hyuk je skvělej. Bojuji s touhou dát o hvězdičku víc, ale odolávám a dám "jen" 4* ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Sledovanie seriálu Voice bol aktívny útok na psychiku. Jang Hyuk v úlohe "šialeného" detektíva a Kim Jae Wook v úlohe diabolského psychopata, ktorý sa odbavuje počas zabíjania ľudí, vyšperkovali scenár, ktorý už bol aj tak skoro bez chyby. Znova sa ukázalo, že Kórejci vedia točiť thrillery, a napriek nekonečným šestnástim dielom nenechajú divákove nervy do poslednej minúty regenerovať. Seriál, ktorý ma upúta dokážem zhltnuť v krátkom čase, ale pri tomto som si musela robiť prestávky, lebo ma prenásledoval aj v sne. Dráma hodná sledovania, ale povedzme si narovinu - raz a dosť. ()

Galerie (1 499)

Zajímavosti (3)

  • Hyeok Jang si za celé ty roky vytvořil poměrně dost kvalitní zázemí bojových dovedností. Drtivou většinu akčních scén tak bez nejmenšího problému odehrál sám bez využití hereckého dubléra, což se projevuje i na jeho zaujatém hereckém výrazu, který má divák možnost registrovat." Nechal se na oficiální tiskové konferenci slyšet samotný režisér celé kriminální série jihokorejské televizní stanice OCN, Hong-seok Kim. „Jako jeden z mála herců je Hyeok vždy plně odevzdaný danému námětu. Ve výsledku to z něj činí mnohem přesvědčivějšího herce. A jako člověk je velice ohleduplný. Ona ohleduplnost je jedna z jeho specifických vlastností." Přidal ještě režisér jedním dechem na adresu ústřední herecké postavy. Technický tým se během natáčení potýkal z celou řadou problémů, vše ale nakonec dopadlo tak, jak dopadnout mělo, a nic na tom nezměnily ani údajné nepříznivé klimatické podmínky, které práci výrobnímu týmu komplikovaly především během nočních natáčení. (Conspi)
  • Příjemnou záležitostí se pro celý technický tým stala poslední seriálová epizoda. Po jejím odvysílání bylo produkční společností celému týmu oznámeno, že za vynaložené úsilí dostanou malé překvapení. A tím překvapením byla placená pětidenní dovolená, kterou si celý tým mohl zpříjemnit na filipínském ostrově Cebu. Jediným, kdo si svoji dovolenou vybrat nemohl, byl ale Hyeok Jang. Ten se totiž musel věnovat dalším rozpracovaným projektům, a tak si na nějaké to hovění na pláži mohl nechat zajít chuť. (Conspi)
  • Půvabná jihokorejská herečka Ha-na Lee nebyla první volbou seriálových tvůrců. A nebyla dokonce ani druhou nebo třetí, ale až čtvrtou, neboť první tři avizované herečky, mezi nimiž figurovala jména Woo-hee Cheon, Doo-na Bae a Si-yeong Lee, hlavní ženskou roli odmítly. (Conspi)

Reklama

Reklama