Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Recenze (110)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mile mě překvapila úroveň animace (vzhledem k očekávání), stejně jako snaha odvyprávět příběh ve třech aktech a vývojem postav. Bohužel je v tom ten film zcela neúspěšný. Nedaří se vybudovat funkční svět, v němž by postavy žily a přesvědčivě existovaly - informace se objevují a mizí, inteligence stoupá a klesá, nedrží to pohromadě. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velice slušná animace, nápaditá a zdařilá. S ní jsem neměla nejmenší problém. Povedlo se i pár vtípků. Je dobře, že film okořenili o vedlejší postavy, které sem tam humorně zapadly do celého děje. Jako další plus vnímám i hudební stránku. Naštěstí pro mě zde nebylo přehršel písniček, ale pokud by byly ve stylu, v jakém zazněly ty zbývající, neměla bych s nimi výraznější problém. Každopádně je tady jedno velké, veliké, strašně strašně obrovské, giganticky gigantické mínus a tím je příběh sám. Bez přitažlivého námětu, suchý, žalostně nudný, nepropracovaný s otřesným dabingem všech postav, unylý. Je škoda tak slabého scénáře, fakt škoda. Ze sálu se mezi malými dětmi smích ozval, sice jen zřídkakdy, ale ozval. Navštívila jsem ovšem i animované filmy, kdy se sál bavil mnohem častěji. Konkrétně mně se ještě nestalo, že bych se přistihla, jak uprostřed projekce spím ... 2,5* se zavřenýma očima! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pomni, že Hurvínek debutoval ve filmu v němé reklamě Spejblův případ (1930). Jeho další cesta stříbrným plátnem je lemována filmy naučnými, kreslenými, loutkovými, černobílými, barevnými a 3D. Hurvínek byl hrdinou adaptací divadelních her pro velké i malé, proslavil se též ve vlastním večerníčku a takto bychom mohli pokračovat velmi dlouho. Je tedy možno se podivit a nefandit Hurvínkovi pro rok 2017? Nadto, když je velice zábavný a povedený? Těžko. Pouze tam, kde se podivují, že loutka má při transpozici do 3D víčka, jest smutno, neb víčka měl Hurvínek již v roce 1936, cháchá. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Předně chci říct: jasně, nejsem dítě, tak ale buď tady nechte hodnotit děcka anebo nám dospělákům zakažte hodnotit pohádky. Mně to přišlo slaboučký jak čerstvě narozený hříbě a řeknu hned proč. Nerozumím totiž tomu, proč se dneska už i v kině musí k dětem mluvit jako na idioty. Snad stačí, že tak s nima mluvěj maminky, tetičky a babičky, ne? Možná je to pro spoustu lidí novina, ale dítě nejni blbý a stojí za to vymyslet pro něj pořádnej příběh. Tohle na mě působilo jakoby to někdo splácal za osm minut a ne za osm let. A nemá to ani tak moc co dělat s tím, jestli si Hurvínka pamatuju z dětství jinak. Že se změnila doba jsem si všimnul, ale že by děti začaly mít v hlavě místo mozku omalovánky se mi moc nezdá. Jednu pochvalu ale mám, a sice za animaci. Fakt dobrá a promakaná do detailu. Jenže...chválit animáku animaci je asi jako chválit doktorovi bílej plášť. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Animace je zdařilá ale v podstatě ničí toho Hurvínka kterého jsme milovali. CGI vzhled Hurvínkovi prostě nesluší ale on a Spejbl alespoň připomínají původní podobu loutek. To se nedá říct o Žerykovi, Máničce a Kateřině kteří vypadají totálně jinak. Přesto jsem však překvapen. Místo totálně očekavaného pekla jsem obdržel podprůměrný animáček který ale není totální peklo. Jenom znásilnil nejslavnější české loutky! ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Animace je překvapivě dobrá a stylizované ztvárnění postav dopadlo výtečně, takže animátoři a výtvarníci rozhodně zaslouží pochvalu, stejně jako Jiří Škorpík za skvělý rozverný hudební doprovod. Režie a scénář nicméně selhávají na celé čáře - děj filmu je totiž zoufale nesoudržný, těkavý a místy až dadaistický. Většina snímku sestává víceméně jen z různých dramaturgických a vypravěčských chyb (třeba Mánička a paní Kateřina jsou zcela zbytečné postavy, protože za celý film neudělají ani neřeknou nic zásadního, čím by v příběhu ospravedlnily svou existenci) a kupodivu chybí i jakékoli verbální vtipy nebo slovní hříčky, jimiž Hurvínek proslul. Delší recenze ZDE. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že kdybych tu teď byl sprostý nebo napsal, že jsem Hurvínka neviděl, můj komentář jako kouzlem zmizí. Na POMOtiny je totiž příliš brzy. Vyvaruji se tedy veškerých peprnějších výrazů a fakt, že jsem v kině polovinu stopáže spal, popírám. Ratolestem se údajně líbil, ale vzhledem k tomu, že zrovna došel popkorn, tak jejich tvrzení příliš nepřikládám váhu. Hlad či obava, že ani po projekci nedostanou najíst, neprojeví-li dostatečné nadšení, jim možná trošku zkreslovaly úsudek. Za sebe musím Hurvínka skutečně pochválit, myslím, že v dnešní uspěchané době je taková pohádka vcelku výjimečná, při žádné jiné se tak dobře nevyspíte. To ticho v sále působilo jako balzám na duši. Dvě hvězdy za animaci a jedna dolů za zkurvení (a komentář v hajzlu) legendy. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

"Hurvínek a kouzelné Muzeum", rozhodně není propadák. Doba se změnila, takže proč by i nám tak známé dřevěnné postavičky bez gest a mimiky, ji náhle nemohly mít? Hurvínek určitě zaujme malého diváka, a oblíbí si ho. A právě malému divákovi je tenhle film určený, třebaže klidně snese i zařazení - rodinný film. Hurvínek statečně bojuje proti likvidaci muzea, a vede si v tomhle boji, díky přízni osudu velmi dobře... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je pravda že jsem očekával hodně změna nové přizpůsobení a dostanu sračku není se ani proč divit spejbl je prostě nudný. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Animace možná pěkná, ale jinak je to bída. Divný příběh, divné loutky (proč se neinspirovali tradičními českými loutkami?) a celé je to takové přehnaně barevné a akční. Nevěřím, že tenhle film okouzluje děti.. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná animace a povedená hudba, byť s několika povědomými motivy. Pobavilo mne ztvárnění zloducha ohrožujícího existenci muzea - podobou mi připomíná Jiřího Paroubka, včetně detailů. Nerada bych animátory podezírala, že to nějak souvisí s hlavnim posláním filmu: mít srdce na pravém místě. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil dokonce do kina, abych ho viděl ve 3D. Ale ani 3D z tohoto paskvilu nedokázalo udělat pěkný film. Tu jednu hvězdičku dávám za animaci. Věřím, že nebylo pro tvůrce filmu snadné rozpohybovat postavy, které jsou snad celému světu známé jen jako loutky s namalovanými výrazy v obličeji. Nyní se musely usmívat, mračit, musely jim být vidět i zuby atp. To se povedlo docela dobře. Nevadilo mi, že měl Hurvínek místo dřeváků tenisky. Má-li být Hurvínek blízký i dnešním dětem, je dobře, že se „modernizuje“. Také mi nevadilo, že příběh je založen na počítačové hře. Zvykl jsem si i na dosti odlišný hlas Spejbla. Konec konců i Miloš Kirschner dal Spejblovi jiný hlas než jeho tvůrce Josef Skupa. Co jsem však nedokázal přenést přes srdce bylo to, že se z děje úplně vytratilo to, co dělalo Spejbla Spejblem a Hurvínka Hurvínkem. Chyběly mi dialogy Hurvínka s taťuldou, kdy Spejbl napřed neví, ale pak se chytí a dělá moudrého a Hurvínka poučuje a nejednou si vzájemně nerozumí. Jako příklad uvedu třeba to, jak Hurvínek „jedl u Žofky“ a Spejbl si jeho sdělení vykládá tak, že jedl „užovky“. Tento humor, tato nedorozumění, tak typická pro Spejbla s Hurvínkem, prostě chyběla. Tvůrci vytvořili zcela podprůměrný příběh, tolik podobný stovkám jiných. Děj je v mnoha částech neskonale nudný, protože se ve filmu dlouhé minuty neděje nic jiného, než že postavy narážejí do věcí, samy do sebe a ničí vše, co jim stojí v cestě. Kam se podělo Hurvínkovo ryze české šibalství? Podle mě by děj příběhu postačil na večerníčka nebo nějaký krátký předfilm. Nepotěšila mě ani hudba – tedy pokud se u tohoto filmu dá o hudbě vůbec hovořit, neboť film je v podstatě jedno burácení. Skutečná hudba, a to dokonce pěkná a milá, se ve filmu objevuje jen na několika málo místech a vždy bohužel jen na chvíli. Proč třeba neexistují hudební motivy pro jednotlivé postavy? Podle mě se první pokus o „modernizaci“ Spejbla a Hurvínka hodně nepovedl, což je škoda. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Musím moc pochválit animaci, která byla pěkná, líbivá, nápaditá a propracována (věci v pozadí) Ano. Takhle má skutečně vypadat kvalitní animace. Tománek by se měl a svůj Kozí příběh v porovnání s Hurvínkem stydět. Byl dobrý nápad ji nedělat v Česku a nechat si pomoct od Rusů v zahraničním studiu. Docela se kritizoval dabing, ten se mi ale taky moc líbil. Sice občas nebylo doladěné otvírání úst postaviček, ale všichni dabéři dokázali předvést dobrou práci s hlasem. Obdivuji to nejvíc u Martina Kláska, který dokáže výborně rozeznat Hurvínka se Spejblem. Velmi slabým článkem filmu je ale příběh a scénář celkově, který je prostě hrozně nehurvínkovský a postrádá jakékoliv prvky Hurvínkovského humoru. Ono se ani není čemu divit, když ho dělali lidi, co nikdy neměli s divadlem Spejbla a Hurvínka nic společného. Ve výsledku je tedy jediný typ humoru ve filmu ten, ve kterém něco na někoho padá apod. Ale ani se s ním vůbec nepracuje. Je tak zde podán tak suše a monotónně, že nepobaví i samotné malé děti. Příběh na tom taky není o nic líp, protože je neoriginální a špatně vyprávěný. Nedrží pohromadě, chybí mu lepší dramaturgie. Něco se vlastně pořádně začne dít až dvacet minut před koncem. Zápletka se nedrží žádnými pravidly, má viditelné logické chyby. Každá další scéna, jako by popírala tu předchozí. Tohle všechno jsou obrovské chyby, které moc zamrzí. Protože animace se společně s dabingem moc povedla. Bylo by mi líto, kdybych musel jít kvůli těmto kladům pod 3 hvězdy. Takže tak neučiním a film trochu nadhodnotím. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi mile mě překvapila výtvarná stránka. To jsem koukala s vyvalenýma očima. Je, pravda, že do té provařené americké animace má ještě trošku daleko, ale klobouk dolů před tím, co se podařilo vytvořit. Na Hurvínkovi jsem vyrostla a byla jsem taky z divadla zvyklá na něco jiného. Divadlo a film jsou dva odlišné světy. Oba mají samozřejmě své nezaměnitelné kouzlo. Na začátku jsem měla pocit, že sleduju něco jiného, ale ten zmizel během pár vteřin jako ta pověstná pára nad hrncem. Moderní pojetí mu rozhodně neuškodilo. Zápletka je velmi jednoduchá a jde si přímočaře za svým, jaké pak obezličky. Ty nikdo nepotřebuje a nikomu neprospějí. Vše jelo jako po másle a nikde neskřípalo. Do kina jsem šla už s tím, že tenhle Hurvínek bude jiný, taky by a já jsem si ho s mou maminkou užila. Jsem ráda, že Helena Štáchová stihla dabing. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Loutková klasika je trochu zabitá 3D animací, ale musí se tomu nechat, že i tak to loutky oslavuje. Příběh je ke konci trochu hloupoučký a moc pozitivní, ale funguje a to spojení moderního s klasickým je docela dobré. A ano, ty postavičky mají potenciál i pro současného diváka, dětského i dospělého. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se snaží malý český kutil přiblížit věhlasnému kolegovi z Hollywoodu. Proč nejít cestou hezky českou, osvědčenou a oblíbenou? Založenou především tradici na českém humoru, hraní si s češtinou a když by se k celovečeráku podařilo napsat hezký příběh, který by však nebyl založen jenom na zběsilých akcích, mohlo by to být parádní. Takhle je to jenom snaha být pixarovější a dostat Hurvínka do povědomí západních kolegů tím, že budeme jako oni. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se dlouhou dobu snažili vykreslit Hurvínka jako absolutně nesympatického spratka, který neudělal v podstatě vůbec nic správně. Navíc po nadějné scéně z ulice se děj již téměř nastálo přesunul do jedné budovy a okolí. Párkrát se tvůrci inspirovali jinde (viz holub - veverka, že), i tak mě potěšila velice zdařilá animace. S příběhem už to bylo horší, happy ending se u mě nekonal, což koresponduje s úvodní větou mého komentáře. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY TAM ASI NĚKDE JSOU Já fandím české snaze o filmy (pro Česko) úplně neobvyklých filmových žánrů, ale málokdy jsem potěšen. Tohle není žádná výjimka. Nebudu tu opěvovat slušnou animaci, to tu v komentářích dělá každý, já chci rozebrat to, o co mi zde nejvíc jde - děj. Ten je tak nehorázně chabý a špatný, že se mi tomu až nechce věřit... Ono to totiž nějak začne, pak se dostanou do muzea, pak se nic neděje, půl hodinu před koncem se zjeví záporák, který začne provozovat svůj ďábelský plán, no a skončí to dobře a Spejbl s Hurvínkem mají muzeum. Celý děj je právě díky tomu nijaký, slabý, hloupý a otravný. Jo, občas tu sem tam málokdy je nějaký zajímavý nápad, abych jenom nenadával. Co se týče vtipů, čekejte jen ten humor ve stylu, že někdo upadne (hahahahaha), takže malé děti a hloupí fanoušci mimoňů, kterým ke křečovitě dlouhému záchvatu smíchu stačí říct slovo "banana" asi budou se vtipy spokejní. Pro ostatní to máme pár nevtipných popkulturních narážek (sakra, koho to ještě baví?) a ty tam jsou asi tři a to je vše. Jo, ještě se tam Žeryk (který je ve filmu naprosto nepodstatný) vyčůrá do květináče, což by mohlo do křečí dostat nějaké ty fanoušky fekálního humoru. Typický humor Hurvínka tu není. Zmizel, vytratil se, prostě neexistuje. Písniček díky bohu málo, víc bych fakt nepřežil. Modernizace Hurvínkovi o dost uškodila. Absolutně nerozumím dnešní uspěchané době, kdy musí být všechno cool, in a moderní, aby se to vůbec dalo prodat, ale nebudu se více rozepisovat, jinak bych odbočil k nějaké úvaze. Jako jo, ta animace musela dát zabrat, ale za 7 let bych chtěl nějaký pořádný děj, ve kterém bude dost vtipů i pro lidi všech generací, ale to je asi vzdálený a neexistující sen. Hvězda za... Však víte za co. ()

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama