Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 1

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (249)

FireOfFilth 

všechny recenze uživatele

Strašná zívačka. Atmosféra filmu bohužel taky skoro nulová a kvalitní herci to bohužel nezachránili. Velká škoda s tímhle materiálem se dalo pracovat lépe. ()

Dzusifruit 

všechny recenze uživatele

Bu, bu, bu, alebo skôr, zakryte si uši, lebo Vám prasknú bubienky. Tieto falošné infarkty z hlasného zvuku ja tak nemám rád. A veru je ich ti viac než by ucho a srdce zvládali a ešte toľkokrát po sebe. Pritom to má super námet; krásne, ale absolútne nevyužité priestory; kvalitnú herečka, ktorá nemala s čím hrať a bola len cash-grabber, ale taký sprostý príbeh, hlavne linka s matkou a deckom, že sa na to nedalo pozerať. Záver nudný a pospájajú sa veci len, aby boli pospájané s celkom. Ale tak snažili sa chlapci (zbytočne). ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Zajmavý, tajemný a temný. Sice se říká, že se to zakládá na skutčných událostech, ale i kdyby ne, je to zajímavej příběh a díky tomu, že ten dům opravdu existuje, to i podporuje zajímavost filmu. Jinak to nemá moc čím překvapit, ani to nepřinese něco inovativního, ale rozhodně to neurazí ani nenudí. Já jsem se bavil. Za mě silný 3* a DOPORUČUJU ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

Come on, vždyť to nebyla taková katastrofa. Příběh je zajímavý, zpracování taky a dávám obrovský plus za interiéry a kostýmy. Jen tam mohlo být trochu více zla, ale třeba někdy příště. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Škoda nízkého rozpočtu. Se jménem, jakým je Winchester, mohli tvůrci rozjet první ligu, dát tomu dvě hodiny, trochu akce alá western, klidně i ty duchy, ale hlavně více napětí a taky si mohla Sarah Snook konečně střihout nějakou tu pořádnou postelovou epizodu, protože postavu a hlavně obličej na to jistě má. :) No a klasický hororový závěr mému hodnocení taky nepřidá. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Víte, kdy jsem se začal opravdu bát? Když se objevil nápis "podle skutečných událostí"... Což o to, kalifornská historka o strašidelném domě a obsesivní porucha staré miliardářky mají něco do sebe, ale nevím, zda je nutné doslovně přepracovávat každou povídačku, kterou si tiše vypráví teenageři po náročné párty. A bohužel, ač se J. Clark snaží, seč může, jedna důmyslná lekací scéna (židle a spol.) snímek nezachrání, zvlášť když H. Mirren se po celou dobu natáčení zřejmě navýsost nudila a jakmile jste uhodli identitu hlavního ducha, horror se změnil v tradiční vybíjenou. Musím však přiznat, že řemeslně je snímek vystavěn povedeně a že během první hodiny stopáže umí navodit podmanivou atmosféru. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Tento horor sa oplatí pozrieť najmä kvôli nádherným interiérom. Kulisári sa dokonale vyhrali a sídlo Winchesterovcov, na ktorom celý film aj stojí, má tu správnu atmosféru. Napätie sa podarilo držať dlhý čas, takmer dve tretiny filmu. No záverečná gradácia a samotné vyvrcholenie už nezaujalo. Nuž, nie každý film, v ktorom sa objaví Helen Mirren sa podarí. 2/5 ()

PepusGi11._ 

všechny recenze uživatele

Jako lekačka dobrá,ale osobně fakt nemám rád horory ze staré doby a fakt nemám rád Helen...Absolutně mě to nechytlo...Ne,ne,ne.... ()

KatnissEver 

všechny recenze uživatele

Klasický horor. Od Winchestru jsem čekala víc. Ve skutečném Winchestru, jsem před pár měsíci byla a mělo to pro mne silnější atmosféru než film samotný. Dalo se z toho vytěžit víc. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Gotický horor s oscarovou herečkou Helen Mirren jsem si představoval jinak, ale i tak je to dobrý film. Jednu hvězdičku odebírám za moc lekaček. ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Spíše dobrodružný film, než horor, ale hezky natočené. Hodně vibe 13 duchů, to každopádně. Taková skleněná atmosféra, různé příhody mrtvých. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak se autorům podařilo vytvořit tak neatmosférický a nudný horor bez špetky vzrušení, když měli k dispozici tak skvělou herečku jako Helen Mirren. Ostatně Jason Clarke, Sarah Snook také nejsou zrovna béčka. Bohužel bratři Spierigovi v režisérském křesle dokázali příležitost dokonale zahodit a natočit horor kvality "další do počtu". ()

etsaym13 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh no ja si myslím , že režisérska dvojica Spierigovci nevyužila naplno všetko. Veľmi málo ľakačiek a k tomu ešte nevýrazných. Jediné čo sa mi na filme páčilo boli herecké výkony(Helen Mirren a Jason Clarke sú ako stvorený pre horor), vizuálne efekty. Inač film je nevýrazný a nudný. ()

filmous 

všechny recenze uživatele

Super atmosféra a hustý lekačky. U jedné jsem se málem p..... :-) A je to podle skutečné události. Takže spokojenost. Doporučuji ()

Lukets 

všechny recenze uživatele

Po slehnutí filmu musím říct, že se jedná o jednu velkou slátaninu. Začátek vypadal hodně slibně, lekačky atd.. v průběhu filmu odumírá děj a akce. Čekal jsem, že dvojčata Spierigovi přinesou lepší film, jedná se ale o dost horší snímek jak jejich Jigsaw. Uvidíme co ukáže budoucnost, třeba natočí něco konkurence schopnějšího jejich nejlepšímu filmu Predestination, který má opravdu rád. ()

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama