Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Série1: Dle zdejšího hodnocení jsem čekal konečně nějaký realistický seriál o Navy Seals, něco v duchu Black Hawk Down, ale dostal pitomou americkou telenovelu alá Ordinace v růžové zahradě, jen místo doktorů jsou tam speciálové. Akční scény ucházející, ale mimo ně ten seriál kulhá na obě nohy a evokuje otázku, zda u Navy Seals v přijímači dělají borci psychotesty. U poloviny bych tipoval, že by neprošla ani k bigošům. Ve srovnání s Protiúderem, který si na nic nehraje, a otevřeně přiznává macho akční seriál, propadá Seal Team 6 na celé čáře. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dramatický seriál s ohromným spádem. Mimo to, že jsou Američané opět vylíčeni jako téměř nadlidé, je ještě zajímavější linka sebereflexe člověka, který je programován na zabíjení, aniž přitom postrádá všechny korektivy standardní morálky. Onen zápas svědomí s potřebou příliš nemyslet je možná poutavější než samotný děj v prvním plánu. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Válečných filmů dnes je jako šafránu, a to platí dvojnásob na seriálovém poli, neboť tento žánr se opravdu moc na této scéně nevyskytuje. Byl jsem nadšen, že se konečně někdo odhodlal natočit seriál na toto téma. Již v prvních minutách jsem poznal, že za kamerou stojí ostřílení borci, kteří vědí, co mají dělat. Kamera je v tomto ohledu precizní, což se nejvíce projevuje u akce. Tady je ale možná menší zádrhel, protože samotné akce se zde na pár výjimek nedočkáte (musím ale dát za pravdu, že ty výjimky pak stojí za to čekání). Herecké obsazení bylo pro mě velkou neznámou, a tak jsem doopravdy nevěděl, co očekávat. Neokoukané tváře ale dokázaly, že hrát umí. Nejlepším hercem byl asi Walton Goggins, který je ze všech ten nejprofláknutější, protože podal skvělý výkon coby bývalý SEAL, který musí znovu najít svou ztracenou čest. Jak jsem již před pár řádky zmínil, tak bych asi zvýšil minutovou stopáž přestřelek a snížil nahlédnutí do obyčejného života těchto vojáků. Závěrečná scéna mě dost překvapila, tak uvidíme, co si pro nás tvůrci přichystají v té následující. Za mě dávám 78 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 85%. Konečne akčný seriál kde sa len nekecalo, nebol naťahovaný a sústredil sa viac na postavy ako na patos. Akčná stránka, ale aj príbeh mali čo ponúknuť, nechýbala dravosť a sýrovost a veľmi tu zapasoval aj Walton Goggins. Som zvedavý na druhu sériu. 2. Séria - 70%. Celkom sklamanie. Vela kecov, naťahovania, malo akcie a poriadne sa to rozbehlo až v závere, ktorý sa ale vydaril a skutočne stál za to. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

A to jsem myslel, že po hereckých výkonech P. Winchestera a S. Stapleton jako Damien Scott a Michael Stonebridge už nikdo nedokáže předvést chování v akci a manipulaci se zbraní reálněji..No, stalo se. Po pomalejším startu první série ke konci dostáváme lepší díly, a druhá série je doslova nacpaná akcí. Hlavní Šestka předvádí úžasné herecké výkony a chování pod palbou, manipulace se zbraní, palebný základ apd.? To je jednoduše geniální. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevují hodinky Suunto Core All Black. (Fash)
  • Příslušníci jednotky často používají německý samopal Heckler & Koch MP7 střílející mikrorážovým střelivem 4,6 x 30 mm. Tyto náboje byly speciálně navrženy, aby měly lepší účinek proti obrněným cílům a lépe překonávaly balistické ochrany a obranné prostředky. Munice u této zbraně má  jádro z tvrzené oceli oproti jiným samopalům kde je olověné nebo mosazné. Zásobník je na 20 nebo 40 nábojů. (spider74)
  • Příslušníci jednotky používají pozemní panoramatické brýle pro noční vidění do firmy L3 Communications Holdings - GPNVG (Ground Panoramic Night Vision Goggle). Toto zařízení je pro běžného smrtelníka skoro nedostupné hlavně ze dvou důvodů. 1. cena cca 38.000,-USD a za 2. zbrojní embargo neumožňující prodej do civilního sektoru - pouze pro armádu US a jeji spojence. (spider74)

Reklama

Reklama