Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (249)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na duchársky horor nečakane zaujímavý príbeh, ale bohužiaľ aj do očí bijúca absencia akéhokoľvek poriadne strachu. Trúfam si povedať, že i priemerného hororového nadšenca nemá šancu Winchester nejak výraznejšie vydesiť. A možno dokonca ani hororového analfabeta. Filmári ako keby v určitom bode snímky prestali stupňovať napätie a atmosféru a týmto nemastným-neslaným tempom pokračovali až do záveru. Čo ma mrzí, pretože nešlo o žiaden otrasný prepadák, "len" o príšerne nevyužitý koncept (vzhľadom na skutočné udalosti + herecké duo Mirren a Clarke). ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který nenabídne nic nového kromě pár informací o rodu Winchesterů. Omáčka okolo funguje tak napůl, hlavní zápletka je taková nemastná neslaná a chybí napětí. Kompenzací je pak ústřední herecká dvojice Mirren a Clarke, interiéry a pár hezkých hororových momentů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to zaujímavo, ale potom sa z toho po obsahovej stránke stala hrozná konina. Navyše aj toho strašenia tam mohlo byť viac, hlavne keby bolo funkčnejšie. Moc som sa teda nenabál. Škoda, to rozľahlé sídlo ponúkalo veľký potenciál. Keby to navyše bolo gotickejšie a temnejšie ladené.... mohlo ísť o fajn ducharinu. Takto len veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nesmírně nudný a zbytečný film, který není ani trochu strašidelný, nedejbože napínavý. Postavený (scenáristicky i vizuálně) je na těch snad nejohranějších klišé, a celé je to dokonale předvidatelné a veskrze debilní (copak byly winchestrovky první zbraně v lidské historii? a odkdy vinu za zastřeleného nese výrobce zbraně, nikoli střelec samotný?... podobných otázek se mi u filmu honilo hlavou spoustu). Nebaví mě na takové filmy koukat ani k nim něco psát. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Viděno v kině. Hmm, už to prostě není ono. Těch duchařských filmů bylo prostě dost. A to jsem zarytý nadšenec do této parkety. Otec novodobých horůrků James Wan je prostě nepřekonatelný. Co se týče tohoto, spíš je to tak na 2*, ale s úcty a toho, že mám tento žánr v oblibě, dávám nejslabší možnou 3*. Začnu pozitivy. Děj se odehrává na začátku 20.století, což je vítaná změna, technická stránka je solidní a herecké duo Mirren a Clarke je dobré (i když se také moc nepředvedli). Zbytek aspektů je na tom už hůř. Sice se tu najde pár solidních lekaček, ale už to není to, co bývalo. Atmosféra je téměř nulová, krom toho se ½ docela dost vleče. Finále není špatné, ale už mě vůbec nebavilo. Logické díry film nemá, ale já se prostě tentokrát nemohu zbavit pocitu zbytečnosti. Hudba taková normální. No, do kina už na podobné horory pokud to nebude něco od Wana chodit nebudu a v hodnocení budu pro příště už přísnější. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rána z milosti puškou Winchester by byla prospěšnější a ukončila by zmar, který na diváka vrhlo tohle obsedantně debilní dílo. Helen Mirren není Lin Shaye, aby filmu dodala příslušný herecký i strašidelný rozměr. Bratři Špiritusové pak zřejmě při své návštěvě sídla rodu Winchesterů našli bedny plné špiritusu, načež jim týden natáčení ubíhal blaženě a do střižny se tak dostal jimi natočený materiál nedávající nejen kloudný smysl, ale strašili tak uboze překonaně, že i zvukový efekt z Krkonošských pohádek, po němž se zjeví rozezlený Peterka, má děsivější účinek. Většinu filmu se nic neděje. Ach ano, doktor přijíždí do podivného sídla posoudit duševní stav paní domu. Ta sice nejásá z návratu menzesu po sedmdesátce, nýbrž skutečně vidí duchy, co mají nevyřízené účty s jejím rodinným podnikáním. Och, to je opravdu nenadálé zjištění. Efektů je hrstka, shluknou se do závěrečné čtvrtky, masky duchů nikoho neoslní. Záchranou je skvělá dobová výprava a dům vypadá pozoruhodně vymakaně. Oproti tomu je naprostým zklamáním Helen Mirren, která až na vnějškovou podobu se skutečnou paní Winchesterovou, odvádí nejhorší herectví za svoji kariéru, jejíž plamenné dialogy i předstírání hrůzy působily nechtěně úsměvně. Lepší byl Jason Clarke a zajímavý tah byla Sarah Snook v roli neteře. A ještě námět byl obstojný. Jinak nemám co chválit. Strašení má beztvarý ráz, jen dementní jedinec by se mohl leknout/bát při samovolném otáčení zrcadla a hřebů. Neobstojí ani fakt, že film vychází ze skutečných událostí. Příběh není vůbec ničím záživný ani pozoruhodný. Režie skomírá na nenápaditosti a tisíckrát překonaném stupidním konceptu. Výsledkem je příšernost, která v kinech neměla šanci. 2/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zavři ducha do ložnice, zatluč pevně hřebíky, winchestrovka umí více, než jen střílet králíky. " Průměrná duchařina o dvou legendárních, stále funkčních starých puškách, z nichž jedna je Helen Mirren :-). Se sympatickým množstvím kvalitních bafacích lekaček, bohužel ale i s bloumáním nesympatického traumahrdiny po opravdu veeelkém zámku, kde na každém rohu zakopává nejen o štafle řemeslníků, nonstop pracujících na rekonstrukci baráku, ale sem tam i o duchy různých kvalit, zaměření a morálního profilu. Buffalo Bill doporučuje Winchester na králíky, bizony, indiány... i na jedno zhlédnutí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Čekal jsem něco ve stylu Conjuring ale dostal jsem velmy light verzi i přes to že tu hraje Sampson. Pokavaď čekáte lekačky tak ano jsou tu, ale je jich málo a většinou nefungují. Samotné sídlo je celkem solidní ale silně nevyužito. Co je ale hodně slabé je atmosféra která tu vůbec není. Strašně mě to zklamalo v tomto ohledu. Herci nejsou nijak úžasní a prostě to celkově není moc dobré. Nicméně produkce je tu vidět solidně a vyloženě jsem se nenudil.  Jen jsem to čekal strašidelnější. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jedno z najväčších tohtoročných hororových očakávaní je nakoniec jeden z najotravnejších hororov, čo som mal možnosť vidieť. "Winchester" má najväčší problém v tom, že neprináša absolútne nič nové, nedokáže dobre budovať atmosféru a skákačky v tomto filme už boli za pár chvíľ tak maximálne otravné, že som to už dávno nepocítil. Nemám pocit, že by išlo o katastrofu, ako som mal možnosť vidieť nejaké tie duchariny počas minulého roku ako napríklad "The Bye Bye Man" alebo "Amityville: The Awakening", ale aj tak to nie je žiadna výhra. Osobne by som povedal, že prvá polovica filmu je absolútne utrpenie. Je to nuda, otravné, tisíckrát prevarené, v ničom originálne a absolútne nezaujímavé. A už som mal pocit, že to tak bude celú dobu. Druhá polka sa jemne zdvíha z prachu. Konečne dostane film nejakú pointu, dozvieme sa viac o našom hlavnom hrdinovi a osobne mám pocit, že Jason Clarke ma nijakým spôsobom neiritoval (ako niektorých iných kritikov). Myslím si, že bol dobrý a jeho postava mi celkom sedela. Helen Mirren je podľa mňa vynikajúca. Má v sebe stránky desivé, sympatické a súčasne aj tajomné. A je to dobre vyvážené. Sídlo Winchester vyzerá dobre a film zapadá do svojej doby dobre. Neviem ale čo viac by som pochválil, lebo inak je toto neskutočne otravný film bez štipky originality, nápadu a kreativity. A okrem toho je to vraj podľa skutočnej udalosti. Nechcem sa súdiť, no ak sú už aj skutočné strašidelné udalosti len všetky Holywoodske klišé, tak to sme klesli hlboko. Osobne film neodporúčam. Hodnotenie: D+ ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jako zdejší HOROROVEJ a všehožánro expert musím podotknout, že to byla ultra nudná, natáhlá mrdka, která se skoro nedala dokoukat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, pěkný vizuál a první film, ve kterým Jason Clarke konečně něco hraje. Jinak další průměrná duchařina s nulovou atmosférou a dvěma lekačkama. Na nedělní deštivý večer se sklenkou Portského ok, v kině nehodné jediného utraceného centu. Při finále nám cukali koutky. 55%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný horor bez překvapení s dobrými hereckými výkony. Občas to přechází v nezamýšlenou komedii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci duchařských hororů, jeden z nejhorších kousků vůbec a dost mě překvapuje, že se do filmu nechali ukecat jinak kvalitní a oceňovaní herci. Film nefunguje v ničem, v čem by měl žánrově podobný kousek fungovat a i jalová Sestra, vedle toho vypadá jako trhák. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút celkom funguje. Navodí sa atmosféra skutočnosti a vyšli aj ľakačky. Odvtedy to klesá ako Kotlebove preferencie a zmizne všetko, čo by som považoval za desivé. Dodnes ten dom stojí a dodnes sú okolo neho desivé tajomstvá, ktoré vystrašia viac než film a to je veľmi smutné. Z filmu si tak odnášame len poučenie pre hlupákov, že po duchoch sa nemá strieľať. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Winchester je poctivý strašidelný film jako vystřižený podle mustru subžánru "strašidelného domu". Nepřichází s ničím výrazně inovativním, veškeré propriety jsou standardní, stejně jako motivace postav. Lekačky ovšem fungují obstojně, byť se místy dají očekávat, ale třeba při hrátkách se zrcadlem dokážou i překvapit. A hlavně atmosféra - zdaleka nesouhlasím s ostatními komentujícími, atmosféra budovaná od první vteřiny je skvělá, řádně hustá, temná a strašidelná. Jasně, některé nedotažené detaily zamrzí, třeba dětský herec Finn Scicluna-O'Prey, pro kterého se jedná o první filmovou zkušenost, většinu scén vypadá neskutečně prkenně. Dost také uletěl závěr, jako ve většině strašidelných filmech. To je velká škoda. Na druhou stranu musím pochválit scénář, který v úvodu na diváka vychrlí několik zdánlivě nedůležitých rekvizit, ale postupem času se ukáže, že každá má smysl a nic ve filmu není samoúčelně. A to se cení. Oproti pitomému Jigsaw se bratři Spierigové vytáhli. Ještě ke všemu konečně někdo zpracoval téma Winchester Mystery House (a na rozdíl od Kinga a Domu v růžích etc se k němu nebál jmenovitě přihlásit) včetně historicky doloženého zemětřesení... A navíc Helen Mirrenová, strašidelně nepříjemná hudba a pár nasraných duchů. Takhle má vypadat mainstreamový horor. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné a stojí za to film vidět, i když jde o poněkud jednoduchou historku, které by slušela o hodně kratší stopáž a televize. Jako ono to televizní vzhled má, navzdory skvělým kulisám toho tajemného domu, ale hraje si to na něco víc, co rozhodně není. Chybí zde i nějaké zvraty, celé je to až příliš přímočaré. Ačkoliv samozřejmě myšlenka, že lidé, zavraždění zbraněmi, nemají pokoj ani po smrti a straší tvůrce těchto zbraní, je hodně zajímavá. Chtěl bych jen vidět, co musel za megabarák stavět Oppenheimer. Scénář také není hloupý a vše vysvětlí, herecké výkony bezva, ale prostě je to celé takové chladné, bez emocí a chudičké - na efekty, zvraty. lidské interakce, zajímavé scény... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hraje v tom Helen Mirren, hraje v tom Jason Clarke, odehrává se to na začátku dvacátého století, odehrává se to ve velkým strašidelným baráku, vypadá to goticky, vypadá to nadějně... a ono NE. Mizérie nových hororů pokračuje, duchařský žánr je mrtvej. ()

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama