Reklama

Reklama

Na konci světa

  • Velká Británie God's Own Country (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Saxby (Josh O’Connor) pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu v místní hospodě a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy se na farmu dostává atraktivní rumunský pomocník Gheorghe (Alec Secareanu), začíná být Johnny konfrontován s emocemi, které nikdy dříve nepocítil. Během sezóny jehňat spolu oba dva začínají pracovat stále intenzivněji a stejně intenzivně se začíná vyvíjet jejich osudový vztah, který může oběma navždy změnit život. Na konci světa je podmanivým a tísnivě krásným debutem Francise Leeho, který je zasazen do prostředí rurálního Yorkshiru. (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

Streeper 

všechny recenze uživatele

52. KVIFF - Hodně jsem přemýšlela jestli tomu dát 3* nebo 4* hvězdičky, nakonec jsem se rozhodlo, pro to menší, bylo tam hodně zdlouhavých a hluchých scén, takže jsem se malinko nudila, ale jinak je to vážně skvěle natočené. Líbila se mi ta "tichá romantika" mezi hlavními představiteli a ta odvážnost, proto tak zbožňuji festivalové snímky. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dialogy pátým kolem u vozu. Postavy hovoří výlučně prostřednictvím gest a pohledů a nutno dodat, že to funguje. Charakter hlavní postavy vystihnut bezchybně jakožto i melancholické prostředí, kde se film odehrává. Prostá, leč účinná sonda do farmářského života, v němž ústřední dvojice provádí inseminaci nejen na zvířatech... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Citlivý a přitom silně realistický film o životě na venkově. Jsou zde scény, které hned tak někde neuvidíte, ta práce se zvířaty je natočena skutečně dobře. A podobně dobře jsou natočeny i erotické scény, kterých je zde relativně dost. Láska mezi mladými muži je zde pojata hodně intenzivně a velmi uvěřitelně. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, úžasná chemie mezi oběma hlavními herci, plus výborné, herecké výkony. Tohle mi dnes bohatě stačilo. Už dlouho se mi tenhle film válel na disku a jsem nakonec moc rád, že jsem ho nesmázl jako mraky jiných a pěkně si ho vychutnal. Pokud ho máte někde taky, neváhejte, rozhodně stojí za to. I s tím koncem, který já bych udělal trošku dramatičtější, ale to vem dneska čert, jinak fakt nemám vůbec co vytknout. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film z drsného prostředí. Kladem budiž herecké obsazení, prostředí a naturalismus, který z tohoto filmu je cítit tak, až je člověku zima (ne jen proto, že je chladno i ve filmu). Snížit hodnocení musím kvůli kameře, která se veze na módní vlně makra, čímž jsou některé záběry nekoukatelné, tudíž zbytečné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Obaja hlavní herci pracovali pár týždňov na farme, aby sa pripravili na svoje postavy. (dwdb)
  • Celý film se natáčel v okolí anglického města Keighley v hrabství West Yorkshire. (PaTeXx)
  • Charakter hlavného hrdinu je založený na skutočnom rumunskom pracovníkovi, ktorého režisér stretol v minulosti. Ten sa mu zveril s nepríjemnými skúsenosťami rasizmu čoby imigranta vo Veľkej Británii. (dwdb)

Související novinky

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

Přehlídka UK/UH: unikátní filmy a off-program

16.11.2017

Třetí ročník UK/UH: Dnů britského filmu a kultury v Uherském Hradišti se po sekci věnované britskému post-koloniálnímu filmu letos zaměří na The Troubles (česky Nepokoje), jak se označuje severoirský… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Reklama

Reklama