Reklama

Reklama

Moje šťastná rodina

(festivalový název)
  • Gruzie Chemi Bednieri Ojakhi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři generace stěsnané v jednom bytě v Tbilisi. Manana se na své 52. narozeniny rozhodne opustit rodinu a žít v klidu a po svém. To je však pro její konzervativní okolí nepochopitelná událost. Realistická studie tradičních gruzínských hodnot přináší množství hořce komediálních situací. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (5)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka Manana musela mať pevné nervy z ocele. S osobou, ako jej matka, by si to každý iný asi hodil. Avšak film neposkytuje divákovi odpovede. Sám sa môže iba  domnievať, aké boli skutočné dôvody konania Manany. Perfektne napísané, výborne zahrané a realistické jak sviňa! ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Výborný. Téma natolik univerzální, že věřím, že se s ním dokáží ztotožnit ženy nejen v Gruzii (kde se možná nad svou situací mnoho z nich vlastně ani nezamýšlí a nevnímají ji jako nijak problematickou), tak třeba i u nás, a do určitý míry myslím, že i u našich západních sousedů. La Shugliashvili hraje jako o život. Pečlivě potlačovanou, přesto ale velmi silnou niterní zoufalost a nejspíš i hněv hlavní hrdinky dokázala ztvárnit bravurně, hrdinčiny emoce se derou na povrch v sotva postřehnutelných mimických gestech. Za mě se jedná o velmi silný film. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý počin ze zajímavé kultury, kde má široká rodina stále ještě silnou pozici ve společnosti. To má své klady i zápory, jak ukazuje i film. Výborná hlavní hrdinka, kde se mi nechce ani věřit, že šlo o debut na plátně! Místy vtipné, místy hořké, krásný zpěv... Jeden z nej zážitků 52. KVIFF ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

52. KVIFF - Film, který stojí převážně na hlavním výkonu herečky, která i když to zahrála skvěle, tak zdlouhavé a tiché záběry tomu ubírali zajímavost. Hodně krát se mi u filmu chtělo spát a jen díky několika písním, které jsou vážně skvělé (ne-li to nejlepším na tom filmu celém) jsme neusnula. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že současná gruzínská kinematografie je velmi kvalitní a má co nabídnout. Škoda jen nedotaženosti a nicneříkajícího konce, v tomto případě je škoda, abych si zbytek příběhu dokreslil jen na základě vlastní představivosti. ()

Reklama

Reklama