Reklama

Reklama

Neoreul gieokhae

(seriál)
  • Jižní Korea 너를 기억해 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Lee Hyun je veľmi inteligentný profesor, ktorý sa po niekoľkých rokoch vracia do rodnej Kórei zo zahraničia. Detektívka Cha Ji-an ho niekoľko rokov "vyšetrovala", preto je prekvapená, keď sa s ním stretne na mieste činu, kam príde vyšetrovať vraždu sériového vraha. Lee Hyunov otec, Lee Joon-ho, pred dvadsiatimi rokmi vypočúval vraha, prešibaného a bystrého Lee Joon-younga. Zhodou okolností sa s ním Lee Hyun jedného dňa stretne. Lee Joon-youngovi sa mladý chlapec zapáči a medzi sebou si prezradia tajomstvá. Toto stretnutie vyvolá pochybnosti u oboch, otca i mladého syna. Lee Joon-ho si začne klásť otázku, či sa z jeho syna nevykľuje ďalšie monštrum. (Chinese Ashio)

(více)

Recenze (20)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zase jsem úplně vykolejená, takže nevím, jestli můj komentář bude dávat smysl. No, zkusíme to... Ano, já vím. Kdyby vyšetřovací tým jednal takhle v reálu, byly by zřejmě prázdné věznice a většina policistů by už nežila. Ale co? Tohle není dokument o tom, jak se chytají zločinci, tady jde o něco jiného. Projevíte-li v tomhle směru trochu (dost) tolerance, potom zažijete od začátku až do konce perfektní vzrůšo plné dojemných osudů, dokonalých psychoušů a zvratů. Mezi postavami jsou hodně silní jedinci, kteří se postarají o to, abyste se nemohli jen tak odtrhnout. Seo In Guk je pro mě jedno velké překvapení a hrozně doufám, že si časem najde víc fanoušků i u nás. Je fakt, že jsem ho Jang Na Ře občas trochu záviděla. Nebýt konce, bylo by to pro mě bez poskvrny. Ač bych jinde za podobné řešení byla ráda, tady se prostě nemůžu ubránit lehkému zklamání. I tak je to ale zatím to nejlepší, co jsem letos viděla. Ti, kterým se líbil Gapdong, by si Remember you rozhodně neměli nechat ujít.////Rozleželo se mi to a musím uznat, že ten konec vymysleli správně. Bylo to skvělý, se vším všudy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Určitě se jedná o zajímavý počin. Zajímavé obsazení, zajímavé charaktery, 16 dílů je přesně tak akorát. Nejvíc jsem si užívala, když ty tři hlavy šly spolu a doplňovaly se. To bylo nejlepší. Kdyby taková byla celá druhá polovina seriálu, asi bych vrněla blahem. Bylo to sice jiné, ale ani tak to nebylo špatné. Upřímně mi herecké výkony nepřišly kdovíjak úchvatné, takový pěkný průměr, na který se dobře dívá. Přeci už dávno víme, že Korejci skvěle zvládají emočně vypjaté scény (někdy je zvládají tak výborně, že se na ně nedá ani vydržet koukat… naštěstí to není zdejší případ). Občas mi přišlo, že Lee Hyun věděl až nemožné, nebylo moc vysvětlováno, jak k tomu přišel, navíc to pak vypadalo jen jako tušení, než že by používal tu svou „vědeckou“ hlavu. A to mi přišlo škoda. Ke konci jsem navíc ztrácela na pozornosti a zase už mě to tolik nebavilo. Ovšem mělo to i pěkné scény – moc se mi líbilo, jak Lee Hyun hladil po hlavě Cha Ji An, celkově jejich vztah byl velmi pěkně vykreslený. Původně jsem chtěla dát 3*, ale za vcelku uspokojivý konec dávám 4* s odřenýma ušima. P.S.: Nemohla bych být policistou, protože jsem až moc soucítila se sériovým vrahem, podle mě to byl nepochopený sympaťák. Přeloženo. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som mierne zmetená. Príbehovo a obsahovo je to vynikajúce, zaujímavé, miestami tajomné. Ale celý scenár niekde viazol. Všetky vety boli príliš učebnicové, pohľady priveľmi nacvičené a preto niektoré scény vyzerali veľmi zúbožene. Zdalo sa mi, že niektoré scény len "vtesnal" režisér do časového rámca seriálu. Na druhej strane, mal seriál neuveriteľne príjemné herecké obsadenie. Najviac pre mňa ale vynikali Won-yeong a DO, ktorí obaja neuveriteľne zahrali svoje úlohy. Oceňujem aj tým ako tvorcovia napísali postavu Cha Ji-an, veľmi môjmu srdcu milo napísaná postava. Pravdepodobne to bolo aj tým, že ju hrala práve Nara. Tak ale celkovo asi 50% ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka je profesionální opakovačka všeho, co mladý génius vypustí z úst. Kriminálka je banda neschopných idiotů. Dávám 3*, protože mi nezbylo nic jiného, než na to koukat z romantického hlediska - a vývoj vztahu hlavní dvojice je překvapivě parádně napsán a proveden. Jinak hlavní psychouš je fajné kvítko a jeho psycho sidekick taky celkem jde. Ale jednou a stačilo. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Velká poklona mladým (malým) hercům. Celkově se na I Remember You docela dobře koukalo a kdybych si při zkouškách nedávala pauzu, možná bych to dala i na jeden zátah. Záporná/nezáporná postava v podobě D.O. bude navždy v mé paměti, ať už mladý nebo dospělý. Jang NaRa není tak výrazná, ale v dvojici s policisty a In Gook Seo to parádně klape. Konec se mi líbil a dokonce mne donutil dát Hello Monster plný počet. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Další seriál v němž si tvůci s realizací úvodní zápletky vůbec nelámali hlavu. Zkrátka si vymysleli scénář a jak to celé navléknout už považují za vedlejší, prostě to nějak odbýt, ať můžeme začít s příběhem. Tudíž tu máme velmi nelogické setkání dítěte s monstrem, útěk monstra samotného, ztrátu bratra i paměti v odfláknutém až absurdním provedení. No nic. Nicméně jinak jde o zajímavé a paradoxně i zábavné pojednání na téma psychopatických hrátek, logik a zvrácených úvah, s povedenou nejen ústřední dvojkou. Nějakých těch dějových vycpávek se sice tvůrci nevyvarovali, logika též občas pokulhává, ale celkově příběh i provedení dělá dobrý dojem, ačkoli paradoxně směrem k závěru zábavnost a zajímavost klesá, divák se totiž vše dovtípí ještě dříve než je to „černé na bílém“ a napětí trochu opadne, s výjimkou samotného závěru pochopitelně. 73% ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Originální a nápadité, i když některé věci zas tak nepřekvapily, ale některé překvapily hodně :-D :-D Hlavní dvojice byla pěkná, ale popravdě jsem měla radši scény s Lee Hyunem a Minem. Líbil se mi výběr dětských herců ... ale nechci nic prozradit, takže ... Poslední díl byl dobrý, ale na můj vkus mi přišel trošičku umělejší a na konci mi chybělo ještě vysvětlení některých věcí :-D ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Tohle byla přesně moje krevní skupina, takže nemůžu jít níž než 5*. :-) Při sledování jsem byla nekritická až hanba, takže jsem veškeré nesrovnalosti nevnímala. Bavila jsem se, brečela jsem, bolelo mě u srdce a hlavně jsem se zamýšlela... chytaly mě filozofické manýry, o čemž se zde rozhodně nechci rozepisovat. :-D Stejně jak je zde v komentářích již zmíněno, výběr dětských herců byl pro mě trefou do černého, dále jsem si zamilovala frajera z EXO (D.O. - zaujal mě už v It's okey, It's love) a naprosto největším miláčkem pro mě byl Park Bo Gum - jako právník Jung. Celkově mě sestavení herců bavilo, řeší se zde psychologie postav a to já prostě můžu, takže není divu, že tak vysoké hodnocení. Navíc mi přijde moc krásný vztah ústřední dvojice. A nakonec ta nejhezčí píseň: https://www.youtube.com/watch?v=T7PelG3zU9U ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co mají rádi kriminálky. A nebojí se ani korejského provedení - odlehčeného na pohled, mrazivého pod povrchem... ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Slušný kriminálno-psychologický seriál, ktorý rozvíja dej v niekoľkých rovinách naraz a pritom žiadna nemá prednosť na úkor inej. Seo In Guk je pre mňa osobne prekvapením. Úloha kriminálneho profilera mu sekla a znova som si uvedomila, že inteligencia je naozaj sexi. Rozloženie deja poskytuje dokonalý priestor na úvahy o tom, ako a prečo sa z nepopísaného listu stane zbraň. Každá scéna nás doslova nabáda, aby sme sa vžili do pocitov a myšlienok sériového vraha. Tak som si skúsila na chvíľu predstaviť, čo by vyrástlo z dieťaťa, ktoré by bolo od prvého nádychu do dospelosti zatvorené v izbe bez okien, nenávidené vlastnou rodinou a donekonečna by čítalo Dobšinského Prostonárodné slovenské povesti. Napriek tomu, že ma seriál zaujal, nemôžem sa prinútiť pridať poslednú hviezdičku, pretože je prešpikovaný logickými prešľapmi, ktoré urážajú divákovu inteligenciu a pritom sa im pri troche pozornosti dalo predísť. Na jednej strane sa produkcia vypiplala s psychologickými profilmi postáv a na druhej strane odflákla elementárne detaily. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

V mých očích je IRY trochu zvláštní seriál. Hlavní postavy by se daly popsat jako "dva pschychopati, jeden sociopat a jeden stalker" - a já je měla ráda všechny :D Vlastně všechny postavy jsem měla ráda, včetně už tradičně neschopných policistů v čele se synem chiefa. Romantická linka tu nebyla nijak v popředí, spíše jenom tak ze zvyku, což mně vůbec nevadí. Obzvlášť když tím dostalo víc prostoru hledání a vztah obou bratrů. Dalším kladem je absence hluchých epizod - v každé bylo něco zajímavého. Navíc tu byla spousta vtipných momentů a šance, že se na celý seriál podívám znovu je opravdu velká. Jediné, co mi kazí dojem, je konec. Tvůrci očividně nebyli dostatečně odvážní na to, dát sem pořádný konec, který by se nemusel být takový, v jaký někteří diváci doufali, a radši předvedli snahu zavděčit se všem bez toho, aby nabídli nějaké rozuzlení. Já bych radši asi viděla jinou pointu, než jakou jsem chtěla, než žádnou. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Tak hlavne, ze to pro vsechny vrahy dobre dopadlo :-))) Zajkmavy pocin s hodne dobrymi herci. Az na jeden trochu hloupej kiks s otisky a DNA jsem v podstate byla celou dobu nadmiru spokojena. Hlavni hrdina je trochu zvlastni typ, takze jsem si musela zvyknout, ale spolu s Narou vytvorili kouzelnou dvojici. Druha hlavni dvojice byla zahrana krasne uchylne a uplne nejlepsi byla ta dve decka.. Hlavni pribeh byl hodne drsnej a smutnej, ale tu depku zase vyvazily pozitivni momenty, takze celkove ve mne zustava pozitivni pocit. Pekny to bylo. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? I will remember you... Ze začátku to byla docela krizovka, jelikož jsem začala sledovat hned tři "krimi" seriály. Ovšem rozhodla jsem se neplést je dohromady, vyčkat a sledovat jako kdysi jeden celý, potom další. A vyplatilo se. Příběh nádherný, vůbec nic mi nevadilo a to je opravdu co říct, nic se nevleklo. Krásný konec, který potěšil určitě mnoho dalších a nejen mě. Obsazení se mi taky moc líbilo, nemám co vytknout. Pěkně si jako tým sedli. Možná přece jen něco, klidně bych uvítala pár dalších dílů. Budou mi chybět. ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to trochu jako Mentalista po korejsku. Za největší bonus považuju splnění mého přání - vidět Parka Bo-guma v záporné roli. A opět to zahrál tak výborně, až jsem se málem odmilovala.... Ten krutý výraz v očích aj., no herecky jedna báseň. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Pro takovéhle příběhy se vyplatí zhlídnout i méně povedené kousky, protože jedině tak má člověk možnost dostatečně ocenit něco takovéhoto.*** Na seriál jsem se těšil, protože ústřední dvojici hrají moji oblíbenci a byl jsem jen a jen rád, že se tady potkali. Příběh sám o sobě příjemně utekl, těch 16 dílů bylo požehnáním. Jen jsem se nějako nemohl zbavit pocitu, že i když se zde vyšetřuje o sto šest, tak spíš než detektivku sleduji seriál z pracovního prostředí, kde hlavními postavami jsou náhodou policisté. Nevím, něco mi na tom nějak neštymovalo.*** Je celkem zajímavé, že jsem fandil jak kladným, tak i záporným postavám. A to najednou. Zní to sice divně, posuďte po zhlídnutí sami.*** Hudba nebyla špatná, ale na zadek jsem si z ní nesednul.*** Tenhle počin si ode mě vysloužil hezké 4*. Doporučuji všem, komu nevadí detektivka a romantika v jednom. (8/10) ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Serial jsem zkoukla na mobilu pri venceni psu v noci v lese. Normalne si poustim spis jen metal dost nahlas, ale na zaplaseni divocaku vetsina dilu fungovala skvele, tak mel asi (pro tuto situaci urcite) dobry soundtrack. Prvni cca 2 dily mi prisly skvele, ale pak uz se nejak postupne vytracel nadhled i charisma a relativne standardni herecke vykony to nezvladly nijak kompenzovat. Skoda ze nebylo zarazeno vice scen typu kdy ti tri chlapi resi nejaky pripad nebo situaci spolecne (viz hledani unesene kolegyne). Serial by to osvezilo. ()

Hachi707 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný a napínavý seriál. Hlavní zápletka skvělá, a ani u jednotlivých případů se člověk nenudil. A jestli bych něco chtěla vážně pochválit, tak obsazení herců a jejich herecké výkony. Ani ne tak hlavní dvojice, ale hlavní padouch vážně hrál pohledem, a stejně tak, pro mě docela nová tvář, herec, který ztvárnil Mina. Těší mě, že jsem zapnula předávání cen na KBS a ještě před shlédnutím tohoto seriálu viděla, jak za něj přebírá (ne jen jednu) cenu. A teď po shlédnutí mohu říci, že opravdu zaslouženě. Doufám, že mladý nadaný Park Bo Gum bude od teď více obsazován, a že Choi Won Young ukázal, že na role tajemníků, je ho škoda. Ostatně své nadání už ukázal v Three days, ale s tímto se to nedá srovnávat. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Pekná romantická linka na pozadí kriminálnych zápletiek s pohľadom do minulosti. Aj keď In-guk Seo ani Na-ra Jang nepatria medzi mojich obľúbencov, seriál sa mi páčil a dokonca Kórejci nepokazili koniec..  Naopak mi bolo ľúto, že D.O. tu hrá zápornú postavu. ()

Reklama

Reklama