Reklama

Reklama

V pohodě

(festivalový název)
  • Čína Qing song + Yu kuai (více)
Trailer

Obsahy(1)

Podomní prodejce mýdel. Muž toužící nalézt svou pohřešovanou matku. Mnich sbírající peníze pro výstavbu nového chrámu. Tyto a další postavy vytváří mozaiku vzájemných střetů, ve které nikdo není takový, jaký se na první pohled může zdát. Absurdní příběh plný suchého humoru zobrazuje životy obyvatel fiktivního vyprázdněného města na čínském severovýchodě. Ačkoliv jde o fikci a nadsázku, film odkazuje na reálné základy života v současné postindustriální čínské realitě zažívané „na okrajích středu“. Režisér byl inspirován svým rodištěm v odlehlé provincii Heilongjiang, kde prožil prvních dvacet let svého života. Výsledkem jeho filmového návratu domů je tragikomedie o lidech, kteří mají specifické problémy, strategie přežití a cesty životem. (Kinoart.cz)

(více)

Recenze (8)

JFL 

všechny recenze uživatele

Čínská festivalová kinematografie současnosti v kostce aneb vábnička kritičnosti a reflexe poměrů, ale přitom opatrně, aby se moc nevybočilo z mantinelů. Absurdita zde nemá osten, ale naopak eskapisticky úlevný efekt, zatímco realita urbánní mršiny postindustriálního maloměsta je jen strohou bezobsažnou kulisou lehké morality, či spíše opět jen jejího příslibu. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Prý notná dávka černého humoru a nekompromisní skica. Já se zasmál asi 2x a jinak pozoroval pomalé festivalové záběry na krajinku nebo lidi, jak se pomalu vlečou na plátně a vedou podivné dialogy. // KVIFF 52 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady nebudu tak přísná. Čínská, doslova slow motion komedie o charakterovém a situačním humoru, kterou táhnou groteskní postavy a jejich otupělé výrazy. Režisér říkal, ať se u toho filmu hezky vyspíme a věděl, že nepřehání. Free and Easy je asi nejpomalejší film, který jsem kdy viděla. Přesto, že jsem velice trpělivý divák a filmy tohoto druhu mi nevadí, dějově to trochu kulhá. Vlastně to děj skoro ani nemělo, abych to upřesnila. Vtipy jsou nevinně vtipné a vyplývají sami na povrch, netlačí se na pilu a je to celé takové roztomilé. Takže pro mě odpočinková, nevinná zábava. KVIFF 2017 ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Jediným benefitem tohoto filmu je vidět, že Čína není jen prosperující, že jsou i obouchanější místa... Nicméně film jako takový je pro mě téměř nulovým zážitkem a nevím, jestli je to kvůli tomu, že čínskou kulturu skoro neznám nebo jestli je chyba na druhé straně. Žadné metafory, žádná akce, žádný vtip, žádný zajímavý charakter, žádná zápletka jen nic, nic, nic. ()

zoze 

všechny recenze uživatele

Podlé mého geniální komedie, při které sice nebude vaše bránice podrobena velkolepé zátěžové zkoušce, přesto se tak nějak po celou dobu filmu spokojeně usmíváte. Celé je to úžasně absurdní a nepředvídatelné. Unikla mi ovšem ta nekompromisní skica čínské společnosti, která mi byla v popisu přislíbena. ()

Xakor20 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl na 52. MFF v Karlových Varech. Upřímně jsem od něj moc nečekal, ale svým způsobem mě uchvátil. Řada z vás možná nebude souhlasit, ale i přesto, že film čítá všehovšudy do deseti herců včetně komparsu, jsem se skrze nenucený, mně neznámý orientální humor poměrně bavil. Není to žánrově komedie, tak jak ji známe my, pravda. Atmosférou bych film přirovnal spíše k filmovému žánru drama, ale ty lehké vtípky do té pochmurné atmosféry zkrátka sedí a jsou dle mého geniální. ()

Reklama

Reklama