Reklama

Reklama

Krtek a Panda

(seriál)
  • Čína Xiong mao he xiao yan shu (více)
Česko / Čína, 2016, 52x12 min

Scénář:

Xiaoyu Wu

Hrají:

Lei Zhang, Chao Wei

Obsahy(1)

Zažij nová dobrodružství s malým Krtečkem!
1. série 1. Přítel z dálky, 2. Uvítací večírek, 3. Krtkův nový dům, 4. Zajímavá past, 5. Ještěrčí ocásek, 6. Jak vyléčit draka, 7. Den objímání v lese, 8. Kdo dostane meloun
2. série 1. Co se to blýská, 2. Čí je to vajíčko, 3. Velký meloun, 4. Lesní olympiáda, 5. Pravý nebo falešný medvěd, 6. Šťastné kolo
3. série 1. Velké horko, 2. Záchrana před deštěm, 3. Nezvaní hosté, 4. Sezení na vejci, 5. Strom a knedlíčky, 6. Květinová soutěž
4. série
1. Tři kouzelné barvy, 2. Rybka v nesnázích, 3. Černobílá party, 4. Duhová zahrada, 5. Červený lampion, 6. Dědečkovy brýle (Magic Box)

(více)

Recenze (76)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezastíral, že proti některým dílům "starého Krtečka" mám značné výhrady, ať už z hlediska logiky nebo výchovného (a někdy rovnou ideologického) vyznění. Ale to, čeho se vnučka pana Milera dopustila "pro pár jüanů navíc", to je o několik světelných let dále - tím špatným směrem. Není jistě náhoda, že se český divák může s tímto produktem česko-čínského "přátelství" seznámit právě na TV Barrandov, proslulé geniálními pořady jako Vlivní S Alex Mynářovou. Krtek A Panda "mají vše" - světové špičce na hony vzdálenou CGI animaci, která se vytrvale prezentuje jako světová špička. Prapodivné postavy jako ledního medvěda, který si stěžuje na horko, a proto chodí v černé motorkářské/péřové bundě (rukávy jsou vycpané jako péřovka, jakkoliv je to podivné). Podivně volené zápletky s místy popírajícími jakoukoliv logiku, jako když si lišák koupí v horku megalednici, kterou vyhodí proud v celé oblasti, takže logicky nikdo neřeší ten proud, ale děj se točí kolem toho jak panda a krtek chtějí ochladit ledního medvěda, takže nejdřív vyrobí sójovou zmrzlinu a li-či džus, a pak si je chtějí schovat k lišákovi (kterému lednice nejde tak jako všem kolem všechno), který je pošle na horu pro sníh, aby se někde během cesty stal "čínský hospodářský zázrak" a z jedné misky a jedné lahve najednou je plná lednice (nevím proč, ale připomíná mi to "jistotu desetinásobku"). A samozřejmě cestou z hory dolů se lišák pokusí celý obsah lednice sníst a vypít, což se mu skoro povede, takže zbude jen troška v poslední misce a poslední lahvi, a vedle toho do kostky ledu zamražený lišák, který se do lednice zabouchl. A aby mělo vše happy end, tak si lední medvěd dá z těch zbytků ledovou tříšť, o kterou se podělí s lišákem, a všichni se zasmějí. Netuším vůbec proč, ale tak nějak mi to evokuje čínské pojetí spravedlnosti:) V každém případě se doufám shodneme, že dětem by se svět neměl ukazovat v takovéhle zhovadilé a jakýchkoliv hodnot prosté podobě, a už vůbec by se při tom neměly zneužívat nevinné postavičky, mající tradici skoro tak dlouhou jako sám velký soudruh Mao. Stratégové čínského kulturního exportu to samozřejmě vidí jinak (že, Jardo?;)), ale já nejsem a nebudu jejich ovce, ani ovčák, ani ovčáček. 20%, protože tohle je čiré lidovědemokraticko-kapitalistické ZLO. ()

Ainy odpad!

všechny recenze uživatele

Naše národní zaprodané dědictví ... hodnotně nesrovnatelné. Kde je něha, kde je láska a radost s jakou ještě točil svého Krtka pan Miler. Je to jako prodat vlastní dítě a s klidem se pak dívat, jak je zneužíváno a przněno. Mísí se ve mně hněv se smutkem. Jak může vlastní krev takhle zradit ... ()

Ellesime odpad!

všechny recenze uživatele

Kouzlo původního krtečka je v tom, že se tam skoro nemluví. Všechno musí zvířátka zvládnout předvést jinak než slovně, a proto tomu rozumí i malinké děti. Z téhle ukecané, šíleně animované zhovadilosti mě bolí oči :( Naprostý souhlas s Ainy. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak dementní až je to vtipné :-D. To je ovšem případ většiny současné animované tvorby pro nejmenší, z níž "Krtek a Panda" nijak zvlášť nevyčnívá. U závěrečného kvílení, doprovázejícího titulky jsem si zavzpomínal na Reiko Kitamoriovou a jejího čtyřnohého společníka - tam zněl pseudoasijský jekot (v českém dabingu v podání Jitky Molavcové) hodně podobně! ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Hnus. Viděl jsem náhodou na odpadkoidní barrandovské televizi díl o pneumatice. Postrádá všechno, co Zdeněk Miler Krtečkovi vdechnul. Především jednoduchost. Milerova vnučka by měla dostat trest za vlastizradu. ()

Sprite 

všechny recenze uživatele

Hodnocení neodpovídá kvalitě seriálu, proto jako protest 5*. Díky Krtek a Panda je krteček zase v kurzu a mezi dětmi je velmi oblíbený. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Kterak Velká Panda sežrala Zdeňku Millerovi kalhotky, znásilnila celý jeho odkaz a z Krtka učinila odpudivého lokajíčka.. Zrůdnost rozměrů čínské zdi !! ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to sice kopie krtka, ale je to pěkné. V modernějším hávu. Pěkná písnička na začátku. Zaslouží si lepší hodnocení. Nezapomeňte, že musíte hodnotit z pohledu dětí. A navíc malých dětí, které krtka neznají. Jasně, že oproti našemu starému známému krtkovi neobstojí. Hodnoťte nezávisle. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, budu vulgární, ale věřím, že mě za to POMO neodstřihne. Ačkoliv poslední díly českého Krtečka nezastihly tuhle legendu naší kreslené tvorby v nejlepší formě, to, co s ním ale provedla čínská produkce, je prostě kopanec do koulí českého diváka. Jako animák to neobstojí – animace je sama osobě dost slabá a ač na dětské filmy nechodím a nesleduju je, troufám si podle trailerů tvrdit, že ji kdejaká provinční produkce strčí do kapsy. Tvůrci měli pocit, že musí seriál okořenit neduhy současné tvorby, jako je létání vzduchem a rádobycool hláškování stupidních postav. Samotný Krtek dostal co do vzhledu řádně na prdel, jeho převedení do 3D se prostě nepovedlo, o tom, že po téměř šedesáti letech znovu regulérně mluví, ani nemluvě. Co se týče Pandy, musím říct, že mi tohle čínské hájemství nikdy žíly netrhalo. Považuju pandy za naprosto nezajímavá, nudná zvířata, kterým samozřejmě nepřeju vyhynutí, zároveň ale nechápu, co na nich kdo vidí. Číňané mají ovšem evidentně pocit, že se z jejich pand celý svět posere. Jedná se o nesmírně vlezlé zvíře, které má svou roli ve spoustě produktů pro děti, soudě podle toho, na co se na YouTube kouká můj tříletý syn. I když je to právě on, kdo si občas vyžádá sledování Krtka a Pandy, doufám, že jednou dospěje k tomu, že kvalitní tvorba je někde jinde. Mám obecně takové přání, aby se čínští kapitalisti, kterým v žilách proudí rudá krev, sebrali, přestali se v demokratických zemích chovat, jako by jim patřily, vzali si s sebou ta svá Xiaomi a Huaweje a šli do řiti. A při té příležitosti s sebou můžou vzít i Kellnera, Mynáře, Nejedlého, Ovčáčka, další podobné řiťolezy a především Zemana, který se s plyšovým Krtkem u soudruhů producíroval. (1 286.) ()

Cheeter odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes ráno jsem viděl jeden a bylo z toho moc smutno. Strašná úroveň, co se udělalo. Zlaté staré dobré časy, kdy měl krtek kolem sebe starou dobrou partu a nevymýšlel blbosti v Číně. Tohle je v podstatě prznění českého kulturního dědictví, jiný výraz pro to nemám. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Je jednoduche dat tomuto vecernicku odpad s tim, ze nam Cinani zneuctili Krtecka. Na prvni pohled nedustojne, prodat postavicku do Ciny, na druhy pohled ani nevim, proc o nej meli takovy zajem... Rodice, prarodice tuto spojitost asi nepoberou, na druhou stranu si myslim, ze detem se to bude libit jak v Cine, tak u nas doma. A pak, Panda a ostatni zviratka se ke Krteckovi chovaji pekne, asijske deti mozna budou mit o nas nejakou predstavu, ze alespon existujeme... Uplne bych tuto blaznivou koprodukci nezatracoval.-). ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dětem se to líbí a to měl být asi cíl seriálu, příběhy jsou vtipné a absolutně nenásilné s důrazem na přátelství. Děti určitě neřeší, co by na to řekl pan Miler s ohledem na politické zákulisí. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Animace není špatná a kdyby nebylo srovnání s původním provedením, tak věřím, že by hodnocení bylo lepší. Holt to už není ten náš český krteček... ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Koukl jsem se ze zvědavosti na výsledek údajné vlastizrady, která vznikla prodejem autorských práv. Výsledek mě také neomráčil. Krtka ale nepohřbila tolik "spolupráce" s pandou, jako stupidní příběhy a fakt, že krtečka nechali promluvit. Animace samotná se mi líbila. . Z mého hlediska ztracený čas, ale na odpad to není. ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrný dětský animák. Samozřejmě je děj debilní (proto nedávám více, než 2*), ale bráno v kontextu ostatních dětských animáků, které jsou skoro všechny debilní, je zcela průměrný. Tohle je spíš Krteček pro čínského diváka, než našince. Navíc to moje dvouletá dcera naprosto miluje, takže to tak špatné nebude :) ()

Reklama

Reklama