Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Simona Monyová si poctu v této podobě určitě zaslouží. Dobře zahrané, paní Švormová se neskutečně blýskla ve své věrohodnosti (mile mě potěšily krátce ukázány její fotky z mládí - opravdu byla kus) a to samé i Jitka Čvančarová. Nevím, kdyby Sandra Nováková měla roli Jitky Čvančarové, zda by byl výsledek tak věrohodný. Jitku Čv. si v roli snachy dovedu představit (je to také paní herečka, která umí zahrát hodně poloh). Nicméně všichni čtyři byli dobří a ČT se tento film povedl. Také chci dodat, že takové tchýně, potažmo synkové opravdu existují, takže i předloha není smyšlená a je ze života. ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Původně jsem chtěl dát 4 hvězdičky, když jsem ale přemýšlel za co vlastně strhnout tu 1 * tak sem vlastně na nic extra nepřišel. Navíc má film celkem nízké hodnocení tak jsem dal rovnou 5. Bylo to až u českých filmů nezvykle vygradované, líbily se mi herecké výkony neherců i že se film vyvaroval nějakých přehnaných klišé nebo jiných nešvarů. Navíc celkem citlivě zvolenej konec bez nějakýho debilního natahovaní nebo snahy něco přehnaně a nuceně sdělit - byl přesně tam kde jsem si v duchu říkal a teď konec a prosím už nic... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Což o to, pobaví to. Je to slušně vystavěné, docela dobře i zahrané. Ale už při závěrečných titulcích po tom nevzdechnete. Taková sofistikovanější volba pro divačky Ordinací a Pojišťoven.Prostě to není úplně blbý, ale víc jak pobavení to nenabízí. Protože to má řadu logických děr včetně nelogického jednání postav. Možná to takhle v realitě funguje, ale pak jsou ti lidi blbí a neprůbojní. Třeba donašečka obědů si to hned z kraje s tchyní rozlije, a zrovna ona napadne pomstychtivou ženu na místo hospodyně? Jinak chytrá ženská, co dokáže osnovat proti snaše, nedokáže domyslet, kam vše může zajít? Manžel je takové pako, že sice matce dokáže lež, ale posléze se manželky nezastane? A proč si ji vlastně bral? Proč vlastně nevíme nic o jejich vztahu, co svatbě pořádně předcházelo? Inu, a to s těmi klíči je také pakárna. Jinak nyní "plnoštíhlá" Čvančarová fakt na role bláznivých studentek nebo co to hrála, nemá. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Příšerná tchýně alias baba na zabití je tak věrohodná, že její vražda by měla být hodnocena jako nutná sebeobrana. Manžílek solidní imbecil a snacha submisivní putička. Ovšem babiznin nápad najmout nadrženou šuchtu jako nástroj likvidace novomanželky, se jeví jako geniální jen zpočátku. Výsledek je celkem předvídatelný, i když vcelku realistický. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, přestože jsem neočekávala takový konec. Jako "hodnou holku" mě ale namíchlo to, co z filmu vyplývá, a sice že vyhrávají mrchy, jdoucí si za svým cílem přes mrtvoly a ještě se tváří, že vlastně mrchami nejsou.. Příběh i jednotlivé scény velmi dobré, Martin Trnavský pro mě představuje typ herce, který sice stokrát může hrát klaďase, ale protože ho až tak moc nemusím, nevadí mi, když zklame charakterově jako zde. Taky si kladete otázku, zda by se buďto tchýně nebo jedináčci měli "vymýtit"? Jako partnerka jedináčka (jaj, jak mi tuhla krev v žilách při sledování!) jsem proti druhé volbě, jako dcera báječné matky jsem zase proti té první. Každopádně jako zastánkyně happy-endů srážím čtvrtou hvězdičku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)
  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)

Reklama

Reklama