Reklama

Reklama

Axolotl Overkill

  • Německo Axolotl Overkill
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Mifti žije v Berlíně, kde vymetá večírky, experimentuje s drogami a sexem a kašle na školu. Dospělí, které potkává, jí přijdou zoufalí. Ti si o ní na oplátku rádi myslí, že je moc drzá, často zbytečně smutná a bezhlavě zamilovaná. Dospělí zoufalci se totiž nechtějí zabývat podstatou věci. Mifti ví, že je na všechno na celém světě sama. Ať už tahle fráze znamená cokoliv. Je na tom stejně jako vodní dráček axolotl, který přežije všechno a s každou zkušeností se stává někým novým. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (45)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Keď máme 16 sme: pozérski, nekontrolovateľní, otravní, relatívne slobodní, nejasní, rozpoltení, občas zábavní, bezstarostní, zmätení... to všetko sa podarilo pretlmočiť do štruktúry filmu. Na ploche 90tich minút to nestíha byť tak otravné a neznesiteľné ako predloha. Kým belgická autorka Julia Ducournau sa (pravdepodobne) snažila o nekonvenčný, výstredný obraz dospievania, Helene Hegemann sa to podarilo. Bez krvi, bez mäsa, bez nechutností... za to naozaj excentricky a surovo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem pouze, že režisérka je velmi mladá a že to bude o zlobivých německých holkách. Na plátně se to nakonec potvrdilo. Hlavní hrdince je šestnáct, dospělí jsou podle ní marní důchodci, nejraději vymetá večírky, poflakuje se, sexuálně experimentuje, realitu míchá se sny a halucinacemi. Je to své, divoké, pocitové, má to drive i několik sympatických momentů. Ale rovněž je to chaotické, s absencí gradace, souvislejšího děje i dílčích point. Výborný výběr hudby, výtečná práce s kamerou. Buď chytí, nebo otráví. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický život puberťačky, co to nemá v rodině úplně v pořádku. Ve filmu se nic moc zásadního nebo překvapivého nestane. Po celou dobu je to takové úplně stejné, což je škoda. Na druhou stranu mě to ani nenudilo, což je velký plus. Nakonec je to docela zajímavá podívaná. Je super, že to, co vidíme ve filmu, může se úplně v pohodě odehrát i v realitě, možná si i na někoho vzpomenete. Po pravdě ani nevím, jak ohodnotit. Protože tenhle snímek se bude spíš líbit těm mladším teenagerským divákům. Já jsem si z toho snad nic neodnesl. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl ale soudě podle filmu musí být dobrá leda tak na roztop do kamen. Protože film je jedno velký WTF. Nechápu proč tenhle film vznikl a už vůbec nechápu jakej měl smysl. Axolotl Overkill je prostě divnej film ve kterým by jste marně hledali byť jen jednu normální postavu. Smekám před každým kdo to dokoukal. Já to ve 30 minutě stopl a dlouze se rozmýšlel jestli pokračovat dál. Nakonec jsem to dokoukal ale kroutil jsem se u toho jako moučnej červ. To je hnus velebnosti. Jdu blejt... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Šestnáctiletá Mifti je ve skutečnosti skoro třicítka, ale zase tak moc to nevadilo. Ráda se předvádí nahá, je na co koukat. Stejně tak její plochá kamarádka Mavie Hörbiger, a starší (ale jak bychom s oblibou řekli: víc co chce) Arly Jover. A scénář... asi se hodně stříhalo, ale kromě naznačeného nevztahu s otcem milionářem se vlastně o mladé Němce nedozvíme víc, než že ráda šuká na blind a třídenní večírky nejsou problém. Neotrávilo, ale už vůbec nechytlo. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama