Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (249)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ten nápad s rodinou Winchesterovcov mátanou duchmi tých, čo boli zavraždení ich výrobkami, nie je celkom márny. Aj herci sa celkom snažia. Ale natočené je to hrozne, napätie žiadne, ľakačky slabé, všetko presvetlené bez štipky atmosféry, k tomu momenty, ktoré evidentne vykrádajú Wana. Škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně jiný druh duchařského hororu, než na který jsem za poslední léta zvyklej. Tenhle je víc, jak to popsat, asi fantasticky ulítlej. Málo klade důraz na to, zdali je to vůbec reálný. Čímž teda netvrdím, že jakýkoliv jiný duchařský horor je reálný. No a vysloveně si vyhrává se scénářem, příběhem a barákem starých Winchesterů tak, že nevíte, co se další scénu bude dít. Kdyby to nebylo technicky tak dobře zvládlý, skoro bych až řekl, že se jedná o céčkovou záležitost. V tomto případě mi to ale úplně nevadilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $25,091,816Tržby Celosvetovo $44,019,588Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,759,277Tržby za predaj DVD v USA $2,359,861║ Tak nádejná režisérska dvojica pekne zaspala a točí už len prach biednu rutinu. A to ešte tam mali dosť schopných hercov, ktorý tam nemajú absolútne čo hrať a ešte to je aj inšpirované podľa skutočných udalostí, no tak potom je v amerike viac duchov než obyvateľov. /35%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je jeho nápad, který bohužel Spierigovi pojednali bez čehokoli nadstandardního. Kolekce lekaček bez řádného build-upu napětí, tempo ke konci trochu ubíjející a finále spíš uhozené než děsivé... Helen Mirren se snaží udržet důstojnost, takže je tuhá jak prkno, Jason Clarke si jako jediný svého "racionálního laudánistu" dává s grácií. Celkově neurazí, ale těch 99 minut nenabídne nic, co by člověka budilo ze sna. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když jde nějaký horror do kin, je vždy jisté, že to nebude amatérská sračka s pouličními rádoby herci! Winchester je zajímavě natočen a trošku mi to připomínalo styl 13 duchů, jen s jedním duchem a v romantičtějším pojetí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průser od střechy po sklep, za který by se styděl i sám Winchester. Trailer mě před pár měsíci nažhavil na gotickou děsivou podívanou s neobvyklým prostředím i slušnými herci a bratři Spierigovi dávali naději, jelikož jejich Jigsaw se mi líbil, ale tohle bylo opravdu hodně špatný. Herecky sice solidní. Helen Mirren i Jason Clarke jsou pro žánr horor nadprůměrní herci a vizuálně to taktéž není vyloženě marné, ovšem tak působivý barák natočit tak nezajímavě a hlavně bez atmosféry to je opravdu hanba. Film postrádá absolutní atmosféru, ani jedna lekačka není funkční ( Pokud máte něco nakoukáno ovšem) dokonce i teenagerky za mnou zívaly a to je už, co říct. Kdyby se podobné látky ujmul Wan máme zde další potenciální Insidious, takhle zde máme zbytečnost roku, která je spíš nudná než děsivá a po dlouhé době lituji za kino i ty prachy. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem... také nijaké. Všelijako sa to motá z jedného kúta do druhého a naspäť a nevie, čo presne to chce. Nie je to pre deti, ale nie je to ani megadrsné. Exteriéry a interiéry sú kvalitné, herci nič moc (zapájam sa do iniciatívy „obmedzme na osobnej slobode osobu menom Jason Clarke za účelom zakázať mu účinkovať vo filmoch“), bafačky sú strašne očakávateľné, ale paradoxne napriek tomu fungujú. Takýmto štýlom by som mohol pokračovať, ale načo. Najviac ma mrzí, že sa pod toto čudo podpísali bratia Spierigovci, ktorých pokladám za pomerne kvalitných tvorcov (Nemrtví, Svitanie, Predestination, Jigsaw). Čo tomu chýbalo? Nuž... skoro všetko. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

"To nejlepší hned na začátek, abychom alespoň na chvíli upoutali divákovu pozornost," zahlaholil Michael a šibalsky zamrkal na bratra Petera. Úvodní opiová seance se tvůrcům skutečně vydařila a onu atmosféru vyklidněnosti dokázali přenést i na mě, zdejšího hororového experta. Poté jsem však mírně zneklidněl, jelikož obdobná atmosféra panovala i na samotném Winchesteru. Vpravdě úsměvné pokusy bratrské dvojice o vystrašení diváků si bohužel v ničem nezadají s Mélièsovou hororovou naivitou konce 19. století. Snímek balancuje na hraně odpadu, ale skrze herecký entuziasmus Jasona Clarka a bizarní strukturu domu nakonec Winchester sestřelil jednu slabší hvězdu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skúsený lekár prichádza do majestátneho sídla Winchester, aby ohodnotil stav jeho postaršej majitelky. O tej sa hovorí, že už dlhé roky nie je v poriadku, čoho dôvodom je aj to, že od robotníkov vyžaduje, aby pracovali 24 hodín 7 dní v týždni. Po príchode doktor zisťuje, že nie všetko je také, ako vyzerá, a strašidelné historky o tomto mieste sú ozajstné. - Moja predikcia z komentáru k Jigsaw mi vyšla a bratom Spierigovcom PG-13 produkcia sedí naozaj lepšie. To ale neznamená, že Winchester je podareným hororom. Hororové scény tu sú až žalostne slabé a najviac pokazené je jednoznačne finále, v ktorom pomocou CGI lietajú všetci a všetko. O scenári radšej ani nebudem písať, pretože za nič nestojí a je až neuveritelne predvídatelný. Takže je velká škoda, že tie najdôležitejšie aspekty sa nepodarili, pretože na tých nádherných kulisách a správne obsadených úlohách sa dalo vystavať ovela funkčnejšie dielo. Nejako výrazne sa to odporučiť nedá, ale keď si cez víkend chcete pustiť niečo na oddych a viete, že v polovici zaspíte, môžete využiť toto. + herečka z Jessabelle + herec z Insidious, Insidious 2 a Insidious 3 + herec z Mohawk ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S tak výborného námetu, nakoniec zišla neuveriteľne priemerná ducharina, s nesmierne nevýrazným záverom. Keď tu dám dve “jagavé”, zas budem za “zlého”, no ako čo iné si “Winchester” zaslúži, keď za 99 minút, nedokáže nastoliť ani ako takú pochmúrnu atmosféru. Nebyť klasicky využívaných prvkov, ako šmáranie človekom o stenu či nábytok, nebolo by čo k vzhliadnutiu. Originalita žiadna, silných momentov minimum, lakačky bez nápadu. Za mňa sklamanie jak hrom, a to sa k nepresvedčivým hereckým výkonom radšej nebudem ani vyjadrovať. By ma zaujímalo, koho potomok je ten hrdzavý Emil z Lönneberge, ktorý by sa viac hodil do reklamy na šampón na lupiny, než do hororu. Tu prvú scénu v úvode, keď zdvíha prst smerom k schodisku, “ide si po nás!”, by po emocionálnej stránke, lepšie zahral aj “I.T.” ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Horor klasického střihu se vším všudy včetně výborných herců. O Helen Mirren asi netřeba mluvit, ale velmi mě potěšil Jason Clarke, kterého chci vídat už jen v takovýchto rolích a ne ve filmech o Terminátorovi, děkuji pěkně. Winchester se kromě nich může chlubit (ne)příjemně duchařskou atmosférou a několika opravdu povedenými a umně gradovanými lekačkami, jež nepůsobí lacině, je také (na poměry hororů) vcelku promyšlený a co v úvodu naznačí, to v závěru využije. Líbila se mi i relativně nepředvídatelná atmosféra - celé to mohlo dopadnout úplně jakkoliv (a klidně i hůř). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne, takhle opravdu ne. Takhle se strašilo dávno před Wanem, ten přišel a učinil tomu ráznou přítrž a od té doby se jelo podle jeho pravidel. Tedy pokud chtěl být horor aspoň trošku strašidlený. Smůla Winchesteru spočívá v tom, že se vrací k těm starým ne moc strašidelným metodám. Není to úplná zívačka, ale po solidní první polovině se film bohužel nasměroval úplně špatně a nepodává zrovna přesvědčivou výpověď o tom že sídlo Winchesterů je nejstrašidelnějším domem v Severní Americe. 35% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak překvapivý klon duchařin posledních let, ale také o nic horší. Slušný vizuál a obstojná hudba hrají prim. Kamera toulající se po rozestavěném domě je asi ze všeho nejlepší. Zajímavý je nápad s uzavíráním duší do replik pokojů, v nichž zemřely kulkou z věhlasné winchestrovky. Helen Mirrenová je vynikající herečka, zde však příliš nehraje, sama spíše připomíná jednoho z duchů - až by jeden čekal, že tomu tak nakonec bude (což by ale společnost nejspíš věděla). J. Clarke hraje protivného, zamračeného a vlezle zvědavého doktora, jenž si moc sympatií nezíská, alespoň mně byl jeho osud ukradený. Stejně jako u současných duchařin chybí tísnivá a strašidelná atmosféra, kterou oblíbené trapné lekačky doplněné údery do puklic nevytvoří. Kdyby se tvůrci podívali, jak se dělal gotický horor v 60. letech, možná by se něčemu přiučili. Oceňuji šetření viditelnými pixely, což bohužel nestačí. A uvést snímek provařenou frází ,podle skutečné události´ je ubohé a zbytečné. Pro mne o něco lepší než Insidous a v Zajetí démonů, ale nijak výrazně. Zcela zklamaný nejsem, za to jsem rád, že kino jsem tentokrát vynechal. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak takovýto zbytečný a nezáživný horor jsem už dlouho neviděl. Ač působila všudypřítomná reklama na tenhle horor, který měl být to nejlepší co letos uvidíme, tak pravda byla úplně někde jinde. Na tomhle filmu není nic, co by šlo obdivovat. Sice kamera a prostředí docela funguje, tak děj a lekačky absolutně nefungují. Snaha tu o vystrašení byla, ale bylo to spíš k smíchu. Tohle se hodně nepovedlo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predestination bratov Spieringových bol fakt šupa film, ktorý ma posadil na zadok. Tento žáner síce neobľubujem, ale napriek tomu som sa na to kukol a aj keď väčšina to celkom kritizuje, mne sa to naopak celkom páčilo. Príbeh nebol úplne zlý, lakačky ma tiež dokázali miestami nachytať na hruškách, dobová atmosféra je celkom fajn, napätie taktiež nechýba a herecké obsadenie tiež, aj keď nemám moc rád Jasona Clarka tu mi sadol. Ja som sa celkom bavil narozdiel od iných hororov v podobnom žánri. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bu bu bu! Asi takhle je to děsivý. Počáteční nadšení vystřídal chaos a zakončení mimo bránu aneb filmové zpracování olympijského putování našich hokejistů. Horor slaboučký jako sádrokarton, ze kterého ten barák postavili. (Banff, Kanada) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bratrské duo Spierigové dle mého v sobě nějaký talent mají. Pochopitelně si to začínají všímat i horroví producenti a proto se Spierigové nejenom dočkali režijních stolic již u osmého dílu SAW ale nyní obdrželi tyto režijní stolice i u horroru inspirovaného skutečnými událostmi. Pozor jenom inspirovaný. Vše co je na filmu pravdy je to, že bohatý vdova po výrobci pušek Sarah Winchesterová v podání Helen Mirrenové,se zbláznila a začala stavět megadům, který neustále nechala přestavovat, 24 hodin denně, 7 dní v týdnů. Ten dům dodnes stojí a majitelé, kteří v něm pořádají akce neustále tvrdí, že v něm straší. A to je tak vše co je na tomto filmu skutečné. Tudíž ne, žádné strašení duchů prokázáno není. Celý film je v podstatě o tom, že se hlavouni společnosti rozhodnou, že se Winchesterové zbaví a proto na ní nasadí psychiatra Erica Pricea v podání Jasona Clarkea aby na ní udělal lékařský posudek tom zda či nemá zdravý rozum. Clarkův Price tudíž celý film chodí po domě kde ho straší démoni a on při tom uvažuje zda nejde o halucinace z opia které bere při čemž vzpomíná na démony z minulosti které mají nějaké to ´´šokující´´ vyvrcholení Ten film má potenciál. V podstatě ho ale nevyužívá vůbec. Helen Mirren je ve filmu překvapivě málo, Clarke je fajn ale ani jeden z herců neodmaže to, že film nemá vůbec žádnou horrovou atmosféru, nemá žádné zajímavé vizuální nápady a především nemá žádnou atmosféru, že jde opravdu někomu o život. Kromě fajn obsazení to má minimálně jeden zajímavý úskok v zápletce který dokonce i dává smysl. A vlastně to překvapivě rychle uteče. To ale neodmaže jakoukoliv ztrátu potenciálu který ten film jednoduše měl. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková americká verze filmu Kačenka a strašidla akorát místo Kačenky tam hraje Helen Mirren. Já čas od času dostanu chuť bát se a pak si buď nadávám nad promarněným časem nebo se alespoň zasměji, to když příběh a strašidlo jsou vskutku debilní a nestrašidelní. Tady dobrý, barák podivnej, leckdo by se tam bál asi v pravé poledne v některých těch křídlech a cimrách, ale jinak nic. Co mne udivilo, že ten barák fakt existuje. Asi mají v USA stavební zákon mnohem jednodužší než u nás, protože stavět to v Čechách, ještě by nezískala paní Winchesterová od toho roku 1909 ani územní řízení... Na mně film nijak nepůsobil, spíše to byla nuda. Deset lekaček a pár lomcování dvířek od skříněk... to fakt není strašidelné. A divil bych se, kdyby to spol. Winchester nechala bez žaloby. Vždyť je to v podstatě poškození dobrého jména společnosti ! V Americe se souděj ženský i za to že jim chcípla kočka v mikrovlnce, když ji chtěli osušit, protože tam nebyla cedule - nelze sušit kočky. A tady si někdo lajzne takovouhle záležitost? Jinak vzít tu myšlenku do hloubky, muselo by se u všech výrobců zbraní a že jich je dít hodně nepěkného... Miliardářům však tuční konta, korporace bohatnou a nikdo cimry nepřistavuje tak nevím.. :-) ! Dávám za dva hřebíky, to je tak akorát. * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Obrovské očekávání a ještě větší zklamání. Bez atmosféry, nápadů a napětí. Děj je sice od začátku solidní, ale co je to platné, když se horor zakládá na zvyšování zvuku. Lekačky jsou průhledné a nic vyloženě nepřekvapí. 4/10 = 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Olympie/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Atmosféra 6/10 Prostředí 5/10/// PLUS: Helen Mirren opět dokazuje, že se nebojí žánrovek, snaží se a to musím ocenit, zvuky nejsou špatné, lekačky jsou vesměs účinné a často používané, Jason Clarke má dobře napsanou i zahranou postavu MÍNUS: podle mě špatná kamera, rozhodně mě nevtáhla do děje, asi je obtížnější se pohybovat především v uzavřeném prostoru, ale stejně se dalo poměrně členité prostředí zobrazit lépe, největší problém jsem však měl s tím, že mě film nudil, příběh mě moc nezaujal a samotný vývoj neoplývá mnoha zvraty a hlavní záporák mi přijde tak trochu vycucanej z prstu./// Shrnutí: Není ani takovým tajemstvím, že duchařiny jako žánr patří u mě až na samotný konec oblíbenosti, přesto se jim snažím dát šanci alespoň na plátně, tentokrát ale ani kino nepomohlo./// Celkem 45%/// ()

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama