Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Recenze (110)

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY TAM ASI NĚKDE JSOU Já fandím české snaze o filmy (pro Česko) úplně neobvyklých filmových žánrů, ale málokdy jsem potěšen. Tohle není žádná výjimka. Nebudu tu opěvovat slušnou animaci, to tu v komentářích dělá každý, já chci rozebrat to, o co mi zde nejvíc jde - děj. Ten je tak nehorázně chabý a špatný, že se mi tomu až nechce věřit... Ono to totiž nějak začne, pak se dostanou do muzea, pak se nic neděje, půl hodinu před koncem se zjeví záporák, který začne provozovat svůj ďábelský plán, no a skončí to dobře a Spejbl s Hurvínkem mají muzeum. Celý děj je právě díky tomu nijaký, slabý, hloupý a otravný. Jo, občas tu sem tam málokdy je nějaký zajímavý nápad, abych jenom nenadával. Co se týče vtipů, čekejte jen ten humor ve stylu, že někdo upadne (hahahahaha), takže malé děti a hloupí fanoušci mimoňů, kterým ke křečovitě dlouhému záchvatu smíchu stačí říct slovo "banana" asi budou se vtipy spokejní. Pro ostatní to máme pár nevtipných popkulturních narážek (sakra, koho to ještě baví?) a ty tam jsou asi tři a to je vše. Jo, ještě se tam Žeryk (který je ve filmu naprosto nepodstatný) vyčůrá do květináče, což by mohlo do křečí dostat nějaké ty fanoušky fekálního humoru. Typický humor Hurvínka tu není. Zmizel, vytratil se, prostě neexistuje. Písniček díky bohu málo, víc bych fakt nepřežil. Modernizace Hurvínkovi o dost uškodila. Absolutně nerozumím dnešní uspěchané době, kdy musí být všechno cool, in a moderní, aby se to vůbec dalo prodat, ale nebudu se více rozepisovat, jinak bych odbočil k nějaké úvaze. Jako jo, ta animace musela dát zabrat, ale za 7 let bych chtěl nějaký pořádný děj, ve kterém bude dost vtipů i pro lidi všech generací, ale to je asi vzdálený a neexistující sen. Hvězda za... Však víte za co. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako nejvetsi nestesti povazuji samotny pribeh. Verim, ze Hurvinek a jeho nejblizsi, zasazeni do trochu realnejsiho prostredi by dopadli lepe. Hurvinek ma potencial a ani samotna animace nebyla spatna. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Animace jak z hollywoodu! To jsem čuměl snad první půl hodinu jak puk. Takže náhrada za loutky neměla chybu. Dalším stěžejním faktorem je u Hurvínka dabing, protože léty prověření dabéři jsou hodně zažití. No a Rychlý, Dejdar, Jirák, Lábus, to jsou všechno hodně těžké kalibry, takže i po zvukové stránce se film moc povedl. Samotný příběh se mi hodnotí hůř, protože nebyl na film takový klid, ale o ten by mi u Hurvajze nešlo. Potřebný je zde vtip mezi Hurvínkem a Spejblem a ten se také povedl. Snad jen zezačátku filmu byl Hurvajz až moc na pěst jako zmodernizované děcko. Ale ono to asi ani dřív nebylo moc jiné. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může natočit v roce 2017 něco tak hrůzného. Pane bože jsme v roce 2017 jako vím, že u nás animace nebude na tak dobré úrovni jako Pixar nebo Dreamworks, ale aspoň si na tom mohly dát záležet. O logice, scénáři a postavách ani nemluvě. V týdnu jsem koukal na Příšerákovi https://www.csfd.cz/film/507518-priserakovi/komentare/ z toho samého roku a proti tomuhle je tam animace na oskara. Několik chyb co člověk může postřehnout a neřeší se V půlce filmu dává Hurvínek ovladač kamsi na strop jde a padá pod ním trám, aby v následující scéně ten trám byl netknutý (to se jako sám opravil?) Postavy padají z velkých výšek a absolutně se jim nic nestane dejme tomu, že u těch loutek se to dá akceptovat i když pokud byly živé tak by se ji mělo něco stát, ale u ostatních ani omylem. Opravdu by si dal hlavní padouch někde vystavit svou slabinu, aby ji někdo našel a dokázal ho pak zlikvidovat Postavy brečí a vůbec jim netečou slzy to samé, když se smějou nejde to ani poznat Pokud k oživení loutek potřeboval ten ovladač a aby ho někde nainstaloval proč ho má na konci vystavený a ty loutky se hýbají, když v předchozím ději pokud nebyl zavedený se hýbat nemohly. Po městě tam létá drak a levituje budova a absolutně to nikoho nezajímá Proč jacýsi netopýři říkají něco o jestřábech vždyť je to úplně jiný tvor A na závěr nejtupější scény Spejbl příjde do muzea kde se pohádá s Hurvínkem, který mu říká, že loutky jsou živé (samozřejmě má pravdu) pak se před Spejblem objeví živý drak a on se stále hádá a draka ignoruje (opravdu kdyby někdo viděl živého draka tak by to neřešil?) a na konci Mánička kope do hlavního záporáka a on ji ignoruje a bojuje dál proč mu rovnou nesebrala ten ovladač, když u něho byla blíže než Hurvínek a narozdíl od něho ji ignoroval. 5 procent za zhruba 3 vtipy co mě pobavily ()

Svrdlin 

všechny recenze uživatele

Klidně to přiznám - do kina jsem šel s velkým obavami. Předsudek, že bude "Hurvínek" stejně špatně napsaný jako "Kozí příběh", má očekávání táhnul do bodu mrazu. Realita je však jiná. Opačná? To je asi silné slovo, ale každopádně stěží budu moci "Hurvínak" mít jako výukový materiál, jak nepokazit scénář. Těch chyb tam není zase tolik, spíše jde o místa, která očividně nikdo moc neřešil, neb jde o detaily. Je jich škoda, ale na stranu druhou neuráží diváka. Film není ani nevkusný jako "Kozí příběh". Co mě však překvapilo, s čím jsem nepočítal, že bude film tak nudný. Možná za to může ta jedna jediná lokalita, ve které se zápletka odehrává. Možná za to může zápletka sama o sobě, protože by vystačila ne jednu epizodu Večerníčku (krásně), na celovečerní film sotva. Autor v nějakém rozhovoru mluví o psychologii postav a originalitě. Nevím, kde jsem obé měl hledat. Jestli tedy psychologií nemyslí fakt, že otec moc nevěří svému synkovi, aby později poznal, že vlastně klučina umí být i docela odvážný. A oba, i když se běžně docela "hádají" (tak jde o puberťáka a tátu, co byste chtěli asi jiného), tak se mají rádi. Tím psychologie končí. No a originalita je velmi ošemetné slůvko. Dokážu si představit, že někde na Západě (bude-li se tam někdy tenhle film hrát), budou asi koukat na to, jak podivně ten táta vypadá, dost možná zaujme svět prostředí oživlých loutek (ty se mi vlastně docela líbily i výtvarně). Jinak můžete všechny krůčky předvídat. A určitý nezájem jsem cítil i v kině. Když opomenu ty děti, co s rodiči odešly během projekce, snad jen na dvou místech jsem zaznamenal nějaké emoce. Mám z toho opravdu zvláštní pocit. A to jsem se vyhýbal hodnocení výtvarného řešení figur. To je velmi citlivá záležitost pro někoho, kdo s Hurvínekm vyrůstal. Můžu však říct, že Hurvínek (i s dabingem) dopadl vlastně dost dobře. Taťulda je takový hodně nemastný a neslaný a vlastně i nesympatický. Věkový a vizuální "upgrade" u Máničky se však minul účinkem, budeme-li se na ni dívat jako na Máničku, kterou známe. Její hlas se k figuře vůbec nehodí. A i když bude mít v zahraničí jiný dabing, jeji chování, herecká akce a vůbec nějaké místo v dramaturgii je prakticky nezajímavé. O paní Kateřině raději ani nemluvím... Animace jako taková však funguje dobře, může za to jistě i mezinárodní tým, je to dobře odvedená práce. Jen mě to celé nebavilo. A nevím, jestli je to lepší, než kdyby mě film podráždil nějakou větší odvahou. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Spejbla s Hurvínkem jsem vždycky řadil až do "druhé ligy" večerníčků. Proto jsem i k filmu přistupoval opatrně a bez očekávání. A byl jsem příjemně překvapen. Vizuálně nadstandardní a graficky nápadité prostředí i postavy jsou rozhodně nečekané. Horší je to s příběhem, který je řekněme "nekomplikovaný" a jen se tak snaží držet to tak nějak pohromadě, což se ne vždy daří. Každopádně děti to baví a mě to neurazilo. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Česká "loutková" klasika sa dočkala nového spracovania. Novší vizuál 3D filmu pomohol. Pekné animácie ale nič nové pod slnkom. Určené skôr pre mladšie publikum. Hurvínka pozná asi každý. 3* ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Je to primárně pro ty nejmenší, což je škoda. Na druhou stranu musím uznat, že se Hurvínek po výtvarné stránce povedl. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jak pařit hry ve skutečnosti a přitom se neopařit. Hurvajz se chce dostat do síně slávy a čí loutkou jste vy? Heleďte česká 3d animace, která vám nevipichuje oči ohavným vzhledem popřípadě prezentuje pochopitelný příběh s jednoduchou strukturou je velmi výjmečná. Tohle je asi nejlepší český cgi film. Jen kdyby se tolik nepitvořil a mytologie filmu by dávala alespoň trochu smyslu. Samotný příběh a animace však nejsou špatné. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Hurvínkovi jsem vyrůstal, stále mám doma kazety a CD s příběhy. Takže mě nový film zajímal. Předchozí film byl docela tragédie a nijak nepomohlo ani 3D, které v té době strašně frčelo. Nový film bohužel poupravuje chování postav o proti zažitýmu, které funguje desítky let. Samozřejmě proběhla i modernizace, asi aby měli děti k Hurvínkovi blíže. Příběh mě vůbec nezaujal, nějaká zábavnost úplně chybí. Nedalo mi to a pustil jsem si staré cd s příběhem a to pobavilo, tak je vidět, že sem z toho nevyrostl, jen ve filmu to je blbě podáno. Animace je docela slušná, 3D efekty zbytečné a nijak extra povedené. Škoda, snad se Hurvajs taky někdy dočká slušného filmu, určitě by si to zasloužil. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Hurvinkovi neslusi levna 3d animace, neslusi mu vyuzivani videohernich propriet lidmi, kteri o tom nic nevedi, neslusi mu zaszeni do dnesniho sveta, ktere je stejne na vetsinu deje zahozeno. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Pokud se smíříte s tím, že i Hurvínek se v průběhu času vyvíjí (divadlení představení viděná v dětství byla dost jiná než staré nahrávky se Skupou), je to přiměřeně zábavné. Někde mezi 3-4*. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Animace slušná, občas něco vtipného- ale příběh hloupoučký až trapný, nicméně koukatelné-stopáž je naštěstí velmi krátká- připomnělo původní Jumanji :-) ....40% ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Celej film bylo jedno velký zklamání, já chodil na Hurvínka do divadla jako dítě a s tímhle to nemělo nic společného .Chápu že jisté věci se musí přizpůsobit době, ale na to jak dlouho byl film vytvářen to nedopadlo zas tak dobře jak mohlo .Všechny postavy byly jak z umělé hmoty a děj chvílemi dost nudný. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Na film jsem ani neměla v plánu jít, jenže, když v kině nic jiného nedávali, tak co. Když jsme se usadili a film začal, první co mne udeřilo do očí, i když jsem o tom samozřejmě věděla už předtím, byl Hurvínek, přesněji jeho vlasy, kecky na nohách a Žeryk, tak k tomu snad nemám co dodávat, ta animace je hrozná, já bych si jej takto rozhodně nepředstavila, potom samozřejmě Mánička, tak ta prošla asi největší proměnou a nemyslím si, že zrovna povedenou, jediný, kdo se mi opravdu líbil, byl pan Spejbl, ten nezměnil vůbec a s tím bych i souhlasila, o paní Kateřině ani nemluvě, tu bych ani nepoznala, kdyby ji Mánička neoslovila. Co dalšího se mi nelíbilo, byl pubertální věk Hurvínka, kdy se jako puberťák opravdu chová. Děj se mi líbil, bylo to o něčem jiném, chvílemi jsem se pobavila, řekla bych že se ani moc netáhl. Celá animace loutek se mi velmi zalíbila, to jak jsou propracované, nejlepší, co jsem viděla. Paradoxně to nebyl Hurvínek nebo Mánička, do kterých bych se zamilovala, ale loutka, pan Žárovka, což mne trošku zaráží, když vlastně nebyl hlavní postavou filmu a na něj jsem do kina nešla. Když to tak vezmu a podívám se na klady i zápory celého filmu, myslím si, a to je jenom můj názor, že rozhodně není určen pro celou rodinu. Podle mě pobaví možná malé děti, které Hurvínka neznají z té loutkové podoby a nemají jej v ní vžitého. Stačilo mi jej vidět jednou a vím, že si jej tak brzo nepustím. Z pohledu animace postav zdařilý, z pohledu hlavních postav nikoli, příběh s dobrým nápadem, ale jakoby nebyl určen pro Hurvínka, víc by mi tam seděla nějaká jiné postava. Ve výsledku však docela příjemně strávených pětaosmdesát minut. Doporučení je z mé strany spíše pro malé děti, jednoduchý děj, žádná moc komplikovaná zápletka a postavy s jednoduchými charaktery. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Já považuji loutkového večerníčka s Hurvínkem za pětihvězdičkovou záležitost, takže pokud budu srovnávat s tímto digitálním animákem, tak se dostanu na slabé dvě. Není to moc zábavné, scénář podprůměrný a dabing s hudbou ( která je nepochopitelně sotva slyšet ) jsou vyloženě tragické. Ani se nedivím, že jsem vznik tohoto díla nepostřehl. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu bolestivé a jak zmínili mnozí, animace byla paradoxně tou nejlepší věcí. Film ale jinak neskutečně trpí. Je vidět, že zde bylo jakési povědomí o tom, jak se ty animáky v zahraničí dělají. Bohužel, tady to pořád neumíme. Dialogy jsou často na hranici trapnosti, ale mnohdy i na hranici nutnosti. Spousta řečí padne jen proto, aby se mluvilo. Scény a záběry jsou mnohdy neúnosně dlouhé, jako by si střihač nebyl jistý, kdy scéna graduje, a tempo filmu je tak v troskách. Některé situace nemají důvod být tak dramatické, jiným to naopak chybí. Za tohle prostě nemůže ani scénář (který sám o sobě sice za mnoho nestojí, ale průměrný film by utáhl), tady selhala výroba. Nehledě na snahu o mezinárodní humor, která filmu bere jakýkoliv ksicht. Což je u Hurvínka vyloženě tragické. A hudba... Ach můj bože. ()

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama