Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (110)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Animace je zdařilá ale v podstatě ničí toho Hurvínka kterého jsme milovali. CGI vzhled Hurvínkovi prostě nesluší ale on a Spejbl alespoň připomínají původní podobu loutek. To se nedá říct o Žerykovi, Máničce a Kateřině kteří vypadají totálně jinak. Přesto jsem však překvapen. Místo totálně očekavaného pekla jsem obdržel podprůměrný animáček který ale není totální peklo. Jenom znásilnil nejslavnější české loutky! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Spejbla s Hurvínkem jsem vždycky řadil až do "druhé ligy" večerníčků. Proto jsem i k filmu přistupoval opatrně a bez očekávání. A byl jsem příjemně překvapen. Vizuálně nadstandardní a graficky nápadité prostředí i postavy jsou rozhodně nečekané. Horší je to s příběhem, který je řekněme "nekomplikovaný" a jen se tak snaží držet to tak nějak pohromadě, což se ne vždy daří. Každopádně děti to baví a mě to neurazilo. ()

Reklama

cmenda 

všechny recenze uživatele

Celej film bylo jedno velký zklamání, já chodil na Hurvínka do divadla jako dítě a s tímhle to nemělo nic společného .Chápu že jisté věci se musí přizpůsobit době, ale na to jak dlouho byl film vytvářen to nedopadlo zas tak dobře jak mohlo .Všechny postavy byly jak z umělé hmoty a děj chvílemi dost nudný. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem staromilec.Už hlas Hurvínka mi neskutečně vadí, Miloše Kirschnera mám v uchu a tohle je něco jiného.A Navíc Hurvínek je klasika loutkového divadla, v tom je to jeho kouzlo, jak může být loutka mistrnně ovládána.Tohle je paskvil.Lepší by bylo udělat něco zbrusu nového, než totálně zkurvit to staré a kvalitní. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Animace je překvapivě dobrá a stylizované ztvárnění postav dopadlo výtečně, takže animátoři a výtvarníci rozhodně zaslouží pochvalu, stejně jako Jiří Škorpík za skvělý rozverný hudební doprovod. Režie a scénář nicméně selhávají na celé čáře - děj filmu je totiž zoufale nesoudržný, těkavý a místy až dadaistický. Většina snímku sestává víceméně jen z různých dramaturgických a vypravěčských chyb (třeba Mánička a paní Kateřina jsou zcela zbytečné postavy, protože za celý film neudělají ani neřeknou nic zásadního, čím by v příběhu ospravedlnily svou existenci) a kupodivu chybí i jakékoli verbální vtipy nebo slovní hříčky, jimiž Hurvínek proslul. Delší recenze ZDE. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Film nebyl finančně úspěšný. Z rozpočtu 167 milionů korun si film vydělal „jenom“ 48 milionů korun. (petr.koca)
  • Film byl úspěšně distribuován skoro ve 100 zemích po celém světě a byl představen na 26 festivalech. [Zdroj: Tyden.cz] (mar48)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama