Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zelený baret Louis Stephens bojoval jako příslušník speciálních amerických jednotek proti drogové mafii v Brazílii. Jako bývalý absolvent navštíví po návratu do Miami svého bývalého učitele pana Kerrigana, zoufalého ze situace, ve které se škola nachází. Na chodbách se volně prodávají drogy, jak se ostatně Louis mohl sám přesvědčit, řádění drogových dealerů a různých gangů je na denním pořádku. Louis se rozhodne do své bývalé školy vrátit a učit děti brazilskému bojovému umění capoiera, které připomíná spíš zvláštní druh tance. Nejen proto, aby se mohly bránit násilí, ale také proto, že je to podle něj cesta k vzájemné úctě, respektu, sebekázni a tedy možnému řešení letitého problému většiny podobných škol. S pomocí Kerrigana a své bývalé lásky Dianny si Louis vybere dvanáct nejhorších studentů, které začne trénovat. Je zcela jisté, že se tak dříve nebo později střetne s místním vůdcem miamských gangů Silveriem Alivarezem a značně kříží plány většině gangů, které na školách řádí. Jak jde čas, získává si Louis úctu svých studentů a dosáhne i toho, že začnou respektovat jeden druhého. To se pochopitelně Alivarezovi příliš nelíbí a tak je rozhodující střetnutí jen otázkou času. Americký akčně pojatý film o problémech současného amerického školství vznikl v roce 1993, kdy ho natočil režisér, scenárista a příležitostný herec Sheldon Lettich (Leon, Krvavý sport). V hlavní roli Louise Stevense se představí Mark Dacascos (Double Dragon, Americký samuraj), skutečný mistr bojových umění a hvězda akčních béčkových videofilmů. V dalších rolích se objeví Paco Christian Prieto jako Silverio, Stacey Travisová (Hardware, Phantasm 2) jako Dianna, Todd Susman (Šišouni v New yorku, Policajt v Beverly Hills 3) jako Cochran, Geoffrey Lewis (Maverick, Tango a Cash, Pink Cadillac) jako Kerrigan, Richard Coca jako Orlando, Ryan Bollman coby Donovan a další. Ve filmu, který jistě potěší příznivce bojových umění, bezpochyby stojí za pozornost nápaditá a mistrovsky zpracovaná choreografie bojových scén. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Usměvavý film jak od Mattela, naprosto jasně průhledný záporňáci a finále který bi "nikdo" nečekal. Vykrádačka kickboxera, ačkoliv má méně kvality a víc ptocent. To jest hodnocení na csfd. Mimochodem Markovi Dacascosovi v průběho finální "bitvy" nemuseli alespoň po každém pádu oplachovat záda. Kdykoliv vstal, byl čistej. A jeho rány zasazené 30 km od obličeje ? Říkejte si, co chcete, ale kickboxer byl a je lepší.. 3* ze soucitu, protože capoeira je nedoceněnej tanec. A vzhledem k počtu scén ve kterých se Mark Dacascos usmívá jak ze žurnálu, doporučuji film sestříhat na délku dvou minut a použít jako reklamu pro křupky - analstick. ()

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o capoeiře, co byl kdy natočen. Solidní příběh, skvělá muzika a bravůrní brazilské bojové umění. Co víc si fanoušek akčního filmu může přát? ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s bojovým uměním, který z úplné šedi vytahuje pouze fakt, že jako bojové umění je zde ukazována capoiera, kterou jsme ve filmech zatím mockrát neviděli. Ovšem také je zde vidět, že capoiera je skutečně spíše tanec, než umění určené pro boj. I na kameru je problematické ukázat techniky tak, aby byly funkční, a každou chvíli si říkáte, proč ho ten protivník prostě nepraští, než on si tam dodělá svou piruetku zakončenou jakýms takýms kopem. Na druhou stranu nutno capoieře nechat, že z hlediska pružnosti těla a fyzické kondice je to skvělá průprava a v každém případě je na pohled velmi zajímavá, což filmu výrazně pomáhá. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Odpočinková bouchárna, které zřejmě měla udělat konkurenci švédovii či belgičanovi, poněvadž od klasickéhé šablony kopárny devadesátých let se liší jen pojetím capoiery a sympaťákem Dacascosem, který umí - 55 % ()

Sign 

všechny recenze uživatele

Jeden ze starších kousků co mi jaksi unikal, ano je to béčko, ale béčko třídy A, u mne za 4 bez debat :-) ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nejen, že je dle mého nejlepší co Dacascos natočil o bojovým umění, ale je i o stylu Capoeira, díky kterému film je opravdu zajímavý a na oko působí fakt dobře, kamera je taky skvělá a celkově je to povedeně natočený. Příběh se taky vyskytuje, i když ten už je typický pro 90.tkové martial arts, učitel učí delikventy, aby byli lepší a přijde záporák a začne tóčo, klasika, ale to já mám rád. Rozhodně stojí za doplnění vzdělání. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu se nějak rozepisovat o ději i když finále dopadne opravdu jinak než bývá zvykem, Určitě jde o jeden z mála filmů o bojovém umění, který se snaží mít i nějaké poselství a v podstatě jde proti násilí ! Že to zní trapně školometsky? Možná. Ale je to tak. Capoiera (tanec brazilských otroků) působí neokoukaně a ve spojení s domorodou hudbou vypadá opravdu skvěle. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

O bojových uměních jsem toho slyšela dost,ale tadydlenc jsem se poprvé setkala z výrazem "capoeira".Pro běžného koukatele to není zase až takový trhák,ale asi pro znalce tohoto bojového umění je to o něčem jiném.Skoukala jsem jej se zájmem o cosi nové a jsem obohacena o nové slovo a nový poznatek v bojovém umění. ()

BadAs 

všechny recenze uživatele

zcela jasných pět hvězd,velmi pozitivní film,s velmi dobrým scénařem a neznamými ale velmi dobře hrajícími herci.-) Mark Dacascos muj oblíbenec je ve sve roly přirozený že je to až nakažlivý a jeho hereckému projevu se nedá vubec nic vytknout,choreografie je boží stejně jako muzika atmosfera nejlepsích amerických končících 80 let,tehda byla amerika ráj a každy žil svuj sen .-) je velká škoda že se mark dacascos tak zahrabal až na nějakých 5 dalších dobrých filmů,má serii asik 20 sraček .-) u herce jeho formatu a charizmatu to je těžko pochopitelné .-(..film je okouzlujicí a srdcová záležitost .-) ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Filmík o nie veľmi známom bojovom umení capoiera. Prvá polka je o zznamovaní sa s postavami, študentami, učení. V druhej sa objaví záporák a záverečná polhodinka je narvaná akciou, takže ja som spokojný na plnej čiare. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Capoeira je super. Huga čaka, huga, huga, pěkně do rytmu a ty jejich kopy mají i solidní sílu a neskutečnou rotaci... No a pak se ukáže debil, kterej to spojí s amerikánskýma sračkama, blbým příběhem, idiotským obsazením a natočí tohle. 2* za souboje. A to HODNĚ nadsazuju... ()

tavvva 

všechny recenze uživatele

Přestože je to dějová a herecká tragédie, na některé scény se aspoň dalo dívat. Práce s tmou a světlem fajn. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka bojového umění a problémů s pouličním gangem. Já bych si dokázal část na ulici odpustit a zaměřil bych film jen na přeměnu mladistvých. Ryze akční část filmu u mě moc nezabodovala. Nejlepší je pak začátek a konec, kde se předvedou Brazilci. ()

Kalkulon 

všechny recenze uživatele

Filmek na který jsem čučel, když jsem chodival na základku mě tenkrát totálně dostal. Nedávno jsem jej viděl zase a pořád je to skvělá zábava. Nostalgie. ()

Zabuza 

všechny recenze uživatele

Dalsi film meho mladi. V tej dobe som chcel z karate prestupit na capoeiru, lenze este vtedy nebola popularna u nas na Slovensku. ()

Reklama

Reklama