Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto strašidelném thrilleru se bývalý narkoman Tim Brett pokouší vyšetřit nedávnou vraždu své postarší tety. Vzhledem k jeho minulosti ale bohužel nikdo nevěnuje Timovým teoriím pozornost - samozřejmě až na vraha.

Zotavující se narkoman Tim Brett (David Hemmings) je odhodlaný vyřešit záhadu brutální vraždy své tety. Během pátrání po tajemné skupině potkává zvláštní ženu, která mu předá výhružný dopis. Později je Timovi poštou doručena nahrávka, která končí zlověstným smíchem. Záhy však vyjde najevo, že byl dopis napsán na Timově psacím stroji a že onen smích patří jemu. Tim pojme podezření, že ho někdo pozoruje a sleduje. Jeho paranoia se stane hlavní příčinou obav Timovy snoubenky Julie (Gayle Hunnicuttová), která si není jistá, jestli už je Tim jen kousek od dopadení vrahů své tety, nebo balancuje na pokraji šílenství. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

To by člověk nevěřil, kam až, do jakých sraček může spadnout ex-narkoman, nyní úspěšný autor (vynikající a uvěřitelný Hemmings v centrální roli která trochu připomíná jeho vystoupení v Blow Up), při vyšetřování vraždy své bohaté tety v Itálii (nádherné Pompeje), která jak se později ukázalo, vedla nějaký dvojí život, a to je jen začátek docela složitého spiknutí, nicméně s dostatkem napětí, chytře vytvářenou atmosféru strachu s odůvodněním na paranoiu, různých zvratů a tajemství, jen toho dialogu tady mohlo být méně. Tam jsou výhrůžky násilí, tajemné pokyny, smrticí telefon hovory, které rozbijí napadrť autorův doposud klidný život i jeho osobnost, policie i jeho přítelkyně (nádherná Gayle Hunnicutt) vzhledem k jeho temné narkomanské minulosti, jsou na pochybách, přesto že se jeho život ocitá v nebezpečí. "Fragment od Fear" je diskrétně natočený mystery/paranoiac/psychology thriller (trochu ve stylu Hitchocka s atmosférou Polanského filmů), který po dějové stránce trochu připomíná klasické giallo (hlavně ze začátku), nicméně postupem času, to směřuje někam spíše ke konspiračnímu thrilleru, je tu ale dostatek napětí, tajemno, hlavnímu herci člověk ty všecky problémy a naprostou beznaděj věří a spolu s ním pomalu propadá společně v šílenství. Celkově je to zajímavé, pěkně zasněné, nicméně také pěkně zmatené, má to skvělou kameru a docela divoký jazzový hudební doprovod (Johny Harris) s křičící flétnou, smyčci, bongem atd (podle některých názorů se sem ale vůbec nehodilo, bylo nevhodné takříkajíc, tak nevím no), finále je docela sporné, nicméně stále velmi znepokojivé vidět psychycky vyčerpaného Hemmingse na pokraji všech svých sil. Film si určitě zaslouží být nově objevený, co jsem se koukal na dvd to vyšlo teprve někdy v roce 2010, předtím nejspíš jen vhs nebo nějaký méně kvalitní tv-rip. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale celkově se mi atmosféra tohoto snímku nesmírně líbila. David Hemmings dostal roli, která mu dokonale sedla, a i když scénář v konečném důsledku není vyloženě skvělý, tak on svou roli zahrál výtečně. Díky němu jsem chtěl sledovat každou minutu a byl jsem v napětí z toho, co se stane a jak to dopadne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

David Hemmings /Race for the Yankee Zephyr/ tuna vysetruje vrazdu no a pochopitelne vela veci nie je tak ak osa zda. Pompeje  boli skutocne nadherne, reziserovi Richard C. Sarafianovi /Vanishing Point 1971/ sa podarilo vybudovat slusnu strasidelnu atmosferu, vyborne naslapane tempo. Dialogy ma na rozdiel od Karla vobec  nenudili, boli presne, vytizne a o niecom - vysetrovani vrazdy - pochopitelne s tym, ze prevladali naprostpo obycyjne, vsedne reci. Tak to mam na filmoch byt.  Ta zlovestna nahravka - no, nebolo mi vsetko jedno ked som ju pocuval  : 72 % ()

Reklama

Reklama