Reklama

Reklama

Vražedný orgán

(festivalový název)
  • Japonsko Gjakusacu kikan (více)

Obsahy(1)

V den, kdy bylo Sarajevo zničeno podomácku vyrobenou atomovou bombou, vypukla válka proti terorismu a svět se změnil. Demokratické země se proměnily v totalitní státy s občany pod neustálým dohledem a obyvatelstvo rozvojových zemí bylo takřka vyhlazeno. Tajný agent Clavis Shepherd je pověřen úkolem zjistit, kdo stojí za pádem světového řádu. Všechny stopy vedou k záhadnému Američanovi Johnu Paulovi, a je proto jen na Clavisovi, aby se za ním hnal troskami civilizace až na pomyslný konec světa. Podaří se mu viníka s jeho vražedným orgánem dopadnout? (Animefest)

(více)

Recenze (4)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Taková nezáživná kombinace vojenskýho thrilleru od Toma Clancyho s dystopickou alternativní historií od Hidea Kojimy, ostatně to hlavní kolem čeho se příběh točí už člověk viděl v MGS:V nebo filmech jako Pontypool. Kámenem úrazu je tady to že tomu chybí to typicky japonský kouzlo, kromě animace a japonskýho dabingu to postrádá styl a je to jak koukat na nudnou západní produkci v převleku. Hlavní hrdina mi přišel hodně nevýraznej a né moc sympatickej ačkoliv to v podstatě hraje svou roli v příběhu. Zhruba po hodině už má člověk navíc plný zuby těch flegmatickejch řečí a proslovů všech zúčastněných. Vizuálně se na to dá koukat bez problému, usnout u toho bohužel taky. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Příští stanice Bílá labuť... /// Orgán představuje svérázně asijské zpracování toho politicko-thrillerového žánru, který sugeruje představu, že se globální systémové problémy, zde dojemně didakticky pojmenované, dají řešit / řeší výsadkem hi-tech ozbrojenců. Milé postavami Češek (Lucie Skroupova), Čechů a Američanů hovořících i mezi sebou exaltovanou japonštinou, a množstvím krásně animovaných pražských reálií, jako Karlův most, Staroměstské náměstí či ČESKÉ MINISTERSTVO TURISMU :-) ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem si tak nějak řikal, zda opravdu koukám na počin japonské produkce, protože mi to připadalo jako klasická západní tvorba s tou výjimkou, že to bylo dabované japonsky. Velice mě překvapilo, že japonští tvůrci dokázali zpracovat jednotlivé západní prvky bez přidání své vlastní kultury, zvyků a technik. Ještě více mě pak překvapilo zpracování Prahy, kdy samozřejmě tu byla spousta gramatických překlepů, ale na cizí tvorbu to není nic neobvyklého (vzhledem k tomu, jak je česká gramatika celkem komplikovaná). Příběh jako takový si zaslouží pak zaslouží samostatnou pozornost, protože se skládá z několika různých témat, které byly celkem zajímavě spojeny dohromady - válečná psychologie, politické machinace, etika a morálka, psychologie člověka a další společenské otázky. Divil jsem se celkem, když jsem viděl spoustu filmových tabu, které normálně tvůrci vynechávají (např. to s těma dětma). Člověk tu samozřejmě najde i nějakou tu akci, která je vedena v trochu futuristickém duchu, kdy je tu spousta technologií a narážek na to, kam by mohla současná společnost směřovat. Trochu mi to připomínalo ty futuristické díly hry Call of Duty, ale tentokrát s hlubší myšlenkou. Po hudební stránce to vychází velice dobře a po animační je to celkem dobré (trochu tomu ubírá občasná strnulost). Největším problémem ale tohohle díla je nezáživnost, kdy se člověk většinou spíše zamyslí nad jednotlivými tématy, takže ztrácí pozornost a také toho tady není moc, co by si zrovna užíval. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš prekombinovaný príbeh. Zato jeho odkaz zo dňa na deň naberá na vážnosti a fikcia sa približuje realite. Film mohol byť o dvadsať minút kratší, vôbec by mu to neuškodilo. Veľké plus za hodnoverné spracovanie Prahy ako bašty slobody na európskom kontinente. Zaujímalo by ma, či scény kreslili priamo v Prahe alebo umelcom ako podklad slúžili nespočetné kvantá fotodokumentácie od japonských turistov. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama