Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Tuzinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto fanda válečných filmů a seriálů jsem spokojen, těchto seriálů je málo a Seal Team Six se s tím vypořádal poměrně dobře. Chápu, že je potřeba ukázat i životy mimo službu, občas toho bylo ale až moc. Rodinné závazky se s touto prací moc skloubit nedají a na to chtěli tvůrci poukázat. Na druhou stranu je vidět, že se o seriál starali zkušení tvůrci s podporou lidí z oboru. Akce byly taktické, chování vojáků při operacích dosti důvěryhodné, nevidíme žádných tisíc kulek na jeden zásobník či dvacet zásahů a stále běhajícího vojáka. Konec mě překvapil a tím i potěšil. Za mě slabší 4* a můžeme se těšit na druhou sérii, která byla již potvrzena. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Série1: Dle zdejšího hodnocení jsem čekal konečně nějaký realistický seriál o Navy Seals, něco v duchu Black Hawk Down, ale dostal pitomou americkou telenovelu alá Ordinace v růžové zahradě, jen místo doktorů jsou tam speciálové. Akční scény ucházející, ale mimo ně ten seriál kulhá na obě nohy a evokuje otázku, zda u Navy Seals v přijímači dělají borci psychotesty. U poloviny bych tipoval, že by neprošla ani k bigošům. Ve srovnání s Protiúderem, který si na nic nehraje, a otevřeně přiznává macho akční seriál, propadá Seal Team 6 na celé čáře. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 2 a pol dielu. Pripada mi to ako mix serialov The Unit a Sleeper Cell. Podobne ako v Unite sledujeme nielen misie jednej vojenskej jednotky ale aj sukromny zivot jej clenov. Financne problemy, vychovu deti, partnerske problemy atd. Akurat serial nie je podany epizodne, ale v centre deja je jedna linia, ktora sa taha celym serialom. No a ta sa zaobera podobne ako v seriali Sleeper Cell bojom s terorizmom a praktikami talibanu. Mna to bohuzial v ziadnom ohlade nezaujalo. Clenovia timu a ich rodinne problemy mi boli ukradnute (dokonca aj môj oblubenec Walton Goggins pôsobi jak keby ho to nebavilo), hlavna zapletka mi pripadala roztahana. Ovela radsej by som prijal dynamickejsie epizodne zapletky. No a akcia je v takom tom realistickom taktickom vojenskom style, ktory mi pripada stereotypny a nudny. Celkovo mi to vôbec nesadlo a uprostred tretieho dielu som to vypol. Fanusikovia vojenskych serialov asi budu spokojnejsi. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě zpočátku mě to tolik nebavilo, na můj vkus málo akce a příliš mnoho dialogů, které se netýkaj toho hlavního, co představuje námět. Ale jelikož tvůrci vůbec nejedou na patos, a však na lidskost, má seriál nový rozměr. Vojáci o sobě tvrdí, že chrání nevinný a svojí zemi, ovšem maj pochybnosti, výkyvy, a každá akce je svym způsobem poznamená. Zmatený, podrážděný. Taky se vyvíjej a nakonec jsem si celou partu oblíbil, ačkoliv mnohé jejich činy nevyvolaj pěkné pocity. Nejvíc mě bavil Buddha, pak Bear (Tom Hardy?) a i ten Rip mi přirostl k srdci. Zbytek funguje taktéž skvěle, doplňují se a zajímal mě příběh každýho z nich. Potěšil samozřejmě aj Rus Blackwell v uniformě, kterého znám z Banshee. Záporáci celkem charismatický a jak scénáristi míchaj s kartama, když probíhaj dialogy mezi nimi a Ripem, mě dostávalo do úžasu. Akční scény ještě potřebují doladit. Zprvu mi vadila občas nepřehlednost, kvůli kameře. Strike Back skutečně představuje špičku, kde má divák o celé akci přehled. Naštěstí toto ale tvůrci zafixují a pokud dojde na stealth (noktovizor, tlumiče, pomalé plížení, minimalizovat střelbu, gestikulace, plazení) působí to realisticky, a na můj vkus prvotřídně (ačkoliv je to subjektivní pocit) - naštěstí poslední díl nabídne dvacet minut dlouhou přestřelku, která je dotažená k dokonalosti. Rko je samozřejmost. Konec filmu mě šokoval, byl chytrý a nečekal jsem to - jen aby to však nenarušilo realistický podkrez seriálu. Bavil jsem se i při humoru (derby s golfovými vozítky, ožralost bandy, popichování) a i když občas scénář působil malinko uspěchaně, jako celek to na mě zapůsobilo a bylo to i pořádně napínavé. Na druhou sérii se těším a věřím, že dopadne skvěle. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 85%. Konečne akčný seriál kde sa len nekecalo, nebol naťahovaný a sústredil sa viac na postavy ako na patos. Akčná stránka, ale aj príbeh mali čo ponúknuť, nechýbala dravosť a sýrovost a veľmi tu zapasoval aj Walton Goggins. Som zvedavý na druhu sériu. 2. Séria - 70%. Celkom sklamanie. Vela kecov, naťahovania, malo akcie a poriadne sa to rozbehlo až v závere, ktorý sa ale vydaril a skutočne stál za to. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (5)

  • Seriál měl mít původně i třetí sérii, ale televizní stanice History se nakonec rozhodla další epizody neobjednat kvůli klesající popularitě. (georgis22)
  • Příslušníci jednotky často používají německý samopal Heckler & Koch MP7 střílející mikrorážovým střelivem 4,6 x 30 mm. Tyto náboje byly speciálně navrženy, aby měly lepší účinek proti obrněným cílům a lépe překonávaly balistické ochrany a obranné prostředky. Munice u této zbraně má  jádro z tvrzené oceli oproti jiným samopalům kde je olověné nebo mosazné. Zásobník je na 20 nebo 40 nábojů. (spider74)
  • Příslušníci jednotky používají pozemní panoramatické brýle pro noční vidění do firmy L3 Communications Holdings - GPNVG (Ground Panoramic Night Vision Goggle). Toto zařízení je pro běžného smrtelníka skoro nedostupné hlavně ze dvou důvodů. 1. cena cca 38.000,-USD a za 2. zbrojní embargo neumožňující prodej do civilního sektoru - pouze pro armádu US a jeji spojence. (spider74)

Reklama

Reklama