Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Recenze (110)

Neklan006

všechny recenze uživatele

V originálním Hurvínkovi nebylo ani kouzelné muzeum ani kouzelný prsten ani kouzelná hůlka ba ani žádný kouzelník, nebylo tam totiž kouzelného vůbec nic. A právě v tom bylo to kouzlo.... ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Mnoho zemí má své národní postavičky - v Americe třeba Mickey Mouse, ve Francii Asterix atd... Každé znovuzrození, nové postupy, nová forma, vzhled poté bolí, protože funguje nostalgie a člověk má vžité to původní. Mi nevadí, že nový Hurvínek je digitální, mě vadí, že se nezachoval duch Hurvínka. Tj. když už se rozhodlo jít digitální cestou, tak měl Hurvínek zůstat loutka jen s animovanými vylepšením pomrkáváním apd., prostě třeba něco jako Pinokio, ač je živý, tak není živý. Co ještě víc mi osobně bije do očí je to, že Hurvínek , Spejibl,... nosí dřeváky a tady Hurvajs má tenisky, proto se Hurvínek nehodí modernizovat, a pokud ho chtěli udělat, měli ho dát do starší doby nebo to hold vymyslet jinak. O vykradení příběhu ani nemluvím. Ještě k těm dřevákům. Je to stejně do očí bijící jako seriýlový kreslený Ferda a jeho tenisky. To že loutka nemá prvázky mi nevadí. Apropos i sá skupa při spolupráci s Trnkou udělalí Hurvínka v cirkusu bez provázků. Když sleduju tento film, mozek uvažuje, dívám se na Noc v muzeu, Barta Simpsona, Hurvínka.... No nevím. Chce to jiný restart, jak se dnes moderně říká. Nebo se hold vrátit k původnímu. Ještě jednou k evoluci Hurvínka. Kdysi velice dávno ho vymyslel spolu se Speijblem pan Skupa. Přeskočím hodně let. Vznikly dva skvělé večerníčky v šedesátých, sedmesátých letech. Divadlo, filmy přeskakuji. \v devadesátých letech vznikl ještě jeden výborný seriál o vzducholetci. Pak se snažilo modernizovat a Hurvínek dostal moderní vybavení, vtip se vív vytratil - mluvím o Hurvínkovém roku. No a jak vidno, tvůrci se nepoučili a šli dál. Hurvínek má co nabídnout. Navíc ho znají nejen u nás, ale i v zahraničí. Jen je třeba někoho, kdo má Hurvínka v krvi a má nápady a umí skloubit moderní animační postupy s Hurvínkovou poetikou, vtipem a pocitu loutek. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Hurvínek udělán animačně ve stylu loutky (jako tomu bylo u Strings) asi bych přihmouřil svoje oči a udělil nějaké body za kreativní zpracování LOUTKOVÉHO světa. Jenže tady působí postavy prostě nepatřičně, protože všichni véme že jsou to dřevěné loutky a ne "živé" postavy. Že je příběh hloupý a dělaný pro děti je asi v pořádku - ale stejně si musím pořád připomínat že jsem už mimo tuhle hranici a nehodnotit podle toho - ale není v pořádku demence scénáře, dělající z postav imbecily žvatlající a neustále haleksjící a nebo padající a nešikovné, hloupé, negramotné .................... Děti nejsou tupé stádo debilů aby je tohle mohlo bavit déle jak 8 minut které tak akorát stačí večerníčkovému formátu. 2 děti se kterými jsem tohle nadělení viděl, to přestalo bavit asi po 20 minutách a starší z nich (12 let) se vyjádřil ve smyslu že mu vlastně vadí hlavně to že je to animované, protože Hurvínek je přece dřevěná loutka na provázkách a ne nějaký kreslený maňásek (tedy to co jsem psal na začátku) Docela dlouho jsem zvažoval odpad, protože pokud tohle nebavilo ani děti, tak je něco špatně. Vlastně nevím jak bych to měl přesně hodnotit - jsem už dospělý a není to pro mě, ale zase na druhou stranu jsem to viděl, takže ............... 1 hvězda. Asi je za odvahu to zkusit prodat jako animák. Loutky už asi nemají to kouzlo jako dřív. Škoda. ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Předem chci napsat, že animace (grafika a celkový vzhled), se mi moc líbil. "Nová" podoba Hurvínka je pěkná, Žeryk je přímo roztomilý, Mánička se mi tato filmová líbí víc než loutková, Spejbl má své kouzlo a i paní Kateřina ujde. Jinak musím bohužel říct, že z filmu mám rozporuplné pocity. Na film s Hurvínkem jsem se strašně moc a dlouho těšil. Bohužel jsem nejspíš nedostal to, co jsem si představoval. Na vině může být dlouhé čekání, má představivost, ale také samotný film. V první části (snad polovině) mi přišlo, že se prakticky nic nedělo. Je pravda, že se film s postavami musí uvést, ale prostě, jakoby se tam nic moc nedělo. Když se hlavní postavy dostanou do muzea, začíná se to pomalu rozjíždět a začíná to být i zajímavé. Bohužel to moc dlouho nevydrží a nevytrhne to ani hlavní záporák, který podle mého, nemá dostatečně silnou a uvěřitelnou motivaci k tomu, co dělá. Ale na druhou stranu si říkám, že film měl vlastně všechno, co film má mít. Napětí mezi postavami a závěrečné usmíření (Hurvínek a Spejbl), společné sbližování postav (Hurvínek a Mánička), vtipné hlášky a momenty, záporné postavy (Starosta města, Badron), prostě mi přijde, že tam všechno bylo, ale nějak to nebylo ono. Celý film ale nakonec skončí dobře a také slavným Hurvínkovým smíchem (což mi udělalo radost). Prostě je to náš Hurvínek (včetně hlasů Kláska a Štáchové) a buďme za tento film rádi. Přiznám se, že bych byl rád, kdyby vzniklo pokračování či nový film (příběh) v této líbivé grafice. Myslím, že nový příběh by byl určitě lepší a rád bych se na nový film zase podíval. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Scénář je velmi jednoduchý a jakmile nabídne zápletku, okamžitě ji rozplete nějakou banalitou. Scénář je tu snad jediným silným nedostatkem. Animace, charaktery, to všechno je tu dokonalé a po obrazové stránce se to smí měřit s Asterixem nebo Transilvánií. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, bratři Češi. Ak je toto ozaj vrchol animovanej zábavy, tak to potom so zábavou v Česku asi nie je veľmi v poriadku. Spejbl a Hurvínek sa síce objavili vo vynovenom a dá sa povedať nadupanom animovanom štýle porovnateľným so svetovou produkciou, ale dejovo a obsahovo to bolo tak prázdne až to bolí. Neviem, či som si vôbec všimol nejakú trefnú hlášku, ktorými toto duo oplývalo celé roky. Aj keď mňa táto ich zábava moc nebrala, očakával som trošku väčšie terno. 35 % ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadilo neloutkové zpracování. Vůbec mi nevadilo téma příběhu a celková zápletka. Nevadily mi počítačové efekty. Ale přes co se naprosto nedokážu, obzvláště u Hurvínka, přenést, je absolutní absence vtipu a humoru, na kterém jsem vyrostla a moje děti vyrůstají. Prostě taková ta laskavá, chytrá, vtipná, úžasná komika textu podtržená skvělou modulací hlasů představitelů, ta v tomto filmu není a zoufale chybí. Troufáím si říct, že mám naposlouchanou valnou většinu z publikovaných her, mnoho bych mohla odříkávat s protagonisty po paměti a kouzelné na tom je, že i když je slyší člověk po sté, stejně se válí smíchy. U tohoto filmu jsem se válet nezačala ani poprvé. Vlastně tam ani Hurvínek nemusel hrát, jeho roli mohl převzít třeba Ferda Mravenec nebo Spiderman, s Hurvínekm jako takovým, to společného mělo opravdu málo, vlastně jen vizuální stránku. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Univerzální průser je pohybovat se mezi loutkami, digitálním 3D, stářím a mládím. Ve své podstatě je to o tom, co kdo zrovna vydejchá. Proto nebudu hodnotit. Právě jsem ve stavu mezi dvěmi a čtyřmi hvězdicemi, ale asi to nechám na ostatních... ()

Intheresting 

všechny recenze uživatele

Podle ukázky to vypada na pěknou animivanou pohádku. Začátek pohadky pěkny, ale konec mi prijde, že mohl byt i lepší. Za me přemyšlím mezi 2-3 hvezdičky. ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Vizuálně moc hezky zpracované. I děj je dostatečně zajímavý, aby u toho děti vydržely. Jako velké plus je i to, že tam není žádná propaganda - ani multikulti, ani feministická, nejsou tam ani sexuální uchylové, ani náboženští fanatici - a to je dnes už vzácnost. Já si to teda pěkně označím tagem #nezávadný ať v tom mám pořádek a vím co dětem můžu pouštět a co ne. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Být zpátky na prvním stupni, tak se mi to určitě líbí víc. Ale spíš je to asi pro kluky, protože všechno se docela točí kolem počítačových her. Docela mě překvapila jména tolika cizinců v titulcích, ale proč ne, když to bylo ku prospěchu věci a česká pohádková postavička byla znovu oživena a připomenuta i nové generaci. Animace byla obstojná, dialogy trochu jednodušší, ale vzhledem k tomu, že to je vyloženě animáček pro děti, tak tady nemá cenu moc frflat. Jen mě děsně mrzí ten scénář, jak kdyby to bylo dílo jiné typicky české pohádkové dvojice - Pejska a Kočičky. Tady se mohli trochu víc snažit a vymyslet nějaký opravdu hezký příběh a ne jen o tom, jak otec nevěří dostatečně synovi a ten je z toho špatný a doladit to ostatními pitominkami. Snaha byla, bohužel ne vše se vydařilo tak, jak by mohlo. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce asi vydařený animák a dětem se možná bude líbit. Bohužel trochu nudný a nedokáže víc sdělit, než jen nekonečné bojůvky. Scénář se opravdu nepovedl. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

3* je dobře, ne? Skvělé prostředí, hloubka obrazu, fantasie barev (Imaginarium dr.P.), příběh padnoucí postavičkám, hlasy daberů (s připomínkou studených emocí), pečlivost znázorněných pohybů..... Co tomu jen schází..? ... Vypointovane gagy nebo dobré gagy vůbec. Salvy smíchu jsou těžká disciplína, u dobrých studií na tom pracují týmy. My to asi nikdy umět nebudeme. Shovívavost k tradici není na místě. ()

Ssheeni 

všechny recenze uživatele

Velmi mě překvapilo perfektní výtvarné zpracování a animace, oboje srovnatelné se zahraničními filmy. Co se týče mnohými kritizovaného moderního zpracování, toto mi vůbec nevadilo, právě naopak, alespoň to bude dnešním dětem bližší. Myslím, že menší diváci, pro které je film primárně určen si příběh velmi užijí. Za mě skvělý film. ()

HororSamael 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil za sebe, musel bych dát jednu hvězdu. Za sebe shrnu. Kde vzal Hurvínek dřevákové tenisky....proč chyběly jeho klasické lumpárny, proč se oslovovali tak divně atd. Na klasickém Hurvínkovi jsem vyrůstal a každý večer při pohádce usínala a nikdy se neohrály. Pro mne veliké zklamání....ale jelikož se jedná o pohádku pro děti a já jsem byl jen nutný doprovod, musím hodnotit dle dítka a to bylo spokojené. Takže se omlouvám všem dospělákům, ale moje nejrychlejší spermie byla nadšená, proto dávám 4 hvězdy. ()

Agent24 odpad!

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád Hurvínka a Spejbla, ale tenhle film je tragédie. Animace se mi teda vůbec nelíbí. Vypadá asi jako od Pixaru tak z roku 1998. Hurvínek neměl být nikdy animovaný přes počítač. Měli to udělat loutkové a nebo vůbec. Ten dabing, který by se hodil na loutkového tak tady vypadá jako parodie. Víte co Hurvínek se bude jmenovat KURVÍNEK. No a tak Kurvínek hraje hry na PC, Mánička je otravná, Spejbl dostal asi alzheimera, protože se chová úplně debilně, popravdě se tam chovají všichni debilně, On ten film má i dokonce dva režiséry. Asi je jasný co dělali místo pracování na filmu. Jediný co se povedlo je plakát k filmu, tam to vypadá, že by to nemuselo být špatný. On ten film nevychází snad ani na Blu-Ray což se nedivím, protože tvůrci tuší, že by jim to nikdo nekoupil. Kozí příběh oba dva díly byli o hodně víš. Pan Srajdl, Kurvínek, Trávička a Žolik táhnou celým filmem a původní tvůrci řezbář Gustav Nosek a první dabér Josef Skupa rotují v hrobě. PS: Další zmrvená postavička je taky ten odporný 3D Krtek, kterého posrali čínani. Kdo bude další? Pat a Mat, Bob a Bobek, Rákosníček? Všechny pohádkové postavičky už se třesou jak to s chudákama dopadne. 0%!!! ODPAD!!! :-( ()

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama