Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáct tisíc let starý "Pozemšťan" John Oldman (David Lee Smith) nyní vyučuje v severní Kalifornii. Nejenže začíná konečně stárnout, ale čtyřem jeho studentům se podařilo odhalit jeho největší tajemství. To staví jeho život do vážného ohrožení a může mít za následek rozvrácení světově nejznámějšího náboženství. (sagitaro)

Recenze (46)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

První díl považuji za jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl, výborné komorní konverzační drama odehrávající se v jedné místnosti. Námět je naprosto perfektní a přes svou zjevnou levnost je ten film naprosto poutavou záležitostí. Od druhého dílu jsem neočekával vůbec nic a světe div se dostal jsem víceméně to co jsem očekával. Scénář skřípe, to je jasné, ten film vypadá ještě levněji než jeho předchůdce a mladí herci fakt neumí hrát. Přesto pokračování příběhu člověk tak nějak ocení. U prvního dílu mě ale bavila komornost a vůbec samotná myšlenka. Filosofická debata byla natočena zajímavě a vyvstala halda otázek, na které člověk neměl dostat odpověď což bylo naprosto v pořádku. Tady už není moc co odkrývat, karty jsou vyložené na stůl a co zůstalo je divně natočený detektivní příběh se špatnou nosnou linkou. Tomu filmu chybí charisma a jakýsi závoj nevědomí. Jestli ale něco ten námět opravdu pohřbilo je závěr a následná cliffhanger, oni z toho snad chtějí udělat krimi thriller, no fuj (navíc i z těch posledních asi dvou minut bych asi vytušil příběh, který by byl nejspíše založený na minimálně dalším jednom "nesmrtelném"). Jasně klidně by to šlo, ale ne jako pokračování The Man from Earth. Závěr mě vyloženě naštval, skoro bych to nazval neúctou k divákovi. Abych to shrnul, přestože tento film nepovažuji za odpad, nemohu ho s klidným srdcem doporučit. Srovnání s předchozím filmem je úplně zbytečné, je to úplně jiná liga. Smutné je, že by hrozně chtěl být silným pokračováním a opravdu doufám, že se třetím dílem pokračovat nebude (jak naznačil závěr). Mimochodem film byl experimentálně vydán zdarma a přestože jsem ještě v polovině uvažoval o podpoře, tak po konci filmu tak rozhodně neučiním a nemám z toho vůbec žádné výčitky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když to trochu zjednoduším, tak v prvním díle se John Oldman snažil přesvědčit skupinu přátel a kolegů, že je tím, čím je, zatímco v tom druhém se snaží svou identitu utajit. Nejedná se o tak dechberoucí slovní cvičení, které by vás podobně jako v předešlé části vyloženě vcuclo a cesta studentů za odhalením je trochu kostrbatá, ale jakmile dojde na teologickou stránku věci a dialogy, je Schenkman zase ve svém živlu (u střetu s hluboce věřícím křesťanem jsem si vyloženě lebedil) a nejde mi na rozum, že se tenhle chlap nedokázal prosadit víc. Vůbec bych se nebránil dalšímu dílu. 75% ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Ačkoli premisa prvního dílů byla originální a zajímavá, úspěchu se dobral zejména z lákavé nabídky shrnout veškeré problémy světa pod jeden nadpis. Prostor pro druhý díl tu určitě byl, zejména v době rochnící se v alternativních výkladech historie, nicméně Schenkmanův (Abraham Lincoln vs. Zombies či legendární Vášnivé známosti) nápad pojmout to jako středoškolskou detektivku jejíž pointou je to, o čem je celý první díl, to svědčí o opravdu svérázné ztrátě úsudku. Ono je ve výsledku taky skoro jedno, protože se na film prakticky nedá dívat. Způsobem nasvícení, pohybem kamer i ostřením připomíná méně úspěšné romantické seriály 90. let, které právě jedou poslední sezónu a celé to je prodchnuté sektářskou rozjásaností, kdy prakticky každý záběr upomene fotografii ze Strážné věže. Podobně zjednodušenému vnímání propadají i charaktery postav, kdy čtveřice hlavních hrdinů čítá nerdí asiatku, bělošského katolíka, černošského sranda divocha a bělošskou couru. Takže pastelky s sebou. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Je to taková pubescentská verze jedničky ....scénář si rejža napsal sám, páč scenárista jedničky zemřel a je to sakra znát... ... To co mě zaujalo je rozkrytí důvodu víry s fanatikem ve sklepě.. Je to přenesení zodpovědnosti na něco, někoho vně a pýcha a potřeba vlastní důležitosti vyplývající z mindraků a malosti.... Myslím že víra nic neznamená zkušenost, síla, radost a láska jsou to co je boží... 😉 No hlavní důvod natočení pokračování je zřejmý... Sdělení že to staré končí a a nové přichází ... Nechme se překvapit 😇 I když mě slova rejži na závěr vystrašila s jeho potřebou točit další díl či dokonce seriál.... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní film pro mě bylo obrovské překvapení, které jsem si strašně užil. Levná konverzačka v jedné místnosti, ovšem tak brilantně napsaná, že mě to drželo v napětí až do konce. Pokračování je v takřka každém směru horší. Úplně zbytečně sledujeme osudy spíše nesympatických teenagerů, kteří se snaží odhalit tajemství, ale přitom minimálně dva z nich vůbec neumí hrát a prakticky to táhne pouze David Lee Smith. Rejža v titulcích hezky prosil, ale  tady už prostě přestřelil a v potitulkové scéně obzvlášť :) Chápu, že by rád natáčel filmy, ale neumím si představit nic vychtěnějšího než třetí díl s námětem toho, co nám právě nastínil v potitulkovce. Nudil jsem se...55% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Richard Schenkman, inspirován „úspěchem“ prvního dílu u pirátského obecenstva, umístil snímek tentokrát osobně na P2P servery ThePirateBay a dal tím film zdarma k dispozici všem divákům s prosbou o jeho další sdílení napříč komunitou a žádostí o jakýkoli peněžní dar, ze kterých má být produkce snímku pokryta. (kukkik)
  • Premiéra filmu se odehrála 10. června 2017 na festivalu Dances with Films v Los Angeles. (sagitaro)

Reklama

Reklama