Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hotel, který dodnes platí za synonymum vídeňského životního stylu, je dějištěm mnohovrstevnatého společenského dramatu. Vyprávění, které splétá několik dějových linií, v sobě současně spojuje prvky melodramatu, krimi, thrilleru a morálního dramatu, zatímco prostřednictvím životních osudů reálných i fiktivních postav vykresluje jednak blyštivý svět smetánky, ale také společenské proměny na konci Rakouska-Uherska. Německo-rakouský dvoudílný televizní film je zasazený do doby kolem roku 1900, kdy vedení hotelu po zesnulém manželovi Eduardovi převzala Anna Sacherová a udělala z něj místo, kde se setkávala dobová elita. Zatímco se schyluje k oslavám přelomu století, rozvíjí se milostný mnohoúhelník mezi dvěma páry z vyšší společnosti, které se v hotelu potkávají, a policie vyšetřuje únos nemanželské dcery pradleny z hotelu. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Aky 

všechny recenze uživatele

S knižní předlohou to má pramálo společného, přičemž domyšlené linie věci spíše uškodily. Jestliže se něco jmenuje Hotel Sacher, čekal bych, že se něco dovím, jak ten hotel funguje, o jeho atmosféře, čím se tak liší od jiných hotelů, že se mu podařilo tak vyšvihnout, také třeba, jak se dělá ta hnědá buchta, co na ni jezdí lidi z celého světa. Zde se však dovídáme, že do války to byla docela romantická míchanice, kde ženy a muži spaly s protějšky, se kterými spát neměly a vznikaly z toho nemanželské děti, s nimiž pak byly problémy, a že po válce už to pak nebylo ono. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Je to sice takový patvar zkrácené naší První republiky, Fantoma opery a slušného dobového dramatu, ale když si člověk zvykne na digitální kulisy a poněkud odosobněný styl vyprávění, může si užít příběhu složeného z několika dílku, které (jak doufám) na konci do sebe hezky zapadnou. Ano, sice hodnotím průměrem, ale velmi poctivým. PS: druhý díl je spíše veden kronikářským stylem, postavy už všechny známe, takže je třeba pohnout s jejich životy a dovést děj až po dobu po první světové válce. Určitě ani druhý díl nezklamal a překvapil i odvážnou mileneckou scénou s dopadem po jejím provalení. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vztahová slátanina na pozadí známého vídeňského hotelu. Místy tak zoufale natažené, dějově dosti nevyvážené. Postavy ploché. Nicméně velmi působivý vizuál, příjemná hudba a dobové fotografie. Za mne 50%. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Bohužel nic moc. Žádná historická freska i slavném hotelu ani melodrama, spíš nezajímavá červená knihovna s navzájem zaměnitelnými herci. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Hezký a poměrně zdařilý TV film o slavném vídeňském hotelu Sacher, její majitelce, ale také o prominentních hostech, kteří do hotelu zavítali, na pozadí společenských a historických skutečností, které nemohly nechat jediného příslušníka Rakousko-uherského mocnářství chladným - viz např. rok 1910 a smrt císařovny Alžběty Bavorské - Sissi. Samozřejmě jsou zde vyobrazeny i radosti i strasti nejen tzv. "vídeňské smetánky", ale i lidé řekněme z nižších společenských kruhů. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že nemohu hodnotit lépe. Dost jsem si od toho slibovala, ale bohužel mnoho jsem toho nedostala. Příběh naprosto zbytečně roztahaný do dvou dílů, takže fakt nuda. Nejzajímavější postavou mohla být Anna Sacher, prostoru a času bylo dost, pak by to byl spíš dokument, což by mi asi úplně nevadilo. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

tvl to je hovadina, nechybí ani rakouská tradice Fritzlova sklípku - zde to páchá jakýsi Würtner. no prostě slátanina ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Mám ráda dobové filmy,ale tento byl nějak zvláště nedobový.Nemyslím tím kostýmy,nábytek,kočáry,ale chování lidí bylo jaksi příliš dnešní.Škoda.A to jsem zkousla německé herce.No,ale když ten leden je tak depresívní.Stejně mi nakonec zvedne náladu dobrý horor.No ale kde vzít a nekrást. ()

janka007 

všechny recenze uživatele

Námět skvělý, zpracování ne. Pozitivní je, že nejen v ČR dělají dementní seriály o ničem, že zkazí námět a utopí se v banálnosti (viz např. Lída Baarová od Renče, smutné). Herci nestárnou, najednou stojí vedle sebe matka s dcerou a dcera vypadá tak o šest let starší než matka, štěně buldočka je štěnětem po dva roky, tristní na to, že to vlastně dělají profíci... ()

Reklama

Reklama