Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáct tisíc let starý "Pozemšťan" John Oldman (David Lee Smith) nyní vyučuje v severní Kalifornii. Nejenže začíná konečně stárnout, ale čtyřem jeho studentům se podařilo odhalit jeho největší tajemství. To staví jeho život do vážného ohrožení a může mít za následek rozvrácení světově nejznámějšího náboženství. (sagitaro)

Recenze (46)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní film pro mě bylo obrovské překvapení, které jsem si strašně užil. Levná konverzačka v jedné místnosti, ovšem tak brilantně napsaná, že mě to drželo v napětí až do konce. Pokračování je v takřka každém směru horší. Úplně zbytečně sledujeme osudy spíše nesympatických teenagerů, kteří se snaží odhalit tajemství, ale přitom minimálně dva z nich vůbec neumí hrát a prakticky to táhne pouze David Lee Smith. Rejža v titulcích hezky prosil, ale  tady už prostě přestřelil a v potitulkové scéně obzvlášť :) Chápu, že by rád natáčel filmy, ale neumím si představit nic vychtěnějšího než třetí díl s námětem toho, co nám právě nastínil v potitulkovce. Nudil jsem se...55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký priepastný rozdiel medzi jednotkou a dvojkou som snáď nezažil ešte pri žiadnom filmovom projekte. To som sa len teda pozeral a nestačil sa diviť čo z toho v dvojke vyliezlo. A to ešte režisér má na začiatku tú drzosť pýtať si od divákov peniaze... vraj taká skúška... či ľudia ocenia ich prácu. No proste z jeho strany komédia, za ktorú mu tu jednu hviezdu dám, odvaha mu nechýba, to sa musí uznať. Ale v porovnaní s tou najhoršou slovenskou inscenáciou tento filmový projekt aj tak prehráva na plnej čiare. 20/100 ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem měl brát jako nějaký autorův výsměch? Nejenže se panovi Shenkmanovi podařilo vytvořit kolosální píčovinu, on ke všemu dokázal něco ve filmovém světě doposud nevídaného. Tímto kusem hovna mi dokázal zcela zkurvit zážitek z prvního dílu, jakkoli mi připadal v době zhlédnutí úžasný. S ohledem na existenci této nepopsatelné sračky, už první díl přesávám komukoli doporučovat. Zaujala mě úvodní strategie pana režiséra. Za tento film má člověk zaplatit zpětně. Pan Shenkman si žádá částku úměrnou diváckému zážitku. V tom případě je mým dlužníkem. Při tvorbě tohoto snímku se posralo opravdu vše, co se posrat dalo. Už samotné rozhodnutí natočit pokračování něčeho, co za žádných okolností pokračování mít z logiky věci nesmělo, bylo maximálně debilní rozhodnutí, za kterým evidentně stála pouze touha přikrmit své kapsy. Vydělat peníze byla zřejmě jediná myšlenka, která tento paskvil během celého natáčení popoháněla. Šetřilo se na všech frontách. Do ústředního kvarteta "týnejdžrů" byla obsazena ta největší herecká hovna, jaká se kdy procházela po filmových parketech. Jasné je, že už ani jednoho z těchto dementů pokoušejících se o herectví už nikdy neuvidíme. Schnkman si k této sračce připravil údajně i scénář, tudíž mi nezbývá nic jiného, než ho zde veřejně prohlásit za hloupého čuráka. Zatímco se v prvním díle sešla parta zajímavých intelektuálů, tak v tomto díle se sešla nadržená kurva, zkurveně otravná opice se záblesky inteligence, debilní křesťanský fanatik s rozjíždějícím se downovým synromem a otravná přemoudřelá asiatka. Z hlavní postavy se stal melancholický čůrák, kterému se začíná rozpadat tělo. Zajímavá filosofická debata z prvního dílu se přetransformovala v katastrofální puberťáckou kriminálku. Pán Bůh zaplať, že existuje možnost sledovat filmy se zrychlením. U tohoto snímku jsem ji přivítal s otevřenou náručí. Ty sračky se nedaly poslouchat a na tu partu dementů se nedalo dívat. Nic takhle enormně debilního jsem dlouho neviděl. Nikdo na světě už mi nevyvrátí, že první díl byla jen a pouze šťastná náhoda a Richard "Piča" Shenkman se nesmazatelně vepíše do historie jako první člověk, který dokázal druhým dílem svého filmu zkurvit i ten první. Naštěstí se v osadě Frýdku-Místku nachází dostatek narušených retardů, kteří mají ve své přezdívce dokonce zakomponováno "hovno" a s radostí by panu Schenkmanovi třetí díl zazponzorovali...jen kdyby na to byl býval mámin důchod stačil - příkladem nechť je například neúspěšný hospodský povaleč pan Ivánek Kostka (HidoSHITo - chcete-li). ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ačkoli premisa prvního dílů byla originální a zajímavá, úspěchu se dobral zejména z lákavé nabídky shrnout veškeré problémy světa pod jeden nadpis. Prostor pro druhý díl tu určitě byl, zejména v době rochnící se v alternativních výkladech historie, nicméně Schenkmanův (Abraham Lincoln vs. Zombies či legendární Vášnivé známosti) nápad pojmout to jako středoškolskou detektivku jejíž pointou je to, o čem je celý první díl, to svědčí o opravdu svérázné ztrátě úsudku. Ono je ve výsledku taky skoro jedno, protože se na film prakticky nedá dívat. Způsobem nasvícení, pohybem kamer i ostřením připomíná méně úspěšné romantické seriály 90. let, které právě jedou poslední sezónu a celé to je prodchnuté sektářskou rozjásaností, kdy prakticky každý záběr upomene fotografii ze Strážné věže. Podobně zjednodušenému vnímání propadají i charaktery postav, kdy čtveřice hlavních hrdinů čítá nerdí asiatku, bělošského katolíka, černošského sranda divocha a bělošskou couru. Takže pastelky s sebou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když to trochu zjednoduším, tak v prvním díle se John Oldman snažil přesvědčit skupinu přátel a kolegů, že je tím, čím je, zatímco v tom druhém se snaží svou identitu utajit. Nejedná se o tak dechberoucí slovní cvičení, které by vás podobně jako v předešlé části vyloženě vcuclo a cesta studentů za odhalením je trochu kostrbatá, ale jakmile dojde na teologickou stránku věci a dialogy, je Schenkman zase ve svém živlu (u střetu s hluboce věřícím křesťanem jsem si vyloženě lebedil) a nejde mi na rozum, že se tenhle chlap nedokázal prosadit víc. Vůbec bych se nebránil dalšímu dílu. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První The Man from Earth je pro mě už naprostá kultovka. Skvělé low-cost sci-fi odehrávající se v jedné místnosti a založeně čisté na konverzaci několika lidí a polemizování nad tím, zda John Oldman lže či nikoli. Holocene není špatný film. Je to slušné levné sci-fi, ale jako pokračování tohoto perfektního díla selhává snad ve všech důležitých bodech. Jednak je to pokračování naprosto zbytečné, ale hlavně to ani nedodržuje formu nastolenou prvním filmem a zatímco první díl je dost chytrý film založený na vtahujících dialozích, dvojka je jen podobně levné pokračování, které ale nemá ani chytré dialogy a ani není kdovíjak vtahující. Původní myšlenku tvůrci nijak nerozvíjí a ono kouzlo, které dělalo původní film tak dobrý, je prostě fuč. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se dá předstírat, že je to jen fanfic. Ve skutečnosti se jedná o pošpinění dědictví rukou syna pokračováním, které pořádně ani nikdo nechtěl, o čemž svědčí několik neúspěšných crowdfundingových kampaní. Formát filmu by ještě dával smysl, ale vize seriálu (zejména po dokoukání MfE:H) byla až absurdně ambiciózní. Ten by mi až tak nevadil, ale mám s tím problém jako mám průběžně se sérií Avatar od Nickelodeonu - slibný začátek (ATLA, MfE), který nabízí možnost prozkoumat tisíce let civilizace, po kterém následuje pokračování (TLOK a celkově pouze focus na Yang-Chen, Kuruka, Kyoshi a Rokua, MfE:H), které nudně přímo navazuje na předchozí část a přitom se jedná o úplně jiný žánr a uměle vyvolává drama v podobě nebezpečí konce/"nové éry"/restartu. Na druhou stranu se jedná o docela logické vyústění chování z prvního filmu - John má, co chtěl, v dnešní přetechnizované době je potřeba zametat stopy opravdu důkladně. Kromě této věci film nic nového nenabízí, ani obměna a omlazení nepomohlo přinést nové myšlenky. Naopak - s úbytkem zastoupení různých vědních disciplín se možná argumentace smrskává na nutné minimum. A aby toho nebylo málo, tak místo otázek na zamyšlení je stopáž naplněna odpověďmi, resp. jejich vyobrazením, na otázky z prvního filmu. Ovšem ne na všechno je potřeba znát odpověď. Své o tom ví každý kouzelník, který chová v tajnosti magické triky. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

The Man From Earth je vynikající dialogovka, která vás vtáhne a popustí uzdu vaší fantazie. Tohle je levná televizní křeč, která sice neměla celou stopáž úplně špatný pasáže, ovšem jako celek působí nesourodě a ve finále z toho je jedno velké NIC. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Proti původnímu filmu, který j o deset let starší, je tohle krok kupředu, co se filmovací technologie týká, protože snímek vypadá lépe a je lépe natočen. Co se ale týká vypovídací schopnosti, tak to je mnohem horší a rozhodně to není tak dobré jako první film. V tomhle se režisér raději už neměl pitvat, protože nic nového v konečném důsledku nepřidal. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Největší problém je, že film chce být větší, přitom v prvním díle bylo využito vše v malém prostoru a fungovalo to. Ve dvojce jsou i horší herci. Ale hlavní problém je v tom, že z úžasné polemizační konverzačky se to proměnilo v hon na nesmrtelného. Alespoň to opět ukázalo omezenost náboženského fanatismu. A mezititulková scéna? To byl jako vtip? ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Pozemšťan stále ještě patří do mé TOPky, tak není divu, že po deseti letech byla moje zvědavost velká, jak se autoři poprali s pokračováním. Ze zkušeností vím, že dvojky nedosahují kvalit jedničky a tak jsem ani neodešel zklamaný, i když výsledek je na hraně 2-3 hvězdiček. Nepřináší nic nového a převratného a možná i bylo zbytečné natáčet pokračování - přesto zase je tu kus filozofie, která je mi blízká. Mé mírné nadhodnocení je taky dána podporou celého konceptu, kdy autoři nabízí oba filmy volně ke stažení a věří, že se jim podaří na sebe vydělat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, ideologicky se to bohužel odklonilo od prvního dílu a kromě toho, že věřící člověk v 21. století může být jedině duševně zpomalený trouba anebo magor schopný všeho, jsem se u filmu dost nudil. Nevěřícně jsem zíral na useklý konec a úplně bizarní dovětek, podle kterého teď asi můžeme očekávat ve trojce bitku Antikrista s Kristem, haha. Poslat autorovi příspěvek? Spíš investovat do lokální lobotomie, která by mi odmazala tento film z paměti a mohl jsem mít pořád stejně dobrý pocit z jedničky. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bixby tomu chybí. A to tak, že extrémně. Kde jsem v původním filmu skoro křičel nadšením a tep měl na sto osmdesáti, se tady potácejí čtyři studenti od ničeho k ničemu. Pak sice přijde pětihvězdičková čtvrthodina ve sklepě, ale to je tak všechno. Poslední scéna to zabila už úplně. 30% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Je to taková pubescentská verze jedničky ....scénář si rejža napsal sám, páč scenárista jedničky zemřel a je to sakra znát... ... To co mě zaujalo je rozkrytí důvodu víry s fanatikem ve sklepě.. Je to přenesení zodpovědnosti na něco, někoho vně a pýcha a potřeba vlastní důležitosti vyplývající z mindraků a malosti.... Myslím že víra nic neznamená zkušenost, síla, radost a láska jsou to co je boží... 😉 No hlavní důvod natočení pokračování je zřejmý... Sdělení že to staré končí a a nové přichází ... Nechme se překvapit 😇 I když mě slova rejži na závěr vystrašila s jeho potřebou točit další díl či dokonce seriál.... ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy by nemali nikdy dostať pokračovanie. Osobne si Pozemšťana medzi ne zaradiť nedovolím – nemôžem sa totiž zbaviť pocitu, že v rukách vynachádzavého scenáristu by príbeh nestarnúceho kromaňonca ešte mohol priniesť niečo zaujímavé. Pokračovanie s podtitulom Holocene je však na míle vzdialené od predstavy dôstojného nadviazania na pôvodný príbeh. V prvom rade tento počin ignoruje zákonitosti pôvodného filmu, tajomná atmosféra je takisto fuč a jediné, čo dokáže vyvolať úprimnú radosť, je návrat D.L. Smitha v hlavnej úlohe. Ten sa však tentoraz ocitá v spoločnosti vrcholne nesympatických deciek, okolo ktorých sa rozbehne sled nezaujímavých udalostí, ktorých vyvrcholenie je utrpením nielen pre pána Oldmana, ale aj pre sledujúceho diváka. Záverečný cliffhanger následne pôsobí ako posledný klinec do rakvy, po ktorom si osobne želám len to, aby tvorcom ich zámer pokračovať v tomto utrpení nikdy nevyšiel. (25%) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pokračovat v příběhu který má logické zakončení je málokdy dobrý nápad. Pokračovat v The Man from Earth je blbost na kvadrát. Když je navíc všechno o třídu či dvě horší, nedá se čekat nic než průser. Přirozené a výřečné vědce vystřídali toporní přemoudřelí teenageři, rafinovaný scénář nahradila průhledná báchorka a kouzlo okamžiku pochopitelně navždy zmizelo. Jestli máte rádi původní film, tak tenhle, pro své vlastní dobro, ani nezapínejte. Za druhou hvězdičku může čistě jen Michael Dorn a David Lee Smith. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

První díl považuji za jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl, výborné komorní konverzační drama odehrávající se v jedné místnosti. Námět je naprosto perfektní a přes svou zjevnou levnost je ten film naprosto poutavou záležitostí. Od druhého dílu jsem neočekával vůbec nic a světe div se dostal jsem víceméně to co jsem očekával. Scénář skřípe, to je jasné, ten film vypadá ještě levněji než jeho předchůdce a mladí herci fakt neumí hrát. Přesto pokračování příběhu člověk tak nějak ocení. U prvního dílu mě ale bavila komornost a vůbec samotná myšlenka. Filosofická debata byla natočena zajímavě a vyvstala halda otázek, na které člověk neměl dostat odpověď což bylo naprosto v pořádku. Tady už není moc co odkrývat, karty jsou vyložené na stůl a co zůstalo je divně natočený detektivní příběh se špatnou nosnou linkou. Tomu filmu chybí charisma a jakýsi závoj nevědomí. Jestli ale něco ten námět opravdu pohřbilo je závěr a následná cliffhanger, oni z toho snad chtějí udělat krimi thriller, no fuj (navíc i z těch posledních asi dvou minut bych asi vytušil příběh, který by byl nejspíše založený na minimálně dalším jednom "nesmrtelném"). Jasně klidně by to šlo, ale ne jako pokračování The Man from Earth. Závěr mě vyloženě naštval, skoro bych to nazval neúctou k divákovi. Abych to shrnul, přestože tento film nepovažuji za odpad, nemohu ho s klidným srdcem doporučit. Srovnání s předchozím filmem je úplně zbytečné, je to úplně jiná liga. Smutné je, že by hrozně chtěl být silným pokračováním a opravdu doufám, že se třetím dílem pokračovat nebude (jak naznačil závěr). Mimochodem film byl experimentálně vydán zdarma a přestože jsem ještě v polovině uvažoval o podpoře, tak po konci filmu tak rozhodně neučiním a nemám z toho vůbec žádné výčitky. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování kultovní jedničky. Děj se moc neposouvá, takže místo vzdělaných profesorů je tady čtverka chytrých studentů, kteří chtějí po Johnovi pravdu. Otevřené vrátka, o kterých mluvil režisér na konci filmu, se mi už vůbec nelíbí. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký odvar vynikajúcej a dnes už kultovej konverzačky, ktorá je navyše mojou obrovskou srdcovkou. Dvojka Pozemšťana sa, žiaľ, na jednotku nechytá takmer v žiadnom ohľade. Potešil síce návrat niektorých pôvodných hercov, no to je asi tak všetko. Pevne teda dúfam, že režisér si ten tretí diel ešte rozmyslí. 2/10 ()

Reklama

Reklama