Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (249)

jefff 

všechny recenze uživatele

Winchester je tak na pomezí tří a čtyř hvězd. Technicky zvládnuté, herecky trochu nevyrovnané a budování atmosféry klopýtavé. Vše je vlastně dobré, ale ne skvělé. Přitom potenciál hrůzného domu byl veliký, navíc bratři Spierigové mohli více využít hereckého talentu Helen Mirren, a ne ji napsat jen pár rutinních scén. Některé scény fungovali a pár jich bylo i děsivých, ale nějak nesouzněly s celkovým dějem. Slabý moment si filmaři vybrali na finále, které je velmi neoriginální, ploché a bezkrevné. Winchester není špatný horor, ale lehce zapomenutelný, měl na víc. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Čím déle očekávaný film, tím pokaždé krávovina prvního kalibru. Zase jednou jsem byla dobrý rok zbytečně nadržená. Dodnes jsem záhadu tohoto domu neznala, scénář ale více méně odpovídá realitě, kterou jsem pak dohledala na netu. No, mne by zde spíš vzrušovala architektura než duchové v domě. Ostatně i Helen Mirren je vzrušující a popírající všechny zákony přírody. Pane Bože - je to nádherná dvaasedmdesátka! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně, u mě shazuje Winchester sám sebe tím, že se tak vehementně prezentuje svým zpracováním dle skutečných událostí. Já osobně mám tedy duchařiny poměrně v oblibě, ale v duchy samotné vážně nevěřím, a to co se děje v sídle lady Sarah Winchester, je fakt už hodně přes čáru. Ano, možná že ve skutečnosti nějaký takový bizarní dům nechala postavit a že se na její pokyny furt přestavoval, ale to, co se nám zde prostřednictvím tohoto snímku snažili nakukat filmaři, jak tam ti všichni duchové řádili, tak to jako pardón, ale to krom paní Winchester by si zasloužili zavřít do cvokhausu i bratři Spierigové, pokud to tedy mysleli jako vážně. Ale k filmu samotnému, neboť je pravda, že je jen na každém, čemu chce kdo věřit, já se tomu jen ironicky usmívám. Každopádně, Winchester: Sídlo démonů je průměrná duchařina, s fungujícím napětím, kolísavou atmosférou, ale bohužel s vážně nulovou stylizací a velmi slabým vizuálem. V tomto ohledu, díky místu, kde se to vše odehrává, mohl totiž vzniknout skutečně hodně výrazný snímek, neboť ono sídlo nabízelo vážně mnoho různých, výrazných pojetí, ale tvůrci se vydali cestou absolutně laciného a nenápaditého vyzobrazení, což považuji za hlavní negativum celého filmu, neboť právě na působivém a výrazově bohatém pojetí měl podle mě tento snímek stát. Zápletka pak sice úplně nenudí, ovšem její tempo by se dalo označit za více méně vlažnější, zcela mě neoslovila ani gradace v závěru, kde mi přišlo, že místo úderného finále děj jakoby už přešlapoval a zbytečně oddaloval závěrečnou pointu, která ovšem ve výsledku tedy přesvědčivá a nějak ohromující taky rozhodně nebyla. Herecky mě nicméně Sídlo démonů bavilo, Mirren s Clarkem jsou výrazní herci, což zde jen potvrdili a oba tu filmu skutečně dominovali. Nicméně, kdyby se zde tvůrcům podařilo stylizovat tuto podívanou alespoň do nějaké podoby, šel bych klidně s hodnocením i výš, takhle to na mě ale zapůsobilo bohužel jen vážně průměrným a dost nevýrazným dojmem. Čekal jsem od toho každopádně rozhodně víc. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Mě se to ale taaaak těžko hodnotí = výborný nápad vzít reálnou věc z dějin a popisovat jí, doplněnou o duchařskou entitu...takhle to vypadá hezky na papíře, nicméně výsledek bohužel dobré myšlence moc neodpovídal. Je sice fajn, že filmový divák tu dostává na zlatém podnose naservírované monumentální sídlo rodiny Winchesterů (mimochodem tohle se jako fakt povedlo), vidí tu duo áčkových herců, ale co naplat - celé se to táhne jak nudle z hrnce a člověk má tak akorát čas přemýšlet o nelogičnostech, které celý film doprovází = potenciál a evidentně i vyšší rozpočet nemilosrdně doslova a do písmene spláchnuty v hajzl................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Ďalší z celej rady klasických duchárčín, ktorý nemôže ničím prekvapiť, po stránke scenáristickej, či vizuálnej. Mal som silný pocit, že v určitých momentoch ľakačiek(ktorých tu je nespočet) až moc tlačí na pílu . Atmosféru si to budovalu jakš-takš v pohode, ale stigma tohto filmu, resp. príbehu orientovaným na skutočný príbeh bolo možno silnejší než samotný dojem z filmu. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, ale z mého pohledu to mělo mnohem větší potenciál, který nebyl využit a to mi vadí...vedle ještě pár nelogičností, ale atmosféra nebyla úplně špatná a pár lekaček tam taky bylo... Jen těch duchů tam mohlo být více a mohli to trošku více rozjet. Škoda.... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Bylo to fajn. Winchester je celkem klasická duchařina se zajímavým námětem - v roce 1906 přijíždí psychiatr vyšetřit stařičkou paní Winchesterovou do jejího neustále měnícího se sídla. Ta trpí představou, že duše zabitých puškami její společnosti ji pronásledují a staví jim pokoje. Samozřejmě stará paní není blázen, jinak by to nebyl horor, takže tu máme lekačky stupňující se k psycho finále. Pěkný vizuál, slušně zahrané, nijak překvapivý příběh, trošku nuda, pár povedených lekaček, pár trapných (takový to někdo na někoho sáhne, ale je to jen člověk). Žádná pointa, ale pěkné finále s happyendem. Viděl jsem lepší historické i současné duchařiny, ale taky mnohem horší a tohle je tak mezi 3-4*. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujímavý námet: blúdiť po nociach v prostredí domu s toľkými zákutiami a miestnosťami skrývalo potenciál, no režisérske duo Spierigovcov to akosi nezvládlo. Jason Clarke si u mňa potvrdil úlohu veľmi nevýrazného herca bez charizmy, Helen Mirren sa síce snaží čo môže, ale nestačí to a poväčšine filmu je to zameniteľná a rutinná ducharina, ktorá v hororových scénach funguje len výnimočne a často nudí. Zabudnuteľný priemer, až podpriemer. 45% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Od tohohle dua režisérů jsem čekal mnohem víc. Mohl to bejt dobrej novodobej pokus o gotickej horor, bohužel nefunguje napětí, lekačky a dokonce ani interakce postav neni tak ucelená aby se příběh nějak zajímavě odvíjel. Hodně špatný. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Kýbl nudy se špetkou historie. Paní Winchesterová, která je majitelka fabriky na opakovací zbraně má depku a pronásleduje jí duch. Film s kvalitním obsazením ale neuvěřitelně nudnou atmosférou. Lekačky jsou naprosto neefektivní a zápletka taky nic moc. Bratři Spierigové zvrzali poslední Saw a i tohle. Za mě 35% ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Taková zbytečnost, u které jsem se párkrát leknul a po chvíli usnul. Atmosféra byla velmi kulhavá a myslím, že by menší provedení domem určitě neuškodilo a navodilo by to trošku více scary atmošku. Sice jsem čekal trochu lepší horor vzhledem k nadprůměrným hercům, ale co, každý film není posvícením.. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Lekačky nefungujou a příběh nudí. Rozhodně to nejslabší od Spierigů, přitom tu kariéru měli slušně nakopnutou. Winchester nabízí zajímavé téma, na horror dost dobré obsazení, ale výsledek je jednoduše špatný. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Poctivě udělaná hravá lekačka s velmi zajímavým příběhem. Herci výborní, atmosféra sice není zas tak okouzlující, ale svoje děsivé chvilky si tady rozhodně každý najde. Já se bavil! ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor ve vás nechá cosi znepokojivého a pak tu máme horor průměrný a ten končí vždy happyendem (tento případ). Vizuálně pěkné zpracování a to je asi vše, protože z děje se nepodařilo vymáčknout nic nového, pořád je to to samé ohrané klišé. ()

Luff 

všechny recenze uživatele

Vazne vsem dekuji za hodnoceni filmu. Protoze vsechny cerveny novodoby radoby horory co se pohybují v okoli 85% a vic jsou same sracky! Lepsi vyhledavat mene ceněné horory, protoze ty stoji za to. Lidi jsou tupci a neumi ocenit super filmy. Tohle ma opet novy napad. Novy nádech. Priznam se ocekavala jsem dalsi kinovskou sracku. Ale tady jsem se tak krasne lekala a bala. Parada. ()

MiaMahoney odpad!

všechny recenze uživatele

Tyvole, tenhle vyčpělý Worcester by nevyděsil ani chovance Jedličkova ústavu a myslím, že jediné děsivé na něm bylo, do jakého hovna se uvolila šlápnout Helena. Další posraný bububarák s trapným nestrašením, pokud se tedy nebojíte průvanu a kolečkové brusle, která se sama pohybuje (!!!). Nuda od prvopočátku, ještě ke všemu nesympaticky obsazená a nezaslouží si vypálit ani tu jednu hvězdu z milosti. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Hodnoteniu absolutne nechápem podľa mňa to je výborný horor. Samozrejme nič nové ale vôbec mi to nevadilo.Ešte k tomu keď tam bolo skvelé herecké obsadenie.Ľakačiek pomerne dosť občas ma aj trhlo takže chválim.Hudba sa mi páčila, možno tak troška koniec mohol byť lepší.Ale inak som spokojný kludne by som tam pridal aj nejakých pár minút navyše. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný horor, který ale vsází jen na lekačky. Sám roztodivný barák je na atmosferický horor málo a proto jde spíš o klasickou duchařinu bez většího žánrového progresu. Samotná zápletka je sice originální, ale ne až tak objevná, takže schází nějaký ten pořádný wow efekt. Škoda, že tvůrci nezkusili více pracovat s tajemnou atmosférou. např. služebnictvo paní Winchesterové působí dostatečně divně, ale nedostává téměř žádný prostor. Jason Clarke je sympatický, těším se na Řbitov zvířátek, kde zřejmě ukáže své schopnosti ještě o něco více. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

I přes tolik špatných komentářů mě film dost zaujal , i když film sází většinou na lekačky tak tady můžete vidět dosti zajímavý děj , a Jason Clarke v hlavní roli byl prostě skvělý. ()

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama