Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 1

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (249)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Olympie/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Atmosféra 6/10 Prostředí 5/10/// PLUS: Helen Mirren opět dokazuje, že se nebojí žánrovek, snaží se a to musím ocenit, zvuky nejsou špatné, lekačky jsou vesměs účinné a často používané, Jason Clarke má dobře napsanou i zahranou postavu MÍNUS: podle mě špatná kamera, rozhodně mě nevtáhla do děje, asi je obtížnější se pohybovat především v uzavřeném prostoru, ale stejně se dalo poměrně členité prostředí zobrazit lépe, největší problém jsem však měl s tím, že mě film nudil, příběh mě moc nezaujal a samotný vývoj neoplývá mnoha zvraty a hlavní záporák mi přijde tak trochu vycucanej z prstu./// Shrnutí: Není ani takovým tajemstvím, že duchařiny jako žánr patří u mě až na samotný konec oblíbenosti, přesto se jim snažím dát šanci alespoň na plátně, tentokrát ale ani kino nepomohlo./// Celkem 45%/// ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak překvapivý klon duchařin posledních let, ale také o nic horší. Slušný vizuál a obstojná hudba hrají prim. Kamera toulající se po rozestavěném domě je asi ze všeho nejlepší. Zajímavý je nápad s uzavíráním duší do replik pokojů, v nichž zemřely kulkou z věhlasné winchestrovky. Helen Mirrenová je vynikající herečka, zde však příliš nehraje, sama spíše připomíná jednoho z duchů - až by jeden čekal, že tomu tak nakonec bude (což by ale společnost nejspíš věděla). J. Clarke hraje protivného, zamračeného a vlezle zvědavého doktora, jenž si moc sympatií nezíská, alespoň mně byl jeho osud ukradený. Stejně jako u současných duchařin chybí tísnivá a strašidelná atmosféra, kterou oblíbené trapné lekačky doplněné údery do puklic nevytvoří. Kdyby se tvůrci podívali, jak se dělal gotický horor v 60. letech, možná by se něčemu přiučili. Oceňuji šetření viditelnými pixely, což bohužel nestačí. A uvést snímek provařenou frází ,podle skutečné události´ je ubohé a zbytečné. Pro mne o něco lepší než Insidous a v Zajetí démonů, ale nijak výrazně. Zcela zklamaný nejsem, za to jsem rád, že kino jsem tentokrát vynechal. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho mnoho, protože filmů o prokletých domech existuje už celá řada a toto téma mi není zrovna dvakrát pochuti, nicméně jsem byl nakonec vcelku spokojený. Režisérské duo už několikrát předvedlo, že filmy točit umí a ani tentokrát nezklamalo. Navíc scénář alespoň částečně koketoval se skutečnými událostmi (tím mám na mysli samotný dům, který má v Americe doopravdy podivnou minulost a dodnes o něm kolují nejrůznější pověsti. Navíc patří mezi často navštěvované místa v USA). Samotné pojetí tohoto filmu taky není špatné. Hlavně tedy v jeho první polovině. Tvůrcům se místy podařila vytvořit zajímavá ponurá atmosféra, okořeněná o několik lekacích scén (ty sice nebyly žádná bomba), ale samotné prostředí domu bylo parádní, stejně jako herecké výkony obou hlavních představitelů. Jak Helen Mirren tak i Jason Clarke odvedli slušnou práci, některé efekty rovněž nebyli vůbec špatné a nebýt toho až „pohádkového“ závěru, byl bych asi spokojený mnohem více. Winchester si tak určitě své příznivce najde, ale ostřílení hororoví fandové z něj asi moc „na větvi“ nebudou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně jiný druh duchařského hororu, než na který jsem za poslední léta zvyklej. Tenhle je víc, jak to popsat, asi fantasticky ulítlej. Málo klade důraz na to, zdali je to vůbec reálný. Čímž teda netvrdím, že jakýkoliv jiný duchařský horor je reálný. No a vysloveně si vyhrává se scénářem, příběhem a barákem starých Winchesterů tak, že nevíte, co se další scénu bude dít. Kdyby to nebylo technicky tak dobře zvládlý, skoro bych až řekl, že se jedná o céčkovou záležitost. V tomto případě mi to ale úplně nevadilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to zaujímavo, ale potom sa z toho po obsahovej stránke stala hrozná konina. Navyše aj toho strašenia tam mohlo byť viac, hlavne keby bolo funkčnejšie. Moc som sa teda nenabál. Škoda, to rozľahlé sídlo ponúkalo veľký potenciál. Keby to navyše bolo gotickejšie a temnejšie ladené.... mohlo ísť o fajn ducharinu. Takto len veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Skutočný Winchester Mystery House v San Jose je turistickou atrakciou od roku 1923, rok po smrti Sarah Winchesterovej (Helen Mirren). (Arsenal83)
  • Dr. Eric Price (Jason Clarke) tvrdí, že má dlh 300 dolárov a za jeho prácu mu je ponúknutých 600. Na súčasné peniaze v roku 2023 ide o sumy cca 8000 a 16 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Relácia Po stopách duchů (2008) sa zaoberala týmto domom dvakrát v epizódach Winchester Mystery House (2011) a Return to Winchester Mystery House (2016), kde zobrazovali dôkazy o údajných paranormálnych udalostiach vo Winchester Mansion. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama