Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 1 (1972) (série)


Milostné dopisy (S01E02)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1972, 15 min

Obsahy(1)

To nebyl dobrý nápad! Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1972. Jana Jírů (J. Štěpánková) najde u svého manžela Jaromíra (J. Somr) milostné dopisy. Sbalí mu kufr a dá ho za dveře. Jenže ten ještě před příchodem manžela domů zmizí. A to není všechno, v kufru byla i spořitelní knížka... (Česká televize)

Recenze (11)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že část recenzujících už nechápe, co BAKALÁŘI měli být: drobné úsměvné příhody ze života, který prožívali tehdejší diváci Československé televize. Že Horníčkův nápad odlehčeného invenčního humoru byl mimořádně úspěšný se zdá být dnes mimo diskusi. Stejně tak jako fakt, že střípek, byť dramatický, nemůže být celovečerní komedií nebo bujarou fraškou. Vytýkat BAKALÁŘŮM žánr už mi připadá zvlášť zavádějící. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štěpánková zabalí manželovi kufr a kromě hadrů mu do něj nacpe i vkladní knížku... WTF? Která zhrzená manželka tohle udělá??? Přece, když vyhazuju manžela, nedávám mu prachy na cestu... V podstatě celý tenhle bakalářský příběh na téma Kufr za dveřmi je nedomrlý a pointa je o hovně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve studiu natočená bakalářská povídka slabá už svou zápletkou. O dopisech se jen dozvídáme, že je Jana Štěpánková najde a neznáme jejich obsah. Následně je vše zapomenuto, protože důležitý je kufr a jeho obsah. Kvalitou obrazu i námětem je tato povídka hodně slabá. I když jsem ji ohodnotil jako nedávno jednu z nejhorších povídek natočených v devadesátých letech, zde se spíše jedná o problém ten, že jde o takovou příhodu k Silvestru nebo k vínu s kamarádkami než o dobrý námět. ()

Reklama

Reklama