Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Recenze (112)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak tu uvedl uživatel Enšpígl. Film roste a padá na Sidneym. Největší deviza filmu pramenící z tajuplného samotářství Sidneyeho v přítomnosti, je utopeno v paralelním vyprávění jeho minulosti, které rozebírá to, proč se ze Sidneyeho stal samotář. Po shlédnutí jsem byl ale poměrně na rozpacích. Nevím, jestli jsem v těch myšlenkách, co film nabízel, dokázal najít něco, co by mě víc vtáhlo do děje. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Spíše než o příběhu je film o hlavní postavě, která se v průběhu filmu hledá a hledá a stejně je na tom divák. Má to silný momenty, ale má to i momenty slabší. Ten anarchistický způsob vyprávění mě opět nesedl a jsem si jist, že ubral na hvězdě. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů o těžkém údělu spisovatelů se může pochlubit poutavým vyprávěním v několika časových rovinách. Pnutí mezi Lermanem a Fanning je uvěřitelné, linka se spolužákem lehce přestřelená, ale všechny životní karamboly mladého spisovatele zatraceně bolí. Chybně přehlížený snímek. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mám záchvaty paniky, Harolde“. - „To je dobře. To mají všichni moji klienti.“ - „Jo, ale žádný z tvých klientů není pod takovým tlakem.“ - „Žádný z mých klientů nemá takový talent. Kdybys tyhle záchvaty neměl, dělalo by mi to starost.“ - „Tentokrát je to jiné. Vidím věci. Věci, které nejsou skutečné. Třeba teď to vypadá, že nemáš kalhoty.“ - „Já je taky nemám...“ Před zhlédnutím jsem měl trošku obavy, aby to nebyla jen předělávka filmu Ten, kdo stojí v koutě, přece jen, stejný herec, „outsiderovská“, introvertní postava, která píše a je zároveň sama sebe hledající …některé motivy byly podobné, film však šel svou vlastní cestou. Už způsobem vyprávění, kdy si divák názor na některé situace a v konečném důsledku i postavy postupně upravuje, tudíž musí být neustále ve střehu, protože i zdánlivě nepodstatný moment může být jedním z důležitých střípků do skládačky života hlavní postavy. Příjemně melancholické nálady se tu ovšem člověk nakonec přece jen také dočká, jen v o něco posmutnělejší verzi. S hodnocením končím též na solidních 4*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejupřimnější, nejopodstatněnější, nejlepší hledání sebe sama za extrémně dlouhou dobu. Barvivo v podobě lehce melodramatického/romantického nádechu tomu strašně svědčí. Mnohem více než drogy a alkohol, které obvykle na toulkách po poznání nepoznaného tvůrci používají v podobně tématicky zařaditelných filmech. Výtečná práce scénáristy a střihače při smíchání několika časových rovin a přeskakování ve vypravování příběhu. Totální bomba, na kterou člověk musí mít náladu a vzít to za správný konec, ale když se podaří, trefa do černého. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštna, atypická, spočiatku dejovo pomerne odľahčená, hádam aj romanticky poňatá dráma, o hľadaní seba samého, s množstvom hlbokých myšlienok o poznaní života ako takého, o láske, ktorá je kľúčom k všetkému. Už ubehla nejaká doba, čo som videl tak zaujímavý, pekný, dejovým spracovaním, nesmierne originálny film. Chcel som dať päť, ale slza v závere nevybehla, tak ostanem pri štyroch. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Žničehonic se objevivší perfektně natočený mix Návratu do divočiny, Zápisníku jedné lásky, Donnieho Darka, 13 Reasons Why a Pozůstalých. Stále čtete tento komentář?? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru pravděpodobně naprosto dokonalý film. To něco málo co chybělo Manchestru by the Sea se tady nachází. Tragičnost dostala opět další kapitolu. Zpočátku jsem sledoval něco co jsem nebyl schopen pochopit. Sidney Hall vykládá karty na stůl postupně, aby diváka náležitě semlel. Při sledování jsem přemýšlel nad tím, že tyhle osudové filmy mám vlastně moc rád a nějak si neumím bez nich představit své filmové dospívání. 85% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Nenápadné překvápko. Nejvíc fajnový a sympatičtí herci (Elle a Logan!), bezva hudba (Přidejte kamkoliv Philipa Glasse a máte vyhráno) a šíleně melodramatickej příběh, který určitě nesedne každému, ale mě to totálně dostalo. Tak dík! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Vanishing of Sidney Hall má pútavý príbeh, hýri mnohými spektrami emócií, ale čo mu celý čas neuveriteľne chýba, je akýkoľvek náznak autentickosti. Počas sledovania som sa nemohol zbaviť pocitu, že životná línia mladého Sidneyho je len dojímavou fikciou, ktorej po pravde neverím ani nos medzi očami. Chovanie postáv (najmä spisovateľa Halla) bolo občas na hranici únosnosti. Oscaroý režisér Shawn Christensen v tomto prípade mieril dobre, ale nakoniec strelil dosť vedľa. Jeho snímka je do seba zahľadenou, väčšinu času zbytočne silenou drámou, kde od odchodu Sidneyho z domu absentuje akýkoľvek významný moment vnútorného šťastia. Óda na utrpenie síce vyšla na jednotku, no od reality sa dej filmu vzdialil behom niekoľkých desiatok minút tak ďaleko, že to moje mozgové bunky nemohli jednoducho pobrať. Nejde o nekvalitnú snímku, ktorá by nestála za reč, ale násilné tlačenie na pílu umelých emócií mi nedovolí ísť s hodnotením vyššie. Navyše Logan Lerman je neuveriteľné drevo a jeho budúce ja (depresívny autor s tvárou tínedžera/bezdomovec s dôkladne zastrihávanou bradou) pôsobilo viac komicky než seriózne __ P. S. vzťah syna a rodičov plus dospelá verzia partnerstva Melody a Sidneyho bola nedostatočne vykreslená. Jej vývoj následne nedával príliš zmysel a divák musel chtiac či nechtiac len prijať to, čo sleduje. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úprimná osobná spoveď hlavnej postavy? Áno, môže byť. Mňa však najviac upútalo akým spôsobom bol celý ten príbeh mladého, talentovaného spisovateľa vyrozprávaný a jeho nelineárna skladba. To sa stalo základom pre celkom slušnú depresívnu atmosféru, ktorá tu vydržala celý ten dlhší čas od začiatku až do konca. A to je ďalší bonus, pretože takýchto filmov veľa nie je. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, k němuž se stavím hodně rezervovaně. Hlavní postava, v hereckém podání Logana Lermana, mi byla extrémně nesympatická, to jeho bolestínské putování a ohlížení zpět mě vyloženě iritovalo, a celkově mi přišlo směšné, aby se mi nějaký film snažil namluvit, že teenager na střední škole v podstatě bez nějaké větší průpravy napíše z fleku román, za nějž dostane Pulitzerovu cenu, ta představa zázračného talentu je zcela absurdní (ovšem zcela v duchu tradičních představ o americkém snu). Film je nevěrohodný na více místech (ostatně jako většina filmů, kde stejný herec ztvárňuje jednu postavu v průběhu desítek let), těžko kupříkladu věřit, že by si soudce něco takového nahrával, aby proti němu existoval tak průkazný důkazní materiál, nebo že by VHS kazeta vydržela zakopaná v zemi po mnoho let a byla stále funkční, nebo že by někdo s tak těžkým astmatem u sebe stále neměl svoje léky a že by vůbec bylo možné tak rychle zemřít na astmatický záchvat, atd. atd. Zarazilo mě rovněž, jak film zpočátku skáče hodně v čase, až je to nepřehledné, a podobně nemilým překvapením zde pro mě byl zjev Elle Fanning, kterou jsem před 2 lety obdivoval ve snímku Neon Demon, a proto jsem se zde na ni velmi těšil - abych zhrozeně zjistil, že je zde velmi ošklivá! Film má i svoje klady, jako krásnou kameru nebo několik slušných scén, ale ve výsledku jsem se nemohl zbavit dojmu, že je ve své podstatě velmi povrchní, nevěrohodný (vymydlený Logan Lerman bez jediné vrásky a s nalepenými fousy fakt nevypadá jako někdo, kdo má smrt na jazyku) a celkově postrádající jediný výrazný moment, který by skutečně stál za vidění nebo zapamatování. Za mě tedy spíše velmi vlažný dojem spolu s přesvědčením, že podruhé bych se tomu filmu raději vyhnul, a místo něj si raději pustil třeba film Pan Nikdo, na který jsem si u Sidney Hall vzpomněl a který ho podle mě strčí do kapsy. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe si všímam, že vo filme je nový trend: deti hrajú dospelých. Trochu ma to sere, lebo mi to tam bohovsky nepasuje, ale tu sa to dalo prekúsnuť. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Už pekných pár dní nad tým filmom rozmýšlam. Páčilo sa mi to, ale dosť ma mrzí premárnený potenciál. Ja napríklad mám rád filmy s Lermanom. Tiež mám rád Večierku. Ale že dokážete byť sympatický v roli chlapca od vedľa, vás ešte nekvalifikuje hrať vážne a emočne silné, dospelé dielo. Rovnako ako oscar za roztomilý kraťas ešte z nikoho nespravil veľkého režiséra. A ja sa proste nemôžem zbaviť dojmu, že so skutočným režisérom, skutočným scenáristom, strihačom a so skutočnými hercami, mali tieto postavy a tento námet šancu byť naozajstnou udalosťou, filmom roku. Ta výťahová scéna. Ten samovražedný román. Vzájomný obdiv medzi dvoma géniami. To dievča, ktoré sa ukrýva za záclonou a posiela psaníčka ... Primetime v sobotu na Markíze, s šiestimi reklamami a reprízou budúci rok, skrátka nie sú osudom, ktorý by si zaslúžila takto nádejná látká plná nápadov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je trochu zmätočná, nakoniec sa ale ukáže, že rozčlenenie sujetu do viacerých časových rovín a ich prelínanie, kedy občas neviete, v ktorej sa zrovna nachádzate, robí snímku o dosť zaujímavejšiu. Druhá hodina je tak podľa môjho názoru silnejšia, plynulejšia a s rýchlejším tempom a na záver ponúka jedno veľké prekvapenie. Oceňujem aj, že scenár sa s postavami vážne nemazná. Nič proti Loganovi Lermanovi, ale Kyle Chandler ho predsa len ako skúsenejší herec zatieňuje. Mix (melo)drámy a tragédie v modernom puzzle - vydaní, ktorému neuškodil ani mierny pátos. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Víc to dneska nebude. A to jsem přemýšlel vážně dlouho. Ten film chce tak moc, až je to vidět moc okatě a "Percy Jackson" to sám nezachránil i kdyby tam těch postav v průběhu let měl sebevíc. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že už nejaký čas som hľadal film, ktorý by ma zase posadil na zadok. Kde by som pozeral a po dopozeraní potreboval nejakú chvíľku na to, aby som ho ešte celkovo vo svojom vnútri spracoval a dal si všetko dokopy. V mojich očiach je "The Vanishing Of Sidney Hall" vynikajúcim filmom. V celej svojej podstate podľa mňa funguje skvele a keď sa jednotlivé detaily na konci ku všetkému pripoja a dostaneme dokopy kompletný obraz, tak som si uvedomil, že celý čas ma film zavádzal k niečomu úplne inému a pritom som mal možnosť vidieť film tak silný, tak úprimný a tak od srdca spracovaný, že na mňa vysoko zapôsobil. Logan Lerman je vynikajúci hlavný hrdina a jeho postava Sidneyho je na tom rovnako. S Elle Fanning sú podľa mňa veľmi zlatí a neskutočne im to pristane. Obaja boli úžasní a majú spolu veľa pekných, no neskôr aj veľmi silných momentiek. Lebo nie je to len o tom, čo sa deje, ale aj o tom všetkom, čo sa už stihlo medzi nimi stať. Kyle Chandler je rovnako skvelý. Nebudem o ňom veľa prezrádzať, lebo je to celkom príjemné prekvapenie, ale musím povedať, že ma to veľmi nadchlo ho opäť vidieť v skvelom filme. Atmosféra filmu je vynikajúca. Možno v prvých častiach to môže byť trošku nudnejšie, no čím viac sa blížime k vrcholu, tým viac ten film funguje a dokáže v nás vybudovať všetky potrebné emócie. Je tu obrovské množstvo momentov, kde som mal v očiach slzy a film na mňa veľmi zapôsobil. Niektoré veci som vedel celkom odhadnúť, iné ma nakoniec prekvapili, ale nebol tu ani jeden moment, o ktorom by som sa vyjadril ako nezaujímavý alebo zlý. Všetko do seba zapasovalo perfektne. A ak film na mňa dokáže takto zapôsobiť, tak ide o skutočne silné dielo. A osobne môžem len odporúčať. A dúfam, že to na vás zapôsobí rovnako ako na mňa. Hodnotenie: A ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Logan má u nás doma veľkú fanúšičku, takže jeho filmy pozorne sledujem aj ja. Šikovný chalan. Hrá síce stále rovnako, ale ja mu to žeriem. Príbeh ma zaujal, aj keď mohol ísť ešte viac do hĺbky. Na jeho spracovaní mi nič extra nevadilo, hudba skvelá, atmosféra slušná. Počula som tu šuškať niečo o Manchester by the Sea? ... ale prosím vás, neporovnateľné! ()

Reklama

Reklama