Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Recenze (99)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohoda s dospívající dcerou a děťátkem vs. aussie redneck hovada. Kruté drama nejprve o dvou časových rovinách, které paralelně gradujou k o to intenzivnější tragédii, a následně nepředvídatelně probíhající boj o přežití. Střihově promyšlené, audiovizuálně minimalistické. Z chladu a klidu, jakým je film vprávěn, jde o to větší mráz po zádech. Exploitation scén jsme ušetřeni, přesto se nám u jiné scény zastaví dech, jako už dlouho ne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V životě skoro každého alespoň trochu promiskuitního a rentabilně smýšlejícího muže jednou nastane okamžik, kdy zjistí, že je daleko jednodušší, ekonomičtější a zcela bez marginálních následků prostě si vyhonit a jít spát. Před takovým randem s pravačkou si totiž nemusíte holit koule, vytrhávat chlupy z nosu, cákat se předraženýma feromonama od nějakého francouzského teplouše, ani si pak strkat nitrák pod jazyk, kdyby se na vás figurantka snažila udělat dojem. Navíc ušetříte pěkných pár Smetanů za všechny ty večeře a kina, nikdo se k vám ráno nechce stěhovat, aby se stal generálním manažerem vašeho volného času, neomezeným uzurpátorem vašich kreditek a po tajném vysazení antikoncepce matkou kurevsky drahých nežádoucích konsekvencí vašich avantýr. Také dosud nebyl zaznamenán jediný případ, kdy by pravačka někoho s kyselým xichtem nutila zvedat na hajzlu prkýnko, mýt si každý den nohy, dávat nádobí do myčky, uklízet ponožky ze sedačky, týdenní svršky ze svého oblíbeného odkládacího křesla nebo shazovat panděro. Pravačka rovněž nikdy nepičuje a nevydírá upíráním základních potřeb, pokud se vrátíte zchvácený z práce v čase „zcela neakceptovatelném pro „normální rodinný život““, ani vám žárlivě hned ve dveřích neočichává přirození a nesjíždí lupou cizí vlasy na kvádru, když přijedete ze služebky, na které jste ji pro samá složitá jednání neměl čas zvedat telefony a řešit „životně důležité“ totální kokotiny. Nebo je zde druhá varianta, prostě se na všechny ty dobré rady vysrat a vzít pak tu panovačnou krávu do Austrálie kempovat. Disponujete-li rychlýma nohama a dostatečně pevným charakterem, máte tam docela slušnou šanci, že nějaký páreček retardovaných vidláků váš problém elegantně vyřeší a vy z toho vyváznete se zdravou pravačkou a poučením, nedělat už příště pičoviny. Problém ale je, že pokud jsou ti burani takoví nezáživní, málo úchylní a nedostatečně brutální ňoumové, a vy navíc strávíte poměrně dost času tupým čuměním do buše, než na ně vůbec narazíte, může to být nakonec celkem pruda a vy se odtamtud budete vracet sice osvobozen, nicméně značně znuděn. No selaví, většina důležitých rozhodování v životě vesměs probíhá výhradně mezi menším a větším zlem. Jako například v případě dilematu při hodnocení tohoto filmu. Když prostě nejsou k dispozici solidní čtyřky, jsou pak lepší pevné dvojky nebo trochu povislé trojky? A není to vlastně v konečném důsledku jedno? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní lesní survivalové hixploitation, které spíš než na brutalitě stojí na práci s postavami. Klaďasy (a v menší míře i záporáky) má člověk v rámci poměrně sáhodlouhého úvodu šanci opravdu poznat. Zvlášť v závěru pak jejich chování sympaticky vybočuje ze známých hororových klišé, což Killing Ground staví o třídu nad běžnou béčkovou produkci. Na druhou stranu se ale nejedná ani o žádný velký zázrak. 7/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mám rád naháněčky v lese. A opět jsem si přísahal, že už nikdy nepojedu do lesa a k vodopádům jen kam se dá dojet přímo autobusem. Co se týče filmu, být tou ženskou, tak na konci vezmu polštář a podržím mu ho chvíli na ksichtu.... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekne nakrútený survival. Príbeh sa opäť odohráva súčasne v minulosti, kde uvidíme ako dopadne jedna nešťastná rodinka, a v prítomnosti, kde mladý párik bojuje o život. Je to taká naháňačka s dvoma protivnými lovcami, ktorí si radi zalovia na živý terč. Asi najväčším mínusom je pomalý rozbeh a trochu dementné správanie jedného zo zabijakov. Ešte že sa tam neobjavilo podľa skutočnej udalosti. Taktiež strčiť do toho diania mimino mi prišlo ako trochu zbytočný ťah, ktorý mal divákovi najskôr len zabrnkať na city. Aby bolo komu držať palce? Najväčšiu silu snímku vidím v kladných postavách, s ktorými sa dá súcitiť. Nie je to horor, pred ktorým by som padol na kolená, ale naháňačky po lese ma stále bavia, a tento rok je to určite jeden z tých lepších prírastkov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Australský lesní hixplo survival, který je tak naturálně autentický až z toho mrazí. Po delším suchu zde máme opět něco, co si pozornost rozhodně zaslouží. Film je krásně natočený, hezky seznámí s postavama jak hlavníma tak zápornýma, skvěle funguje napětí a jedna poprava v lese patří k nejintenzivnějším scénám poslední doby, kde zamrzí jediné, že Gore tvůrci příliš nenabídnou, ale syrovost z toho jde cítit slušně. Velkým plusem je i neobvyklý styl vyprávění, kde tvůrci použili dvě různé časové roviny, které se vzájemně prolínají a působí to zajímavěji. Já se příjemně bavil, slušná záležitost. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Drsný, krutý a surový austrálsky film s vydareným hereckým obsadením, slušnou výpravou a niekoľkými fakt bezcitnými scénami, ktoré by mohli zatriasť i otrlejšími hororovými veteránmi. Možno by som koniec zmenil, scenár je dosť klišé a občas upadá tempo, ale inak tuhá káva. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zklamání epickejch rozměrů. Asi jako když si za svojí malou výplatu a velkou půjčku od Providentu zaplatíte kurvu z kategorie A+, což je ženská na kterou v životě už mít nebudete. A ona dorazí až k Vám domů, jenže totálně ožralá, s krámama, bez mejkapu a jako bonus Vás při análu posere. Prachy v píči (doslova) a zážitek na celej život akorát mnohem horší než jste čekali. Killing Ground je to samý. Časový osy se v tomhle filmu střídaj častějc než přístavní dělníci u silniční šlapky, takže v jedný minutě sem viděla současnost, minulost, současnost zas minulost a takovejhle minut je tam kurva hodně. Koho to nezačlo srát během pěti minut, tomu gratuluju. Další pecka je Tiarnie Coupland. Film se tváří, jako že první tragédie bude hodně o ní a něco se dozvíme o jejích traumatech, který se snaží v přírodě s rodinkou vyléčit. Leda píču. Co jí trápilo se nedozvíte, její znásilnění neuvidíte (jen scénu před mrdem a po mrdu) a jako bonus bude z vyvražděný famílie jediná, co nedostane prostor. Prostě tam leží s holou prdelí a nehejbe se, dokud jí neprostřelej hlavu. Nějak sem nepobrala jestli byla chcíplá už před tím prostřelením palice, nebo prostě jen z nudy ze špatnýho šuku usnula. Druhej párek ze současnosti je nudnej jak novoroční projev Zemana a kromě zjištění, že doktor je kokot se nic důležitýho nedozvíte. Hlavní dva záporáci jsou další tragédie. Jeden vypadá jak indická verze Rumcajse a druhej patří do kategorie zfetovanej vychrtlej kokot co si šlape na jazyk. IQ má pokojový teploty a jen naprostý debilové (čili naše hlavní dvojka) mu mohla ty kecy věřit. Co se násilí týče, tak to je tak extrémně děsivý a brutální, že se radši odehrává mimo kameru kromě zastřelení. Na konci filmu se dozvíme úplný hovno - Našli dítě? Rozešla se s doktorem? Zavládne na světě mír? NA tyto a další otázky odpověď nedostanete. Marně dumám, co je na tomhle filmu kromě obnažený prdele Tiarnie dobrýho...už to vím. NIC ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dvě rodinky si vyrazí do divočiny - na stejné místo, ale v jiný čas. Obě ale mají peška, jelikož narazí na dvojici místních lovců. Tu už nebaví střílet bezbrannou zvěř a tak si našla jinou kratochvíli: odstřelování plechovek z lidských hlav. A odpověď na to, kdo z dvojice má horší mušku, se vám velmi rychle bude jevit jako jedna z těch banálních... Killing Ground je hodně slušná naháněčka od protinožců, navíc překvapivě podpořena i dobrými herci: a to nejen ze strany obou kriminálnických zmrdů, ale i ze strany většiny obětí. Kámoš ve zbroji Mick Taylor by sice kroutil hlavou nad absencí krve, ale náladu by mu třeba spravilo zde osvěžující nelineární vyprávění a 40 minut intenzivního napětí. To není málo, co říkáte? ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Australský thriller inspirovaný skutečnými zločiny na australském zapadákově, kde si vesnický redneck po vzoru kun(d)y, která neloví domácí kuřata, vždy vychytrale obhlídl nebohé zahraniční turistky, ty znásilnil, brutálně zavraždil a ponechal znetvořené v divočině. S vědomím, že se v Austrálii něco podobného skutečně stalo (a stává), nabýval film zcela jiných rozměrů, alespoň pro mě. Film za tři koruny každopádně umně pracuje s budováním napětí, prolínáním časových linií a ačkoliv představil vrahy v prvních deseti minutách, přesto si jakousi děsivost ponechali většinu filmu, což je v krásném kontrastu se všemi ubohými horory současnosti, kde 90 % stopáže nudně a bez napětí straší vzduch a když se to digitální monstrum v posledních pěti minutách ukáže, člověk se akorát posere smíchy. Závěrečná naháněčka po lese výsledný dojem z filmu ale dost sráží, stejně tak fakt, že zmiňovaná skutečnost byla mnohem děsivější a krvavější, a i když to má být nekompromisní horor o vraždách a znásilnění, nic vysloveně šokujícího zde člověk neuvidí. Přesto si film získal mé sympatie, především atmosférou před akčnější částí filmu, kterou i s mizernými prostředky dokázal vybudovat. 70 % ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Náročný hororový divák, kterému povrchní australské survivaly z dílny Grega McLeana nemají co nabídnout, může konečně zbystřit, jelikož Killing Ground zcela odmítá převládající subžánrové postupy. Nelineární narace se dvěmi časovými rovinami a jejich pozvolným prostorovým překrýváním výrazně napomohla rozvinout přítomné napětí. Režisér Damien Power se však prezentoval i jako znamenitý scénárista a obohacuje příběh o nevídanou míru psychologického realismu, kdy se zaměřuje na vnitřní pochody postav, jejich morálku či výčitky svědomí. Úvod naštěstí není uspěchán, takže se o postavách dozvíme dostatek informací na to, abychom si je oblíbili a záleželo nám na jejich osudu. Ze snímku vyzařuje opravdovost, divák je konfrontován s autentickou skutečností, což zásadně umocní jeho výsledný prožitek. Přítomné násilí překvapí svou syrovostí a sugestivností některých scén, jako například u implikovaného znásilnění. Během projekce hororu Killing Ground jsem pociťoval hluboké znepokojení, které si místy prorazilo cestu až do mých kostí. Jakožto zdejší hororový expert takovému intenzivnímu prožívání čelím opravdu málokdy, a proto snímku zcela po zásluze uděluji slabších pět hvězd a autoritativně ho označuji za jeden z nejlepších hororů roku 2016. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto, ale tomuto faktu nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú nových táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. - V Austrálii už viac ako 10 rokov vznikajú bezpochyby najlepšie Hixploitation horory a Killing Ground je výborným subžánrovým príspevkom, ktorý skráti dlhé čakanie na Wolf Creek 3. Hlavné postavy sú sympatické a dokážu konať v rámci možností inteligentne, takže sa s nimi dá súcitiť. Natočené je to slušne, a aj keď si kvôli nízkemu rozpočtu tvorcovia nemohli dovoliť vela rekvizít, úplne si vystačili s príbehom, ktorý sa odohráva z velkej časti len na niekolkých kilometroch štvorcových. Musím pochváliť ešte aj zaujímavé a odlišné postery, ktoré pekne lákajú. Tvorcom sa nepodarilo priniesť nič nové, ani nič, čo by urobilo perfektný dojem, ale ako subžánrový kúsok to funguje perfektne. + herec z Scare Campaign ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začíná to vypadat, že kempování v Austrálii je stejně nebezpečné, jako chytání bronzu na střeše velitelského centra IS v Rakká.. Dvě nelineární dějové osy (jakkoliv odhadnutelné) přidávají na napětí, oběti i kriminální živly jsou už od začátku exponovány tak, že není místo pro lhostejnost ani odpuštění, vyvrcholení si originálně pohrává s lidskou slabostí a goreprostý Damien Power jako bonus naservíruje několik opravdu drsných momentů (batole za zády Samanthy, celá scéna se střílením plechovek). Nevím, čím to je (snad odkaz trestanecké kolonie), ale Australané umějí natočit thrillery/horory prosté nadpřirozených prvků a přitom plné hmatatelného a velmi intenzivního zla.. P.S.: Nezmar Ollie byl snad vytvořen Skynetem. Chce se mi věřit, že to zvládl.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od doby Plivu na tvůj hrob jsem již zhlédla pár filmů, které se zabývají tématem pošahaných a zvrácených vidláků, jejichž koníčkem je vybíjet si své choutky na místních turistech. Tady jsou chlápci pouze dva, ale zato je to opravdu dvojka k pohledání. Člověk si řekne, že jsou něco mezi "fuck buddies", a Harrym a Marvem na "killing spree." :) Aaron Pedersen coby German a Aaron Glenane coby Chook předvádějí výborné výkony. Člověk by jim to všechno klidně i uvěřil. Snímek se v daném žánru docela vymyká zažitým klišé. S násilníky i s jejich obětmi se setkáváme v úvodu snímku, takže divák od začátku zná identity hlavních postav. Většinou se magoři schovávají v lesích a jsou odhaleni až později. Člověk tak jen může čekat, nakolik budou oběti důvtipné, chytré a jak silně budou mít vyvinutý instinkt přežít. Stejně jako čeká, nakolik šáhlí a krutí k nim budou jejich trýznitelé. Snímek dokáže skvěle pracovat s atmosférou a zejména s kamerou. Příběh se odvíjí ve dvou časových liniích. V jedné sledujeme mladý pár, který se přijel utábořit na zdánlivě idylické místo, a v té druhé sledujeme rodinu s malým děťátkem, která tráví čas na stejném místě a jen čekáme, jak krutý byl jejich osud. Krásné lokace Australské přírody ve mě zároveň vzbuzovaly neklid již od začátku filmu. Na podobných místech se může odehrávat jak nezávislé drama, tak boj o přežití. P.S. Ten malý byl stejně borec. I hope he is OK... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kvalitní australský survival horůrek v překrásné přírodě. V příběhu jsou nám představeny všechny hlavní postavy a díky časovému prolínání postupně pochopíme co jsou zač a také co se událo na onom klíčovém místě. Chválím především perfektně vybrané duo vidláckých lovců a také celkovou atmosféru filmu. Naopak mi dojem trochu pokazil fakt, že velké množství poměrě důležitých scén se odehrává v naprosté tmě a není vidět skoro nic. To je také asi hlavní důvod, proč jsem se nakonec rozhodl udělit pouze silnější tři hvězdy. 71% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prožít pěkný romantický čas v australské přírodě je pro mladý pár ideální plán následujících dní. Nečekali žádnou společnost, ale u vody je nakonec postavený i jiný stan. Je ovšem prázdný. Idylku lehce naruší noční návštěva divokého prasete a už docela dost zkomplikuje píchlá pneumatika. Zároveň sledujeme o pár desítek hodin starší příběh osazenstva druhého stanu, kdy společným jmenovatelem obou skupin výletníků je duo místních násilníků. Režisér Damien Power rozhodně nezklamal, poměrně chytrý námět předložil u své prvotiny i aktuálního (2022) dobře přijatého thrilleru No Exit. Sledujeme osudy páru, jiná časová linie zobrazuje, co se stalo druhé rodině. Mezery se postupně zaplňují, napětí začíná stoupat. A přichází prostor na fyzické i psychické mučení, na „tradiční“ chyby i zbabělé kroky. A výsledkem je poměrně intenzivní „co bych asi dělal já“ divácký zážitek. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica čisté tliachanie hubou, aby sa človek (obrazne povedané!) dozvedel, ktorú postavu "pichá v boku", čo rada papá, aký má rada internet shop, či kde jej chutí zmrzka. Pre mňa je takáto forma spoznávania postáv pri horore takmer zbytočná, toto sa mi skôr hodí do žánru drámy a nie snímku od ktorého očakávam "krv", doslova rozmlátené hlavy, odrezané ruky, nohy či penetráciu kaktusom. Druhá, (konečne) momentovo silná, dokáže miestami z pohľadu emócií solídne zasiahnuť. Avšak "hixplo" bez násilia a gore? To mi príde také nijaké. Z tohto hľadiska sa divák takmer ničoho nedočká, a ja osobne som čakal omnoho viac ... - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako komedie dobrý. Feministická záležitost, kdy chlap je posera a ženský Rambo musí zachránit sebe i jeho. Survival patří mezi mé oblíbené žánry, jelikož se většinou odehrává v pěkné divoké přírodě a o napětí nebývá nouze. Austrálie sice má krásnou přírodu, ale nesměla by ji snímat blbá kamera. Postavy se chovají natolik hovadsky, že to snad musel být záměr autorů. Nechce se mi ani psát všechny přešlapy a kiksy - holka ví, že z auta vylézt nemá, udělá to; rodiče vidí chlapa s puškou, ale běží mu do rány; sejmu ozbrojeného chlapa, jenže místo toho, abych mu vzal zbraň, uteču; neseberu pohozenou zbraň a do tmy vylezu i s parťákem, jelikož tak bude větší šance, že nás někdo sejme oba. A co se stalo s dítětem? Na to tvůrci této vypráskaniny úplně zapomněli...zařvat měli všichni. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Lesní naháněcí explo-thriller jsem neviděl ani nepamatuju. A toto mi nečekaně sedlo, i když jsem myslel, že mě tento žánr už nemá čím překvapit. Možná to bylo tou pauzou, ale opravdu jsem se bavil. Líbilo se mi vcelku netradiční a tajemné propojení dvou časových linií, solidní napětí a brutalita, která se nedržela zbytečně při zemi a působila reálně. Jasně, místy bylo chování postav trochu pochybné, ale nijak závažně mi to nevadilo. Cesta zpátky do minulosti, kdy byly takové filmy na pořadu dne mnohem častěji, se vydařila. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Austrálčania to s hixploitation celkom vedia, no žiaľ v tomto prípade narazila kosa na kameň. Myslím, že sa z toho dalo vyťažiť podstatne viac. Vôbec som tu necítil takú psychoatmosferickú dusnotu a napätie aké by sa sem hodilo, aj keď burani boli stvárnení pomerne dobre. Neviem, možno to bolo v počtoch (málo postáv) a chcelo to aj nejaké odvážnejšie scény, guľka do hlavy je v tomto hororovom subžánri naozaj žalostne málo. Tiež to chcelo trochu viac konfrontácie medzi obeťou a buranom. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Reklama