Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky

(seriál)
Česko, (2017–2022), 15 h 38 min (Minutáž: 29–31 min)

Série(3) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Cyklus půlhodinových dokumentů nabídne pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, například orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Spolu s tvůrci se diváci podívají na práci různých policejních složek od psovodů přes detektivy až po vyjednavače a seznámí se také s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. O případech budou hovořit vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale také samotní vrazi. Díky exkluzivním archivním materiálům z policejních rekonstrukcí pak budou mít diváci možnost podívat se skutečným zločincům do tváře a zjistit, jak se ve skutečnosti chovají a jak přemýšlejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - 74%. 2. díl - 78% - slunce, seno, vraždy. Nejhorší je, že takové primitivní hovada dokázali dlouhodobě tahat policii za nos a to jen z toho důvodu, že místní buňka PČR chtěla mít klid a dobré statistiky! 3. díl - 76%. 4. díl - hodně tvrdá, osobní rekonstrukce rodinného masakru. V tomto případě zaúřadovala ve vězení boží spravedlnost. 88%. 5. díl - 74%. 6. díl - 80%. 7. díl - vychytralý vrah. 8. díl - 75%. 9. díl - velice známá, podivná a hlavně nebezpečná figurka. 76%. 10. díl - Chomutovská zmije. 81%. 11. díl - Torzo: primitiv, vražda, odpadky, řeka. 73%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že když už se ČT po letech podaří něco zajímavého, tak dojde i na další řadu. Jedná se především o případy z první dekády pro revoluci a jde skutečně o svinstva nejhoršího kalibru. Mnozí lidé si tady vyložili příchod demokracie a kapitalismu opravdu svérázným způsobem. Pojmy jako Orlické vraždy, Kolínský gang, Stodolovi nebo Roubal rezonují společností i po letech a při sledování záběrů rekonstrukcí z místa činu mrazí. Výpovědní hodnotu o stavu doby mají však i tématické díly o vraždách policistů či rodičů. Rozhodně by stálo za úvahu pokračovat i s méně známými případy. ()

Reklama

Durdas 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že před puštěním první epizody jsem očekával takovou klasiku - rekonstrukce podle spisu pomocí figurantů, rozhovory se současnými experty apod. Hned v prvních pár minutách jsem byl vyveden ze svých představ. Vysvětlování předmětného případu jako příběhu od začátku do konce pomocí původních policejních záběrů z místa činu či dobových rekonstrukcí. Vše je doplněno o rozhovory s policisty a experty, kteří se na vyšetřování případů přímo podíleli a informace a příběhy máme tak z první ruky. Seriál ve mě zanechal silný dojem. Seriál je opravdu pěkně a dobře vytvořen a tvůrcům tleskám ve stoje! ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument, který ukazuje: 1. jak velmi je pro ochranu společnosti potřebný trest smrti, 2. jak byla 90. léta divoká, 3. jak byla policie často neschopná při vyšetřování a soudy neschopné udělit adekvátní trest, 4. co způsobily Havlovy amnestie, 5. co zbude z lidského těla po roce v zemi, v jímce nebo v louhu. Rozhodně není pro slabé povahy a žaludky, přestože je většina obětí a jejich zranění rozkostičkována. Vytkl bych pouze, že některé případy nejsou příliš přehledně vyloženy (skáče se na časové ose střídavě dopředu a dozadu), takže jsem se v uváděných jménech a místech chvílemi ztrácel. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z tohto žánru u neprekonateľné Najväčšie kriminálne prípady Slovenska s dokonalým komentárom Tomáša Maštalíra a charizmatickou atmosférou, ktorá spája to hovorené slovo s fotografiami. Toto je tiež dobré, len je to poňaté trocha iným spôsobom, tak ľahšie, ale niektoré časti sú ozaj špičkové. Ako plus ale chválim to, že sú zaznamenané rozhovory páchateľov s políciou a že vlastne oni sami často rekonštruujú daný prípad. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (3)

  • Při nahraných záběrech/dramatizaci z nemocničního prostředí by vrah měl vstřikovat heparin do infuze nebo přímo do žíly, ovšem v záběrech ho aplikuje do nádoby s vodou, která se používá ke zvlhčení prodávaného kyslíku. Pokud by to tak vrah ve skutečnosti dělal, pacient by heparin inhaloval. (Veronixxx)
  • Pavel Peca mohol v roku 2013 požiadať o predčasné prepustenie, avšak zomrel 24.5.2012, pravdepodobnou príčinou smrti bola rakovina. (Game90)

Reklama

Reklama