Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zelený baret Louis Stephens bojoval jako příslušník speciálních amerických jednotek proti drogové mafii v Brazílii. Jako bývalý absolvent navštíví po návratu do Miami svého bývalého učitele pana Kerrigana, zoufalého ze situace, ve které se škola nachází. Na chodbách se volně prodávají drogy, jak se ostatně Louis mohl sám přesvědčit, řádění drogových dealerů a různých gangů je na denním pořádku. Louis se rozhodne do své bývalé školy vrátit a učit děti brazilskému bojovému umění capoiera, které připomíná spíš zvláštní druh tance. Nejen proto, aby se mohly bránit násilí, ale také proto, že je to podle něj cesta k vzájemné úctě, respektu, sebekázni a tedy možnému řešení letitého problému většiny podobných škol. S pomocí Kerrigana a své bývalé lásky Dianny si Louis vybere dvanáct nejhorších studentů, které začne trénovat. Je zcela jisté, že se tak dříve nebo později střetne s místním vůdcem miamských gangů Silveriem Alivarezem a značně kříží plány většině gangů, které na školách řádí. Jak jde čas, získává si Louis úctu svých studentů a dosáhne i toho, že začnou respektovat jeden druhého. To se pochopitelně Alivarezovi příliš nelíbí a tak je rozhodující střetnutí jen otázkou času. Americký akčně pojatý film o problémech současného amerického školství vznikl v roce 1993, kdy ho natočil režisér, scenárista a příležitostný herec Sheldon Lettich (Leon, Krvavý sport). V hlavní roli Louise Stevense se představí Mark Dacascos (Double Dragon, Americký samuraj), skutečný mistr bojových umění a hvězda akčních béčkových videofilmů. V dalších rolích se objeví Paco Christian Prieto jako Silverio, Stacey Travisová (Hardware, Phantasm 2) jako Dianna, Todd Susman (Šišouni v New yorku, Policajt v Beverly Hills 3) jako Cochran, Geoffrey Lewis (Maverick, Tango a Cash, Pink Cadillac) jako Kerrigan, Richard Coca jako Orlando, Ryan Bollman coby Donovan a další. Ve filmu, který jistě potěší příznivce bojových umění, bezpochyby stojí za pozornost nápaditá a mistrovsky zpracovaná choreografie bojových scén. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

void 

všechny recenze uživatele

Snímek se zřejmě snaží odpovědět na nově vzniklou otázku devadesátých let – Co s mládeží? Je to období, kdy je mládež zmatená tím, co jí společnost nabízí. Pointa je zajímavá, provedení pokulhává - poněkud těžká myšlenka na tento druh filmu. Možná právě proto mi přišly některé "tragické" momenty spíš jako fraška. Mark Dacascos hraje co mu jeho síly stačí, i když projevy jakéhosi jeho hereckého nadání se mají ukázat až později (nejvíce v mé paměti svítí Bratrství vlků). Dějově standardní podívaná počátku 90.let, duše se někde zapomněla v capoeira omámení. Bojové scény jsou na dané období nové, děj se jeví jakoby podle šablony. Zatímco zájemce o danou problematiku může naladit, hledače nového pobavení může klasická zápletka poněkud nudit. Nicméně, rozumím, jak se může stát někoho srdcovkou. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle se hodí přesně jedno slovo a to kurva.Jo kurva dobrej film.Přesně vyšitej pro mně.Byl jsem moc a moc překvapen a moc a moc rád,že jsem na tento film narazil.Já miluju jakkékoliv bojové umění a to i ve filmu.I když jsem už viděl lepší souboje a filmy,tak tento(sice nevím proč),ale převyšuje nad všemi z bojového umění.Capoeira je skvělá.Hudba byla skvělá.A především Mark Dacascos byl skvělý. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film o bojovém umění capoeira. Ono to má jednoduché vysvětlení, je to spíše efektní než efektivní a souboje jsou méně drsné než jinde. Také se člověk nezbaví dojmu, že proti "asijským" bojovým uměním by hrdina neměl šanci. Ale snímek se tomu elegantně vyhne. Fajn příběh a slušně zvládnuté akční scény, dobře padnoucí hudba i drsná atmosféra. Chtěl jsem tenhle film vidět už asi před deseti lety, teď mě mrzí, že jsem to tak dlouho odkládal. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi tak dvacet, tak jsem na tomhle filmu fuckt ujížděl a... ...za ty roky se moc nezměnilo, ujíždím na něm pořád, i když ne zas tolik jako dřív. Nemá žádné hluboké poselství, je to jen mlátička, a ač slabý a jednoduchý, přece jen to má příběh, i když obsahuje typické americké klišé prodeje drog mládeží mládeži. Evrgrín mého mládí. Možná je to pošetilé, ale vždycky jsem si přál vypadat jako a umět to co umí Mark Dacascos. Choreografie celkem dobrá, podílel se na ní legendární Frank Dux, podle kterého byl natočen známý film "Krvavý sport". ()

Mic-hal 

všechny recenze uživatele

Sice ten film neni nijak uzasny ale jako jeden zmala se zabyva Capoeirou. Klise pribeh o zavirani skoly kterou nakonec zachrani jeden clovek. Vyborne pro odreagovani. Predvedena Capoeira je skvela. Navic doplneno o slusny soundtrack ()

montel 

všechny recenze uživatele

Louis (Marc Dacascos) se vrací zpět na svou rodnou Floridu, kde navštíví svého učitele na své bývalé škole. Ten mu zde nabízí práci. Vyučovat bojový sport Capoeira, pro dvanáct nejhorší studentů školy. Jeden z nich pracuje pro svého bratrance, který je šéf pouličního gangu. Tomu se Louis příliš nelíbí a tak nadejde čas, aby se oba utkali... Možná nejlepší role Marca Dacascose, ale ten děj mi připadal dost kýčovitý. Že by si zrovna ti nejhorší studenti, oblíbili nějaké bojové umění, když si ve skutečnosti dokáží udělat respekt jinak? I když tihle moc drsně nevypadají. Ale bojové scény jsou dobré. No max 50% ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se to dá přirovnat k Nebezpečným myšlenkám. Bohužel, i když to má jiný (ale celkem celkem sympatický) náboj, nedosahuje to takových filmových kvalit. 50% ()

caporami 

všechny recenze uživatele

Treba podotknúť, že tento film je jediný s tématom capoeiry. Pre mnohých ľudí je akýmsi filmovým symbolom brazílskeho bojového umenia resp. tanca (včetne mňa). Pre nezainteresovaných može posobiť naivne a lacno, ale na druhej strane ako tu píše Lateef je to jednoznačne kultový kúsok a stojí za to si ho pozrieť. ()

Sofie.com 

všechny recenze uživatele

Můj přítel tento film viděl asi sedmdesátkrát, podle něj se capoeiru naučil. mě se taky moc líbil, nikdo jiný než Dacascos by tam lépe nezazářil. Plný počet bodů ()

Milan-K 

všechny recenze uživatele

Není to kdovíjak kvalitní film s hereckými výkony a hodnotným dějem, ale mohu tvrdit, že je to můj nejoblíbenější kung-fu/karate film z období přelomu 80tých a 90tých let, kdy zem potřísnili krví, Chuck Norris, JC Van Damme atp... Film svým dějem vybočuje ze zaběhlé tradice tohoto žánru. Spíše se věnuje zachycením samotného tanečního pohybu při bojovém umění Capoiery. „Panana wéééé, panana wééé, panana!“ ()

jerzy1976 

všechny recenze uživatele

nemůžu jinak než za *****, protože film mě přivedl k capoeiře a tím tak trochu změnil život...úžasná hudba...při prvním shlédnutí zážitek a extáze :-) zoom, zoom, zoom, capoeira mata um... ()

buryman 

všechny recenze uživatele

Super film na tu dobu!!!!!!! Proto hodnotím tak vysoko očíma 13leteho kluka jenz do té doby znal jen karate filmy.A musím říct že od spousty podobných filmu na tohle se dá kouknout i dnes . ()

DapaCz 

všechny recenze uživatele

Mark Dacascos a jeho Capoeira. Krásná hudba, která mi do dnes v hlavě zní. Rok 1993 byl i rok, kdy jsem se tomuto umění věnoval a film má pro mě tedy vyšší citovou hodnotu. Jednoduchý snímek u kterého nemusíte přemýšlet a i po mnoha letech stále má své kouzlo. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Mohl to být nástupce Jean-Claude van Damma, hodně gymnastiky,bylo vidět,že se protivníka ani nedotkne atd, ale na jedno odpoledne dobrá zábava. ()

Reklama

Reklama