Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zelený baret Louis Stephens bojoval jako příslušník speciálních amerických jednotek proti drogové mafii v Brazílii. Jako bývalý absolvent navštíví po návratu do Miami svého bývalého učitele pana Kerrigana, zoufalého ze situace, ve které se škola nachází. Na chodbách se volně prodávají drogy, jak se ostatně Louis mohl sám přesvědčit, řádění drogových dealerů a různých gangů je na denním pořádku. Louis se rozhodne do své bývalé školy vrátit a učit děti brazilskému bojovému umění capoiera, které připomíná spíš zvláštní druh tance. Nejen proto, aby se mohly bránit násilí, ale také proto, že je to podle něj cesta k vzájemné úctě, respektu, sebekázni a tedy možnému řešení letitého problému většiny podobných škol. S pomocí Kerrigana a své bývalé lásky Dianny si Louis vybere dvanáct nejhorších studentů, které začne trénovat. Je zcela jisté, že se tak dříve nebo později střetne s místním vůdcem miamských gangů Silveriem Alivarezem a značně kříží plány většině gangů, které na školách řádí. Jak jde čas, získává si Louis úctu svých studentů a dosáhne i toho, že začnou respektovat jeden druhého. To se pochopitelně Alivarezovi příliš nelíbí a tak je rozhodující střetnutí jen otázkou času. Americký akčně pojatý film o problémech současného amerického školství vznikl v roce 1993, kdy ho natočil režisér, scenárista a příležitostný herec Sheldon Lettich (Leon, Krvavý sport). V hlavní roli Louise Stevense se představí Mark Dacascos (Double Dragon, Americký samuraj), skutečný mistr bojových umění a hvězda akčních béčkových videofilmů. V dalších rolích se objeví Paco Christian Prieto jako Silverio, Stacey Travisová (Hardware, Phantasm 2) jako Dianna, Todd Susman (Šišouni v New yorku, Policajt v Beverly Hills 3) jako Cochran, Geoffrey Lewis (Maverick, Tango a Cash, Pink Cadillac) jako Kerrigan, Richard Coca jako Orlando, Ryan Bollman coby Donovan a další. Ve filmu, který jistě potěší příznivce bojových umění, bezpochyby stojí za pozornost nápaditá a mistrovsky zpracovaná choreografie bojových scén. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Jde sice o béčkový film, ale určitě ZAUJME... Vůbec nepochybuji o tom, že po shlédnutí tohoto filmu, se spousta lidí nechá zlákat bojovým uměním capoiera... Nebudu rozebírat film po kouskách, jde zde především o celkový dojem - a ten je bezvadný... Doporučuji! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Lettich dva roky po dokonalém Dvojitém zásahu udělal několik kroků nazpět a předkládá naivní nudu, která nemá s realitou nic společného. Na capoieru se dobře dívá a je fajn, že některý z akčních snímků ji prezentuje, ale film jako takový je velmi podprůměrný. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Má to v sobě určitou dobovost, ale spíš v rámci mizanscény a muziky, než po vizuální stránce. Je v tom přítomná výrazná mládežnická naivita a schematismus v rámci motiviky přechodu problémových studentů na dobrou stranu a finálního vítězství jedince na zlým systémem. Ale je to solidně napsané, postavy a příběh nejsou odfláknuté, charaktery jsou slušně odstíněné a i přes použité klišé to má nějakou narativní klenbu. A hlavně je to dobře natočené - a nejen bojové scény (závěrečný souboj na pláži je docela lahodný). Akce z filmu netrčí, je dobře zapojená do celkovýho rámce....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/dvakrat-sheldon-lettich-dvojity-zasah.html ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Výborná vec. Je to strašne béčkové a jedná v podstate o rozprávku. Ale Dacascos je sympaťák a capoeira je skutočne oku lahodiace umenie. Viem v praxi je to len málo použiteľné. Rovnako bolo vidieť, že údery boli zasadené s poriadne veľkej vzdialenosti a niekedy len tipický zvuk naznačoval, že došlo k zásahu. Nič z toho ma netrápy. Proste sa na to dobre pozeralo. A hlavný záporák je arci-ksicht martial art padoucha. Nechápem na čo tak ťažko stroskotala kariéra Marka, že sa prepadol o level nižšie ako Daniels, Shahlavi, Norton, Park a ďalší. Skutočne na to mal. Ovládal nielen kung fu, ale aj capoeiru, čo bola rarita. Mal look sympaťáka a ako tak vedel aj hrať. Čo už. Byť MA hviezda je veľmi ťažké. A treba na to aj šťastie. Mark ho nemal. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Můžete si říkat co chcete, ale todle je rozhodně jeden z těch nejlepších starších akčňáků, co byl v minulém století vytvořen. Kam se hrabou Lundgrenové, Saegalové, Van Dammové apod. V tomhle je Dacascos všechny posadil z vysoka na prdel (ačkoliv je to asi jediný jeho dobrý film :D). Ta lehkost, přímočarost a smyslnost celého filmu, to je jak samotná capoiera, při jejíž bojových scénách jen s otevřenou pusou hledíte a říkáte si, zda-li je tohle opravdu možné. Ono přeci jen více než bojové umění, tak je to tanec a v tom je to tak zvláštní a specifické. Ze závěrečné bojové scény jsem měl nejednou husí kůži, protože ten pocit, že někdo se za vás postaví a snaží motivovat, to je něco, co člověk jen tak nevidí a na mě to zapůsobilo opravdu velice. Jen škoda, že akční filmy tohoto typu by dnes už jen těžko uspěly a vlastně by aji jen těžko vznikaly. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Přišli jsme si pro učitele." ...Markův otec trénoval bojové sporty, jeho nevlastní matka se bojovému umění věnovala profesionálně, takže Mark Dacascos to má odmalička v krvi a tyhle role mu sedí na tělo. Tady s těma krátkýma vlasama mi připomínal Brandona Lee, což jsem si znovu potvrdila i později, kdy byl Mark obsazený do seriálové Vrány. Další má oblíbená VHS-ková nostalgie u které jsem se dnes skvěle bavila. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce co chce tenhle snímek reprazentuje výborně bojové umění "Capuera". Tohle umění se mi celkem líbí, je pěkné na pohled a jak vidíme ve snímku také i velmi účiné. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších chadrššš filmů, který vyčnívá nad ostatními svým zaměřením a tím je capoeira. Scénář je tuze šablonovitý. Mohli jste podobný film vidět kupříkladu s tancem. Film vyzdvihuje capoeira & příjemná hudba. Bez bázně a hany mohu přiznati, že jsem se na film řádně připravil nemálo pivy a o to více jsem si užíval tuto akční jízdu. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Odrhovačka o neposlušných smradech, které na lepší víru obrátí Brazilská capoera. A navíc bez špetky nadhledu a ještě k tomu s poselstvím. Ani sex tam není. A dokonce tam nejsou ani pořádné bitky. Kromě snad té závěrečné celá "akce" vypadá jako tančení a juchání za rytmu bubnů. Mark Dacascos se svým dětsky idealistkým šklebem se na roli Mirka Dušína poměrně hodí a fyzicky je asi také dobře připraven, ale v tomto filmu neměl moc co ukázat. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si ve svém žánru čtyři hvězdičky rozhodně zaslouží, jednak je tu celkem rozumný scénář a režisér, ale hlavně tu je sympatickej Dacascos a capoiera, souboje jsou efektní a dobře se na to kouká. ()

berry.77 

všechny recenze uživatele

Capoiera bojové umění ve filmech moc není což je škoda pač patří mezi mé oblíbené styli a tenhle ho tu má dost na rozdávání a ne jen to umění,ale i béčkový herec Mark Dacascos tu odvádí dobrou praci. Možná 5* je moc,ale tento film si mě získal z více stran. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ve své době zjevení neokoukané capoeiry ( která je teda až na konci pravá ) - dějová linka je trochu podobná Nebezpečným myšlenkám s Michelle Pfeiferovou, ale ta nerozbila hubu tolika gaunerům. Akční pecka. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh bez vyšších ambic, byť trošku naivistický. Mistr "neznámého boje" popularisuje dnes už ne tak docela neznámé bojové umění - původně brazilskou Capoeiru. ()

Pořez 

všechny recenze uživatele

Capoiera je tuze hezké, nejen taneční ;-) představení. Za to si film hvězdičku plus jistě zaslouží. Naopak ten zbytek za moc nestojí. Jednoduchý příběh o napravených holomcích, který každý už minimálně jednou viděl a kterým se v americké kinematografii velice daří. ()

Reklama

Reklama