Reklama

Reklama

Perinbaba a dva světy

  • Česko Perinbaba 2 (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je Lukáš, syn Alžběty a Jakuba z kultovní pohádky Perinbaba. Rozhodne se vydat do světa na zkušenou. Touží najít pravou lásku a své vlastní štěstí. Od počátku jeho putování mu tu a tam pomůže najít správnou cestu hodná Perinbaba, zatímco smrtka Zubatá se mu snaží škodit a klade mu do cesty nebezpečné nástrahy. Brzy najde chytrého psa Ucha a společně se vydají nalézt bájnou zemi hojnosti, která podle pověstí leží za sedmero horami a sedmero moři až na samém konci světa. Na zámku se během své cesty dostanou do vězení, ve městě zničí i zachrání velkou svatbu, v zemi divoženek se Lukáš zamiluje, pomohou zachránit pohyblivé město a v království, ze kterého zmizely všechny ženy, se musí utkat s havraními bojovníky. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)
  • Podle autora hudby Ondřeje Soukupa existuje 200 verzí střihu filmu, což týmu, který skládal hudbu, přineslo stavy na pokraji zhroucení. Kdykoliv měl skladatel Soukup hudbu hotovou, přinesl Juraj Jakubisko další verzi filmu. Přišla fáze, kdy Soukup odmítl na projektu dál pokračovat, pokud Jakubisko se svou ženou nebudou přísahat, že už žádná další verze filmu nebude. (sator)
  • Režisér filmu Juraj Jakubisko se již premiéry a uvedení filmu do kin nedožil. Premiéra filmu byla několikrát posunuta. (tsatsiki)
  • „Diváci mi často psali, ať natočím pokračování Perinbaby. Bohužel Giulietta Masina už není mezi námi a já kvůli tomu nemohl vyhovět, protože jsem si nedokázal představit, že by ji ztvárnila jiná herečka. Naštěstí současné technologie mi pomohly změnit názor. Přicházím s novým příběhem, pohádkou jednadvacátého století, která nám vrátí i milovanou Giuliettu,“ prohlásil Juraj Jakubisko. (Duoscop)
  • Při natáčení filmu na východním Slovensku tvůrcům z hotelového pokoje byly ukradeny speciální paměťové karty s natočenými (zálohovanými) záběry. Natáčení na jeden den bylo nutné přerušit a nové karty sehnat v Praze. (JoranProvenzano)
  • Cirkusové scény se natáčely na Horním náměstí v Přerově. Režiséra Juraje Jakubiska oslovila architektura náměstí a také nádherné lípy uprostřed. [Zdroj: Denik.cz] (Narcis)
  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)

Reklama

Reklama