Reklama

Reklama

Na konci světa

  • Velká Británie God's Own Country (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Saxby (Josh O’Connor) pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu v místní hospodě a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy se na farmu dostává atraktivní rumunský pomocník Gheorghe (Alec Secareanu), začíná být Johnny konfrontován s emocemi, které nikdy dříve nepocítil. Během sezóny jehňat spolu oba dva začínají pracovat stále intenzivněji a stejně intenzivně se začíná vyvíjet jejich osudový vztah, který může oběma navždy změnit život. Na konci světa je podmanivým a tísnivě krásným debutem Francise Leeho, který je zasazen do prostředí rurálního Yorkshiru. (AČFK)

(více)

Recenze (80)

poet 

všechny recenze uživatele

Začiatok mi prišiel skôr ako mix Taxidermie a Skrotenej hory. Ono tej romantiky tu nejako moc nečakajte. Najvtipnejšie na tom je že ten cigánsky Rumun vám príde inteligentnejší ako Angličan zo zapadákova ktorý svoju frustráciu zapíja chlastom. Za mňa skôr priemerná dráma ktorá je skôr o farmárčení ako vzťahoch čo by mi vôbec nevadilo ak by to depresívne prostredie bolo nasnímané trochu zaujímavejšie. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Přece jen po nějaké době film ze kterého jsem byla nadšená. Příběh je poměrně jednoduchý a vůbec mi to nevadí, protože herecké výkony jsou natolik perfektní, že si s tím film naprosto vystačí. Mezi hlavními postavami to funguje od samého začátku, i když se nedá vždycky mluvit o zrovna pozitivní energii. A to je moje jediná výtka, na můj vkus je toho zápasení z Johnnyho strany trochu moc. Na druhou stranu to ale přineslo krásnou scénu, kdy se Gheorghe snaží Johnnymu ukázat, že to jde i jinak. A Johnnyho postupná proměna je úžasná. Jakožto stará romantická paprika jsem moc ráda za ten konec. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu tady vypisovat, co už ostatní napsali. Když začnu od desítek, tak za herecké výkony ji film po zásluze ode mě suverénně dostane (u mě velmi dobře též otec a babka, ale ty role byly tak dobře napsány, že stačilo opravdu vybrat dobré herce) a herecké výkony oceníme snad ještě více, když se po čase na film budeme koukat podruhé... Zvuk a hudba u mě bez ztráty kytičky. Příběh super, ubírám bodík pouze v některých záběrech za podobnost ze Zkrocenou horou (závěr mi nevadil, naopak!) a rovněž tak u zpracování, které se mi zdálo v první třetině až nesmyslně syrové, jakoby tvůrci byli hnáni diváka co nejvíce šokovat včetně sexu obou hlavních protagonistů "v bahně", to je mohli vykoupat rovnou i v ovčích lejnech. Nemyslím to zle a jako výtku, vždyť mé celkové hodnocení má průměr 9,5! A největší dojem na mě stále mají herecké výkony, nádhera, lahoda, tak moc se zcela ztotožnit s rolí, naprosto uvěřitelné jako málokterý film .... a souhlasím, že je potřeba též v podobnosti vyzdvihnout film zde rovněž uvedený a dle mě také vynikající - španělský Ander a nebo německou Sklizeň (oba jsou zde). Takže vy z vás, kteří jste zhlédli tento film a podobné jste neviděli, tak šup šup, pokud máte čas a chuť, na Ander i Sklizeň ... 910109 ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Rok 2017 přál LGBT kinematografii. Když už jsem si myslel, že něco tak silného jako Call me by your name nemůže nikdo překonat, objevilo se God's own country. Velmi syrový film, který pro mě bylo občas až trochu nepříjemné sledovat (scény se zabíjením zvířat), ale tak realistický, že se od něho prostě nešlo odtrhnout. Ocenil jsem hlavně v rámci žánru neobvyklé prostředí a to, že se film věnuje obyčejným gayům-chlapům z vesnice, kteří to mají v rámci svého života tuplem těžké, protože vzhledem k okolnostem ani nemohou utéct do velkoměsta a snadno si tam někoho najít. Herci navíc hráli výborně a často jen pohledy dokázali vyprávět velmi silný příběh. Za mě top LGBT film všech dob (doteď to byl Weekend) a rozhodně film roku. PS: A trochu přeslazený závěr jsem jako romantická duše ocenil. Depresivního dění je v životě dost i tak :) ()

Sarinka.luc 

všechny recenze uživatele

"Odkial si? Z Rumuska. Tak to si cigan." Film, ktory si neberie servitku a ukazuje vsetko, ale uplne vsetko. Velmi realisticke, az surove, to zabijanie zvierat, uf. Malebne zabery na Yorkshire s krasnou hudbou. ()

Fido odpad!

všechny recenze uživatele

Krajina, nekrajina, ovce, neovce, city, necity, tahle cesta nevede nikam, i když se nám jí pořád snaží někdo podsouvat. ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

,,Každý má právo na lásku." ,,Pohádka pro dospělé." Doslova. Asi těmito dvěma větami bych stručně charakterizoval tento film. Místy mi sice připadlo zvláštní, aby se takový mladý hoch dokázal postarat o vše sám, jen s pomocí babičky a navíc k tomu všemu, mít otce po mrtvici, vyžadujícího nepřetržitou péči. Zkrátka jsem si říkal, jestli je ,,normální takhle žít, za takových tíživých životních podmínek v dnešní moderní době?!" Dejme tomu, že s k němu přítel vrátil a pak už nebyl na vše sám. ... Ale to je vedlejší. Každopádně, vyzdvihuji celkovou pointu filmu a myslím si, že je dobře, že se takové filmy stále točí. Hurá, konečně v 21. století začínají lidi chápat, že lidé s jinou orientací taky chtějí milovat a být milováni, a ne (všichni) vnímají život jen jako věčné šoustání, chlast, pařby, a všichni teplí jsou jen bezcitné, promiskuitní, namalované a v růžových tričkách vypadající (doplňte si sami) ... :-P Film je srovnáván se Zkrocenou horou. Ano, má k ní hodně blízko, ale jsem rád, že narozdíl od ní, měl tento snímek šťastný konec. Celkově závěr filmu naprosto super! Rovněž oceňuji velmi odvážný, a jistě obětavý (možná až nepříjemný) herecký výkon obou hlavních představitelů. Jestli jsou to oba heterosexuálové, tak klobouk dolů před pány! Zahráno excelentně a velmi autenticky! Jak říkám: můj celkový dojem je ,,pohádka", protože ne vždy, životní situace dopadnou dobře jako zde a vše skončí ideálem, ale na druhou stranu, takovéto filmy vítám. K toleranci má (nejen) česká společnost ještě daleko, i když si sama o sobě myslí, že je tolerantní. O tom si zase já myslím své a pokaždé, když někde slyším o toleranci u nás, tak se jen ironicky usměju... Aneb stačí si přečíst některé zdejší komentáře... ;-) ()

Allka 

všechny recenze uživatele

Tak nádherný, citlivý film... Pouštím si ho každý rok aspoň jednou a vždycky v něm objevím něco nového. Příběh tak perfektně obyčejný, s minimem dialogů, ovšem s o to intenzivnějšími hereckými výkony hlavních představitelů. Bylo až neuvěřitelné, co všechno dokázali zahrát očima. A to prostředí... A ten soundtrack... Já prostě nemám, co bych vytkla.  Jen víc takových LGBT filmů, prosím. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Odvážné téma perfektně zpracované! Temná a studená krajina severního Yorkshiru se zelenými pastvinami a nízkými zídkami je pro mě srdcovkou, ve které mi byla servírovaná netradiční romance. Přerod netečného hulvátského synka-ožraly v člověka pomalu poznávajícího lásku bližních (a pro bližní), mě nezanechal netečným. Některé erotické scény jsou docela explicitní, ale proč ne. Proč by měl člověk odvracet tvář, když se na plátně svléká chlap místo ženské? Prostě romance jako romance, ne? ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Slabinou filmu je značne predvidatelny scenar.John Saxby naruša zauživanu predstavu o gayoch.Namiesto ako citliveho chlapca ho režiser Lee vykreslil uplne inak,ako hrubeho opilca,Vo filme su aj odvažne sexualne sceny ale aj romantika.Zaver filmu pôsoby skôr ako z rozpravky,hoci doposial sme sledovali autenticku dramu.7/10. ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

Farmář hledá muže. Opravdu zdařile natočený queer film, plný drsného života a romantiky, ukazující že všichni hledáme lásku a trochu toho pohlazení. Po dlouhé době podívaná, která vlastně moc nemluví a přitom toho řekne více než ukecaný redaktor Televizních novin. Prostě romaňtárna ze života. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Přirovnání ke Zkrocené hoře je naprosto na místě - scenérie, námět, vývoj vztahu, i když bez coming outu, i podobnost některých konkrétních scén (např. očichávání svetru a montérek), ale narozdíl od dob, ve kterých se Zkrocená hora odehrává, se společnost posunula a tak může snímek Na konci světa poskytnout optimističtější vyhlídky na osud dvou mladých mužů na jedné farmě. Což je určitě hrozně fajn. Silně mi to připomínalo ještě film Ander (2009), rovněž námětem i zpracováním. Nepřináší tedy naprosto nic originálního, i když vývoj Johnnyho, který je na začátku tak trochu na pár facek, je povedený a bavil mě sledovat. V jeho představiteli jsem však místy viděla Heatha Ledgera alias Ennise Del Mara a místy celý Eddie Redmayne. Rumunský přistěhovalec bude očím většiny diváků lahodit pravděpodobně víc, ale dohromady jsem jim to tak nějak věřila. Postavy otce i babičky byly také super. Když k tomu připočtu drsné podmínky, ve kterých se film odehrává, včetně autentických scén porodu zvířátek a další práce s nimi, nelituji výběru filmu. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Celý film je drsný a surový a vôbec sa mi nepáčil. Tvrdy zivot na farme na samote , hlavný hrdina stále nas*aty-nikto preňho nemá jedine milé slovo, minimum dialógov, drsný s€x. Jedinú romantiku co som postrehli bola na konci a na dve sekundy som uverila, že sa majú aj radi. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dosť depresívny snímok navyše vykresľujúci veľmi chúlostivú a odvážnu tému. Ja osobne by som privítal menej demonštrácie homosexuálnych intímnych chvíľ, ale čo sa týka deja a atmosféry, to bolo celkom slušné. Herecké výkony boli ozaj na úrovni a trošku som bol aj prekvapený, nakoľko Francis Lee si dovolil ukázať LGBT tému navonok bez akýchkoľvek prifarbení. Maximálne odvážny snímok, ale nič pre mňa. 60 % ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Krásně syrový jako samotné prostředí děje. Velmi srozumitelně a čistě podané emoce díky skvělým hercům, kteří si zaslouží obdiv za natočení scén, kterých vidíme ve filmech jen velmi málo a to se nejedná jen o erotické momenty (ta práce se zvířaty). Aneb jak udělat vynikající drama s miminem zdlouhavých dialogů. Moc hezký! ()

Mr_Corny 

všechny recenze uživatele

Pravé uspokojenie väčšinou nenájdeme na dne suda alebo v živočíšnom sexe kdesi na zatuchnutom záchode alebo prívese. Dá sa objaviť aj na studenej pustatine. Príbeh surový, drsný, chladný, no zároveň plný reálneho života a nespútanej éterickej krásy. ()

haack 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš depresivně šedé a ponuré.. dobře, život je někdy takový, ale mám pocit, že bez toho šedého obalu by film nebyl ničím. Neubránil se použití stejných klišé jako Zkrocená hora a v podstatě se dá říct, že nenabídl nic moc nového, nebo nevídaného, jen trochu více ponurých scén a možná i o něco lepší herecké výkony, ale co do příběhu, nebo děje.., tak tam je to slabota. Trochu to zachraňují poslední scény, které vyznívají trochu optimističtěji, ale i tak je to průměr v rámi žánru.. 5/10 ()

wick 

všechny recenze uživatele

Z queer tématiky o něco slabší než Call Me....přesto setkání farmářského synka a imigranta stojí za vidění. Celkové vyznění pro mě bylo méně emotivní než Call Me by Your Name, zejména závěr. ()

Související novinky

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

16.11.2017

Třetí ročník UK/UH: Dnů britského filmu a kultury v Uherském Hradišti se po sekci věnované britskému post-koloniálnímu filmu letos zaměří na The Troubles (česky Nepokoje), jak se označuje severoirský… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Reklama

Reklama