Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall je velice silným, zároveň ale i mimořádně náročným, filmovým zážitkem, který mě skutečně dokázal emočně strhnout a vážně si ho užít. Celý film každopádně není určitě jednoduchý na sledování, jelikož děj, odehrávající se ve třech časových rovinách, je natolik rozkouskovaný a na první pohled nepřehledný, že nepozorný divák bude po pár minutách úplně mimo, ovšem ten pozorný bude úžasným a strhujícím způsobem postupně rozmotávat jednotlivé motivy postav a vývoje děje, který následně vygraduje v opravdu působivé finále, kde tvůrci vyloží veškeré karty na stůl a je to vážně síla, jenž asi jen málokoho nechá chladným. Navíc je to potřeba ocenit o to víc, že zde tvůrci nepotřebují k vyvolání oněch působivých a silných emocí ani jednou po celou dobu jakkoliv tlačit na pilu, vše vyznívá velice přirozeně a přesvědčivě jen tak samo od sebe, což je také úžasné. Celé je to pak navíc zabaleno do takové zvláštní, podmanivé atmosféry, která mě též velmi oslovila a samozřejmě velkou zásluhu na působivosti snímku mají i vážně hodně výrazné postavy a jejich herečtí představitelé, v čele s obrovským hereckým talentem a sympaťákem v jedné osobě, Loganem Lermanem. Já osobně zkrátka považuji Sidney Hall za úžasný filmový klenot, bez jediné vady na kráse, prostě poctivá, upřímná, emočně silná, perfektní filmařina, jenž mě naprosto uchvátila. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně silné, depresivní, pravdivé, syrové a lidské - bez přetvářky. Za mě top film, který jsem tento rok viděla. Dostalo mě mnoho momentů, kdy jsem byla úplně v šoku a očekávala jsem, zdali budou odhaleny ty chvilky, o kterých se mluví, ale člověk nevěděl přesně o čem. Dvakrát u mě přišly slzy a chvíle, kdy jsem jen zcepeněle seděla. Všechno to zapadlo do sebe a tleskám. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře zahrané drama postavené primárně na dialozích a hledání sebe sama.Bohužel pro Sidneyho je filmů o tomhle tématu (navíc s hodně podobnými hrdiny) poslední dobou celkem dost a pokud bych si mohl vybrat pro další projekci bych sáhnul jinam.Moc tady ke čtyřem hvězdám nechybí,ale právě ve srovnání např. s Perks Of BEing Wallflower,nebo 13 reasons why (což byly první dvě věci které mě při sledování okamžitě napadly) to prostě není úplně ono...60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nuda jak sviňa. Keď tomu ale dáte šancu a zapozeráte sa, rozprávanie príbehu vás tak nejak vcucne a nepustí. Pekná gradácia, dôležité body povedané v závere, úplne vychytané obsadenie. Len je to proste, také. Natiahnuté, kecavé, pochmúrne, uplakané, emočné. Druhý krát by som si to už nedal, ale vyžaduje to plnú pozornosť a aspoň trochu snahy na pochopenie Sidneyho. 2 z 5 ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Děkuji PetaBlackovi za doporučení filmu.   Hodně zajímavá směsice žánrů s výborně zahranou ústřední dvojkou v podobě Lehrmana a Fanning. V podstatě je to kombinace mysteriozního drama a comming out of ale. A obojí to umí.  Jen bych si to přes zjevné kvalita asi víc užil před lety, kdy jsem tyto filmy vyloženě vyhledával. Teď bych si to asi nebýt výzvy nepustil, což je super že tak zafungovalo, protože jsem si to užil. 7,5/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama