Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (110)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se dlouhou dobu snažili vykreslit Hurvínka jako absolutně nesympatického spratka, který neudělal v podstatě vůbec nic správně. Navíc po nadějné scéně z ulice se děj již téměř nastálo přesunul do jedné budovy a okolí. Párkrát se tvůrci inspirovali jinde (viz holub - veverka, že), i tak mě potěšila velice zdařilá animace. S příběhem už to bylo horší, happy ending se u mě nekonal, což koresponduje s úvodní větou mého komentáře. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hurvínek je slavná a vlastně už legendární postavička. Ovšem loutková a ne animovaná. A tak dostává nejen Hurvajz, ale i další známé postavy, nový rozměr, na který je třeba si ovšem zvyknout. A aby Hurvínek potěšil všechny rodiče, stává se prakticky závislým na počítačové hře. Pak se vinou lumpárny nezúčastní školního výletu, možná by celý děj byl lepší, kdyby právě o tom film byl, ale dostane se do muzea, kde se dějí věci. Okamžitě mě napadla trilogie Noc v muzeu. A tam pomocí ovladače spustí magické události. Bohužel si naše nejznámější loutková postava pořád myslí, že jde o počítačovou hru a tak tedy i k vývoji událostí přistupuje. Bohužel, nutno dodat. Tvůrci si vůbec pohráli s myšlenkou loutek. Hurvínek je běžný člověk, zatímco oživuje loutky a pokud situaci nezvládne, stane se z něj také loutka. Cokoli by bylo lepší (výlet, duchové na hradě apod.) než naprosto nesmyslný protivník, který chvílemi připomíná variaci na Robocopa a chvílemi Vetřelce, jež se snaží ovládnout svět a udělat ze všech lidí loutky. Muzeum vzlétá, má více pater a závěrečný boj se odehrává také tam. Hrdinové se nepohnou z místa a to je zase na škodu. Všechny klasické motivy z Hurvínka, Máničky a Spejbla prakticky zmizely (bábinka ve filmu hraje minimálně). Místo toho je tu starosta jako zloun, který ale na konci filmu převrací kabát, i když si zahrál jen na začátku. Grafika, příběh, dialogy a dokonce i některé drobnosti (starosta má na poznávací značce auta napsáno anglicky Major) jsou dělané tak, aby se animovaný film prodal do zahraničí. Vždyť tam je to momentálně trendy. Jenže to co Čech, nejen dítě, přijme od Američanů nepřijme od Čechů. Ostatně, jak může tak ambiciózní projekt vést jako režisér člověk, který má na svém kontě filmy jako Pánská jízda? Petr Nepovím jako jeden ze scénáristů  dělal tutéž komedii. A lidi ze zahraničí snad netřeba komentovat. Ti nepochopí a neznají českou mentalitu, takže výsledek je zde a opravdu se nedivím, že podobná patlanina se stala finančním propadákem. Mě se trochu líbila snad jen hudba. ()

Reklama

sans.sourire odpad!

všechny recenze uživatele

Animace a kresba mi vůbec nesedla, obzvláště k Hurvínkovi se naprosto nehodila. Ale hlavní otázka zní: Koho tohle napadlo? Viděl jsem snad jen pět minut a musel jsem to vypnout. Tohle byl pro mě opravdový propadák. Takhle zkazit něco legendárního... Co to z Hurvínka udělali? Bláznivého a arogantního spratka. Ani nekomentuji ty počítačové hry a podobně. Rozhodně to nechci dokoukat. Příšerné. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Animace je zdařilá ale v podstatě ničí toho Hurvínka kterého jsme milovali. CGI vzhled Hurvínkovi prostě nesluší ale on a Spejbl alespoň připomínají původní podobu loutek. To se nedá říct o Žerykovi, Máničce a Kateřině kteří vypadají totálně jinak. Přesto jsem však překvapen. Místo totálně očekavaného pekla jsem obdržel podprůměrný animáček který ale není totální peklo. Jenom znásilnil nejslavnější české loutky! ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jak pařit hry ve skutečnosti a přitom se neopařit. Hurvajz se chce dostat do síně slávy a čí loutkou jste vy? Heleďte česká 3d animace, která vám nevipichuje oči ohavným vzhledem popřípadě prezentuje pochopitelný příběh s jednoduchou strukturou je velmi výjmečná. Tohle je asi nejlepší český cgi film. Jen kdyby se tolik nepitvořil a mytologie filmu by dávala alespoň trochu smyslu. Samotný příběh a animace však nejsou špatné. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Ide o najdrahší český animovaný film v rokoch 1993-2021 a zároveň tretí najdrahší český film v tomto období. Film bol veľkým prepadákom v kinách o čom svedčí fakt, že ide o tretí najstratovejší film v dejinách českej kinematografie. (Raccoon.city)
  • Jedná se o první animovaný film o Hurvínkovi. (ČSFD)
  • Snímek vznikal za přispění 250 scenáristů, animátorů a trikařů z pěti evropských zemí (Česko, Německo, Dánsko, Belgie, Rusko). (Detektiv-2)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama