Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáct tisíc let starý "Pozemšťan" John Oldman (David Lee Smith) nyní vyučuje v severní Kalifornii. Nejenže začíná konečně stárnout, ale čtyřem jeho studentům se podařilo odhalit jeho největší tajemství. To staví jeho život do vážného ohrožení a může mít za následek rozvrácení světově nejznámějšího náboženství. (sagitaro)

Recenze (47)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Nedôstojné pokračovanie legendy a fenoménu akým bol prvý diel...prvý diel...ani to nebudem volať prvý diel...nejdem brať na vedomie,že nejaké pokračovanie existuje...pre mňa navždy ostane len Pozemšťan z roku 2007..tajomný...nádherný...tichý...osamelý film ktorý nepotreboval nič iné len jednu chatu a dialógy ktoré geniálne rozšírili príbeh krásneho filmu.... film z roku 2017 je pestrofarebná hlučná zlátanina ktorá s ústrednou myšlienkou nemá nič spoločné...niekedy je lepšie nechať veci ležať v minulosti...hoc aj 14 000 rokov starej. ...však vidno to aj v politicko-korektnom prevedení...černoch...aziatka..sú cool....a belosi ? jedna je štetka...druhý je sektár ..ako ináč samozrejme kresťanstvom...ale tí vnímavejší vedia,že všetky cirkvi sveta majú jedného pána a stvoriteľa ( nemyslím nadprirodzenú bytost / bytosti ) ..Ruky preč ! a myšlienky na seriál ..to už snáď ani nemá cenu komentovať :) ľudstvo fakt časom a vekom hlúpne. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Jaké bylo mé překvapení, když jsem se dnes dozvěděl nejen o existenci tohohle filmu, ale rovněž i o jeho okamžité dostupnosti legálně a zdarma. Program na večer byl hned jasný. I na druhý díl se mi dívalo moc dobře - David Lee Smith prostě tu auru má a já mu to žeru s navíjákem, s prutem i s prstama. Bavil jsem se. Když se ale byť jen krátce zamyslím, bylo to dost prázdné a nepřineslo to nic nového. Škoda. Pokud by z toho chtěli udělat seriál, jednoduše by se nesměl odehrávat v současnosti, to by prostě nešlo. Na to, aby se to odehrávalo v minulosti, podle mě zase neseženou rozpočet, což je škoda. Ač bych ocenil k tomuhle ještě pár desítek minut, na další film odehrávající se v současnosti to už podle mě nemá. Doufám, že ten svět raději přikryjí ozdobnou dečkou a nechají ho zaslouženě odpočívat. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Zklamání.. Jednička je prostě masterpiece! Pokračovaní není vyloženě špatné, je zajímavé (hlavně otevřený konec), ale bohužel nesrovnatelné s původním dílem a celkem i zbytečné. 50%. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se celkem dlouho těšil, vzhledem ke kultovnímu prvnímu dílu. Tím větší je moje zklamání z tohoto filmu.. kamera připomíná staré béčkové seriály americké produkce, postavy jsou nepříjemně umělé a nereálné.. Z konceptu prvního dílu nezůstala žádná dobrá stránka a otevřený konec, který nám tvůrce okomentoval slovy "chceme pokračování nebo dokonce seriál.." mě zklamal ještě víc. Ve výsledku konec opravdu vypadá jen jako nějaký závěr pilotní epizody ne zrovna úspěšného seriálu, o což se tvůrce očividně dobudoucna snaží. Tomu, kdo měl to štěstí a viděl zatím pouze první díl, silně doporučím NEDÍVAT se na toto velice, velice nepovedené pokračování. Jedna světlá stránka tu ovšem je, a tu nemůžu opomenout, a to je pojem jakým tvůrce pojal distribuci snímku. Ta je vskutku netradiční, u takto relativně vysokorozpočtového díla. Na kvalitách filmu to sice pranic nemění ale takovému odvážnému kroku rozhodně tleskám :) ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Hodnocení varuje, takže člověk ví, že nic tak úžasného, jako byla jednička určitě neuvidí. Ale protože miluju konverzační filmy, chtěl jsem vědět, kde tedy soudruzi udělali chybu. Aaaaaa..... Je to v té konverzaci, soudruzi. Je jí tu minimum, a když už se konverzuje, tak o hovně, které nezaujme ani mouchu. Naprosto zbytečné. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Stejný režisér, stejný herec, pokračování dobrého filmu a jedna velká filmová prohra. Televizní zpracování by mi ani tak nevadilo, kdyby ale film měl alepsoň trochu smysluplný scénář, kterým se vyznačovala brilantní jednička. Prosba režiséra o peníze je pak vrcholem týhle trapnosti. Pozemšťan měl být jeden film. Chytrý, chytlavý, s velkým přesahem a prostorem pro rozvoj myšlenek a teorií. Dvojka je oproti němu čistý peklo s twistem na konci, kteýr nedává smysl a je šíleně céčkovitý, jako film samotný. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Chjo. Jednou za pár let se mi stane, že se přehmátnu a pak čumím jako ti burani ve Slunce seno na umučení svatého Šebestiána. Chtěl jsem se po létech znovu podívat na výborného Pozemšťana, ale omylem jsem sosnul jeho sequel. Ne, není to dobré. První půlhodinu se neděje vůbec nic, ve zbytku je to takové plácání zleva doprava a výsledek absolutně neuspokojí. Jsem holt osel, musím být pozornější! ()

Neuge 

všechny recenze uživatele

Pořád to mohlo být mnohem lepší, po zdejších reakcích jsem ale očekával i něco mnohem horšího. Vzhledem ke crowdfundingovému rozpočtu mi nevadí, jak je to natočené. Nevadí mi ani samotný námět. Holt herci, na rozdíl od fiktivního Kromaňonce, prostě stárnou. Bohužel všechny ty religionistické teze, které seděly do úst vysokoškolských profesorů v prvním díle, tady k těm mladým studentům prostě nejdou. Ono jich navíc není zase tolik, původní látka je rozvíjena spíše sporadicky, což je škoda asi největší. Právě v těch chvílích je totiž vidět, že Schenkman možná není až tak neschopný, jen se prostě dost nepochopitelně soustředí na něco jiného. Jenže koho zajímá děravá pseudodetektivka s genderově a etnicky vyváženou skupinkou kreatur, ztělesňujících čtyři základní studentské/teenagerské prototypy? Nás zajímá John. Vzhledem k docela nadějnému závěru bych ale tvůrcům ještě alespoň jeden díl přál, jako fandu původní látky mě to zase až tak zásadně neuráží. ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování nezapomenutelného prvního filmu The Man from Earth. Ano, trochu pokulhává za prvním dílem a ano, film není stavěný stejným způsobem jako jeho předchůdce (což je škoda, jelikož to bylo to, co dělalo první film tak unikátní) ale to nic nemění na tom že se stále jedná velmi dobrý film s naprosto úžasným příběhem. Upřímně si myslím, že lidé nemohou od pokračování filmů očekávat stejný zážitek jako u prvních dílů, a mě osobně bylo jasné hned po shlédnutí traileru, že toto pokračování nebude tak skvělé jako první film, a proto nemohu být z filmu nijak zklamán a nakonec jsem celkem mile překvapen, jelikož film byl lepší než jsem očekával. Trochu mě sice zklamal konec a proto doufám, že se tvůrci pustí do dalšího pokračování. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Nechci ani tak mluvit o filmu samotném, jako o tom co je na úplném začátku. režisér nám zděluje že film je sice poskytnut zdarma a že jej samotné studio uvolnilo pro mnoho legálních (i nelegálních) stránek ale také říká něco, co jsem si už několikrát sám přál. A to že pokud se vám film líbil, ta můžete přispět libovolnou částkou na jejich stránkách. Tento - poměrně zajímavý - koncept placení za film, je rozhodně dobrou cestou, která v budoucnosti může mít velký potenciál točit i filmy od fanoušků, nebo filmy jen tak z legrace a nebo filmy které třeba nemají zrovna zvučné jména a velké hvězdy ale mají co nabídnout. Kdyby tento koncept podpořilo několik studií (bohužel se to nejspíš netane) rozhodně by to znamenalo nový směr natáčení nezávislých snímků. Uvidíme kam tam ta myšlenka bude směřovat. Rozhodně mě to zaujalo. No a k samotnému filmu ? Je to pokračování které je slušné a i když nedosahuje kvalit prvního dílu, je pořád na co koukat a nad čím přemýšlet. Toho kdo viděl první film, tento druhý nijak neurazí. ()

matushsvk 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo, ani neurazilo. Film pokladám skôr za fan service, ako za plnohodnotné pokračovanie už dnes (aspoň pre mňa) kultového Sci-Fi z pred viac ako 10 rokov. ()

Blackthunder 

všechny recenze uživatele

Každej, kdo viděl původního "The Man From Earth" mi musí dát za pravdu, že ten film je geniální. Takže, když se na Kickstarteru objevilo, že se bude natáčet dvojka (teda původně seriál) tak jsem byl hned u toho a hned své peníze "zainvestoval" do tohohle počinu. A pak už jen napjatě sledoval, co z toho nakonec vlastně vyleze. Takže, jaká je vlastně ta dvojka? Je skvělá! Je jiná, ale skvělá. Bylo uplně jasné, že originál už nepůjde zachovat, aby z toho nebylo to samé. I když je dvojka jiná, stále tam je pořád to kouzlo. Skvělá hudba, skvělý příběh, úžasné "monology" Johna a partička, která neví, čemu vlastně má věřit. Tentokrát nahradili akademické pracovníky jeho žáci, které čirou náhodou narazí na Artovu knihu, kterou sepsal po té (a o té) osudné noci před X lety. Zkrátka bez spoilerů je prostě Holocene skvělým nástupcem a rád se k němu budu vracet. Doporučuju všemi deseti! ()

stihac10 

všechny recenze uživatele

Bohužel druhý díl je jen slabým odvarem 1. Za konec by tvůrci zasloužili pohlavek... Je sice pěkné že film jde legálně vidět online, ale udělat takovýto konec jen kvůli (ne)možnému pokračování.... ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Donation sent. Každopádně dobrý film, ne taková bomba, jako jednička, ale přesto pořád dost zajímavý a hluboký, navzdory nízkému rozpočtu. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Podle mě zbytečné pokračování mého oblíbeného filmu, které by na něco rádo navázalo, ale selhalo naprosto ve všem. S předchozím se to míjí žánrově, scénáristicky, herecky a i co se sofistikovanosti dialogů týče. To je úděl pokračování - divák porovnává a je kritičtější, v tomto případě je rozdíl markantní. Jedinou sympatickou postavou byl John, který budil sympatie až lítost (není osamělejšího člověka na světě), ale všechno ostatní výše zmíněné mu hází klacky pod nohy, takže si člověk říká - měl se jim na to vykašlat. A ta banda výrostků - no to už byla třešinka na shnilém dortu. Nicméně nějakou myšlenku to přeci jen mělo. Stojí opravdu svět o druhý příchod JK? A co když se těm věřícím fanatikům, kteří o něm mají naprosto jasnou představu, nebude líbit? Prohlásí ho za Antikrista? Ukřižování 2.0? To je asi jediné poselství, které mi tento snímek přinesl, ale popravdě, uvažoval jsem o tomtéž i po shlédnutí předchozího, jasně lepšího Pozemšťana. ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

The Man from Earth měl fantastickou atmosféru a předestřel mraky zajímavých a podnětných myšlenek. Pokračování zavání pokusem o nahrabání ještě více korunek, než dostal v kickstarteru. Trapně otevřený konec smrdí překlopením do seriálového dramatu s naprosto jiným pojetím. Tak jako měl mít Matrix jen jeden kultovní snímek, tak měl mít i Pozemšťan jen jeden jediný díl. Pokud se Schenkman cítil na něco dalšího, měl natočit něco nového, jiného. Tady jen vznikl dětinský remake pro náctileté s polopatickým vysvětlováním známého. Škoda, čekal jsem mnohem, mnohem víc. ()

Hootik 

všechny recenze uživatele

oproti jedničce naprosto příšerný a vůbec mi to nebavilo, nic sme se nedozvěděli... herecký výkony tragický, rozepisovat se nemá smysl, ostatní to už napsali.... ()

dalver odpad!

všechny recenze uživatele

S produkčnými nákladmi niečo málo cez 300tisíc dolárov sa Schenkman pokúsil o pokračovanie výborného Pozemšťana. Ja som mal verziu počas ktorej sa dvakrát divákom prihovára o dotáciu, keďže film je voľne prístupný a dotovateľný od komunity. Či tento béčkar, ktorý po prvom diely nedokázal rozbehnúť svoju kariéru a točil pre Asylum mal pri prvom diely naozaj len šťastie a ťažil z dobrej predlohy zvolil tentokrát správny prístup možno polemizovať. S nehercami, amatérmi a béčkarmi, s mizerným scenárom a strihom, s potitulkovou scénou, za ktorú by si zaslúžil facky, sa Schenkmen len snaží vytvoriť zo svojho jediného filmového úspechu značku. Ako Tv film uchádzajúci podpriemer, ako pokračovanie Pozemšťana odpad! ()

Reklama

Reklama