Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (249)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Další z variací na strašidelné bububaráky, kterých je po USA určitě spousty. Tentokrát s jakousi mytologií. Celkem to šlo, lekačky byly přesně takové, jaké jste si představovali, že budou. A místy docela i nečekané. Ona snaha o jakousi pseudomytologii mě ale nechávala chladným. Užíval jsem si proto strašidlákování a zbytek hodil za hlavu. Mirren skvělá, ale i Clarke docela fajn. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak takovýto zbytečný a nezáživný horor jsem už dlouho neviděl. Ač působila všudypřítomná reklama na tenhle horor, který měl být to nejlepší co letos uvidíme, tak pravda byla úplně někde jinde. Na tomhle filmu není nic, co by šlo obdivovat. Sice kamera a prostředí docela funguje, tak děj a lekačky absolutně nefungují. Snaha tu o vystrašení byla, ale bylo to spíš k smíchu. Tohle se hodně nepovedlo. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková americká verze filmu Kačenka a strašidla akorát místo Kačenky tam hraje Helen Mirren. Já čas od času dostanu chuť bát se a pak si buď nadávám nad promarněným časem nebo se alespoň zasměji, to když příběh a strašidlo jsou vskutku debilní a nestrašidelní. Tady dobrý, barák podivnej, leckdo by se tam bál asi v pravé poledne v některých těch křídlech a cimrách, ale jinak nic. Co mne udivilo, že ten barák fakt existuje. Asi mají v USA stavební zákon mnohem jednodužší než u nás, protože stavět to v Čechách, ještě by nezískala paní Winchesterová od toho roku 1909 ani územní řízení... Na mně film nijak nepůsobil, spíše to byla nuda. Deset lekaček a pár lomcování dvířek od skříněk... to fakt není strašidelné. A divil bych se, kdyby to spol. Winchester nechala bez žaloby. Vždyť je to v podstatě poškození dobrého jména společnosti ! V Americe se souděj ženský i za to že jim chcípla kočka v mikrovlnce, když ji chtěli osušit, protože tam nebyla cedule - nelze sušit kočky. A tady si někdo lajzne takovouhle záležitost? Jinak vzít tu myšlenku do hloubky, muselo by se u všech výrobců zbraní a že jich je dít hodně nepěkného... Miliardářům však tuční konta, korporace bohatnou a nikdo cimry nepřistavuje tak nevím.. :-) ! Dávám za dva hřebíky, to je tak akorát. * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Viděno v kině. Hmm, už to prostě není ono. Těch duchařských filmů bylo prostě dost. A to jsem zarytý nadšenec do této parkety. Otec novodobých horůrků James Wan je prostě nepřekonatelný. Co se týče tohoto, spíš je to tak na 2*, ale s úcty a toho, že mám tento žánr v oblibě, dávám nejslabší možnou 3*. Začnu pozitivy. Děj se odehrává na začátku 20.století, což je vítaná změna, technická stránka je solidní a herecké duo Mirren a Clarke je dobré (i když se také moc nepředvedli). Zbytek aspektů je na tom už hůř. Sice se tu najde pár solidních lekaček, ale už to není to, co bývalo. Atmosféra je téměř nulová, krom toho se ½ docela dost vleče. Finále není špatné, ale už mě vůbec nebavilo. Logické díry film nemá, ale já se prostě tentokrát nemohu zbavit pocitu zbytečnosti. Hudba taková normální. No, do kina už na podobné horory pokud to nebude něco od Wana chodit nebudu a v hodnocení budu pro příště už přísnější. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Od tohoto hororu jsem skutečně nic neočekával vzhledem k velmi negativním recenzím a musím uznat, že zbytečně. Jelikož tempo a atmosféra je ve velmi filmu dobře uhnětená. Nejsou zde až tak velké lekačky, kromě asi jedné, nicméně čím méně lekaček a více tajuplných záběrů s hutné atmosféry tím lépe. Většinou, když budu generalizovat, se k tomuto žánru nahážou méně známí herci, aby nepřekáželi tomu hlavnímu což je dějové linka. Zde naopak celý film mohutně podpírají (Mirren i Clarke) a bez nich by film měl hodnotu o pár stupínků nižší. Celé závěrečné vyvrcholení už mi přišlo trošku mimo pozvolný kontext celého filmu. Nejspíše došel scénář, tak se to muselo nějak narychlo uzavřít. Mile rád tento film doporučím. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Skutočná Marion Marriott (Sarah Snook) sa volala Daisy, nemala syna (hoci si po roku 1906 adoptovala dcéru) a pred rokom 1906 odišla od Sarah Winchesterovej (Helen Mirren), aby sa vydala do rodiny Marriottovcov. Jej manžel nezahynul tragicky. (Arsenal83)
  • V domě, jež nyní zabírá 1,8 hektarů, se nachází 161 pokojů, mimo jiné 40 ložnic, 2 taneční sály, 47 krbů, více jak 10 000 tabulek skla a 3 výtahy. (ČSFD)
  • Citáty na oknách z farebného skla zobrazené na začiatku, „Široko rozopnite tabuľky ich myšlienok“ a „Tie isté myšlienky osídlené sú týmto malým svetom“, sú shakespearovské citáty a dokonca nie sú z tej istej hry, prvý je z "Macbeth" a druhý z "Richard II". Doteraz sa nevie, prečo si ich Sarah Winchester (Helen Mirren) vybrala. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama