Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Recenze (110)

Olík 

všechny recenze uživatele

S Hurvínkem a jeho crew mám již od dětství takový zvláštní vztah. Zatím co loutkový seriál mne nikdy příliš nezaujal, jeho LP desky (posléze MC kazety) patří k tomu nejzásadnějšímu, co se mého dospívání týče. A taťulda 3D? Tady jsme někde uprostřed cesty. Určitě bych vyzvednul moderní animaci, která je alespoň pro mne na velmi slušné úrovni. Horší už to je se samotným pojetím, jinak ne zrovna špatné zápletky…..celek se rozpadá jako morální hodnoty zlatokopek z Kozičky. Autor scénáře měl dvakrát měřit….možná i třikrát. Uznávám, že není moc smutnějších věcí, než zůstat stát na místě, zatím co svět se řítí kupředu….každopádně, než Hurvínek v teniskách, tak raději ten Kirschnerův na dlouhohrající desce. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem staromilec.Už hlas Hurvínka mi neskutečně vadí, Miloše Kirschnera mám v uchu a tohle je něco jiného.A Navíc Hurvínek je klasika loutkového divadla, v tom je to jeho kouzlo, jak může být loutka mistrnně ovládána.Tohle je paskvil.Lepší by bylo udělat něco zbrusu nového, než totálně zkurvit to staré a kvalitní. ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy za animaci, nápady, propojení Taťuldovo staromódních dřeváků a Hurvínkovo ujíždění na počítačových hrách, z melancholie i kvůli tomu, že tenhle film si přece podprůměr nezaslouží. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

3* za skvělou hudbu a animaci. Příběh až moc jednoduchý - dnešní děti nejsou dementní a dokážou pochopit i trochu složitější zápletku. Ve filmu úplně chybí Hurvínkův vtip a jeho hlášky. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale vcelku slušný pokus jak pokračovat v tradici i na filmovém animovaném plátně. Příběh slabší, ale dětem se pohádka líbila a to je v záplavě amerických animáků u nás doma vzácnost. ()

sethi 

všechny recenze uživatele

Panebože to bylo strašný. A já sem na to donutila děti jít místo na Padoucha 3. Musím říct, že ani ty děti to moc nebavilo a to jsou zdatný diváci. Jeden z nejslabších kinozážitků posledních let! ()

IvonaK odpad!

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděla pouhé ukázky které mě odradily, ale jelikož jsem fanoušek Hurvínka tak jsem film shlédla protože jsem si myslela že na něm najdu něco zajímavého, ale bohužel po klasických výborných hláškách Spejbla a Hurvínka ani stopy a obsahově počítačová slátatina. Chudák Josef Skupa se musí obracet v hrobě. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Taková příběhová vykrádačka několika amerických filmů a pohádek, vyplněná prázdnou vatou s minimem "vtipů". Dost se to táhlo, ale děti se bavit budou. ()

Comida odpad!

všechny recenze uživatele

No tak to bylo o hodně horší než si pamatuji z kina. Z neschopné snahy o to aby film byl za každou cenu epický jako hollywoodské bijáky, společně s hloupým chováním postav dělají z tohohle paskvilu naprostý důkaz že česká kinematografie nebude jedna z věcí za kterou bych měl být hrdý. Nejhorší je že někdo vůbec dopustil aby někdo spatlal tuto magořinu, jenž uráží legendární postavičky které mám rád, nýbrž jako dítě jsem často poslouchal různé Hurvínkovské příběhy. Hurvínek jako debil kdyby mu někdo řekl ať si usekne ruku a usmaží si ji, on to udělá, Spejbl utekl z mentálního ústavu a z neznámého důvodu rozbíjí vitríny, Mánička tu je jen aby se neřeklo a paní Kateřina nabízí sušenky. Vše vizuálně občas vypadá vcelku obstojně, ale pak si vzpomenu na šikuly z Pixaru, takže tohle působí jako když člověk vyblije bramborový salát, který před požitím vypadá hezky, a tak vypadají i ty blitky, ale už to jsou blitky. Postavy se pohybují nereálně a pokaždé když promluví, vypadá to jako kdyby film nepocházel s tuzemska. Navíc všichni nepochopitelně tančí a zpívají otravné písničky. Nic se zde nedá až na nějakou tu maličkost pochválit, nicméně za tu jednu hvězdu tu nic nestojí a vše ostatní co je špatně dosahuje v špatnosti naprostého extrému. 0/10. ()

Vikta 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle je mi vážně smutno... Proč měl někdo potřebu snížit klasiku na úroveň tupých 'murických "pohádek"? Jedna hvězda Jiřímu Škorpíkovi za hudební doprovod. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Animace mne mile překvapila - na český film dost dobré. Příběh měl hluchá místa, ale jako celek to drží pohromadě. Dost dobrý byl pan Spejbl. Vadil mi dabing Hurvínka, ten hlas mi tam prostě neseděl. A taky pasovat Hurvínka do role náruživého hráče počítačových her mi přišlo trochu prosti srsti. Dávám 3 hvězdy, dětem se to líbilo. ()

sans.sourire odpad!

všechny recenze uživatele

Animace a kresba mi vůbec nesedla, obzvláště k Hurvínkovi se naprosto nehodila. Ale hlavní otázka zní: Koho tohle napadlo? Viděl jsem snad jen pět minut a musel jsem to vypnout. Tohle byl pro mě opravdový propadák. Takhle zkazit něco legendárního... Co to z Hurvínka udělali? Bláznivého a arogantního spratka. Ani nekomentuji ty počítačové hry a podobně. Rozhodně to nechci dokoukat. Příšerné. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadila animace, posun postav, zasazení děje do dnešní doby, dabing, nic... ale "klasický" Hurvínkem mě dokáže pobavit i v dospělosti, kdežto toto až asi na dva tři momenty nebavilo, ani mi to nepřišlo dějově moc dobře promyšlený. Věřím, že ale pro děti to musí být super, i když si myslím, že ani pro ně by neuškodilo trochu víc invence. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda o dětsví a to co provedli s tímhle.... no mohlo by to být ještě horší, animace celkem ušla, ale rozpolcenost cílení se na tom podepsala. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hurvínek je slavná a vlastně už legendární postavička. Ovšem loutková a ne animovaná. A tak dostává nejen Hurvajz, ale i další známé postavy, nový rozměr, na který je třeba si ovšem zvyknout. A aby Hurvínek potěšil všechny rodiče, stává se prakticky závislým na počítačové hře. Pak se vinou lumpárny nezúčastní školního výletu, možná by celý děj byl lepší, kdyby právě o tom film byl, ale dostane se do muzea, kde se dějí věci. Okamžitě mě napadla trilogie Noc v muzeu. A tam pomocí ovladače spustí magické události. Bohužel si naše nejznámější loutková postava pořád myslí, že jde o počítačovou hru a tak tedy i k vývoji událostí přistupuje. Bohužel, nutno dodat. Tvůrci si vůbec pohráli s myšlenkou loutek. Hurvínek je běžný člověk, zatímco oživuje loutky a pokud situaci nezvládne, stane se z něj také loutka. Cokoli by bylo lepší (výlet, duchové na hradě apod.) než naprosto nesmyslný protivník, který chvílemi připomíná variaci na Robocopa a chvílemi Vetřelce, jež se snaží ovládnout svět a udělat ze všech lidí loutky. Muzeum vzlétá, má více pater a závěrečný boj se odehrává také tam. Hrdinové se nepohnou z místa a to je zase na škodu. Všechny klasické motivy z Hurvínka, Máničky a Spejbla prakticky zmizely (bábinka ve filmu hraje minimálně). Místo toho je tu starosta jako zloun, který ale na konci filmu převrací kabát, i když si zahrál jen na začátku. Grafika, příběh, dialogy a dokonce i některé drobnosti (starosta má na poznávací značce auta napsáno anglicky Major) jsou dělané tak, aby se animovaný film prodal do zahraničí. Vždyť tam je to momentálně trendy. Jenže to co Čech, nejen dítě, přijme od Američanů nepřijme od Čechů. Ostatně, jak může tak ambiciózní projekt vést jako režisér člověk, který má na svém kontě filmy jako Pánská jízda? Petr Nepovím jako jeden ze scénáristů  dělal tutéž komedii. A lidi ze zahraničí snad netřeba komentovat. Ti nepochopí a neznají českou mentalitu, takže výsledek je zde a opravdu se nedivím, že podobná patlanina se stala finančním propadákem. Mě se trochu líbila snad jen hudba. ()

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama