Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od doby Plivu na tvůj hrob jsem již zhlédla pár filmů, které se zabývají tématem pošahaných a zvrácených vidláků, jejichž koníčkem je vybíjet si své choutky na místních turistech. Tady jsou chlápci pouze dva, ale zato je to opravdu dvojka k pohledání. Člověk si řekne, že jsou něco mezi "fuck buddies", a Harrym a Marvem na "killing spree." :) Aaron Pedersen coby German a Aaron Glenane coby Chook předvádějí výborné výkony. Člověk by jim to všechno klidně i uvěřil. Snímek se v daném žánru docela vymyká zažitým klišé. S násilníky i s jejich obětmi se setkáváme v úvodu snímku, takže divák od začátku zná identity hlavních postav. Většinou se magoři schovávají v lesích a jsou odhaleni až později. Člověk tak jen může čekat, nakolik budou oběti důvtipné, chytré a jak silně budou mít vyvinutý instinkt přežít. Stejně jako čeká, nakolik šáhlí a krutí k nim budou jejich trýznitelé. Snímek dokáže skvěle pracovat s atmosférou a zejména s kamerou. Příběh se odvíjí ve dvou časových liniích. V jedné sledujeme mladý pár, který se přijel utábořit na zdánlivě idylické místo, a v té druhé sledujeme rodinu s malým děťátkem, která tráví čas na stejném místě a jen čekáme, jak krutý byl jejich osud. Krásné lokace Australské přírody ve mě zároveň vzbuzovaly neklid již od začátku filmu. Na podobných místech se může odehrávat jak nezávislé drama, tak boj o přežití. P.S. Ten malý byl stejně borec. I hope he is OK... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kvalitní australský survival horůrek v překrásné přírodě. V příběhu jsou nám představeny všechny hlavní postavy a díky časovému prolínání postupně pochopíme co jsou zač a také co se událo na onom klíčovém místě. Chválím především perfektně vybrané duo vidláckých lovců a také celkovou atmosféru filmu. Naopak mi dojem trochu pokazil fakt, že velké množství poměrě důležitých scén se odehrává v naprosté tmě a není vidět skoro nic. To je také asi hlavní důvod, proč jsem se nakonec rozhodl udělit pouze silnější tři hvězdy. 71% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohoda s dospívající dcerou a děťátkem vs. aussie redneck hovada. Kruté drama nejprve o dvou časových rovinách, které paralelně gradujou k o to intenzivnější tragédii, a následně nepředvídatelně probíhající boj o přežití. Střihově promyšlené, audiovizuálně minimalistické. Z chladu a klidu, jakým je film vprávěn, jde o to větší mráz po zádech. Exploitation scén jsme ušetřeni, přesto se nám u jiné scény zastaví dech, jako už dlouho ne. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě je celkem fuk, že zde vůbec není gore (ale na drsné scény se dostane, jen jsou spíš naznačeny), průser je v tom, že Killing Ground absolutně postrádá nějakou atmosféru a napětí. Navíc už to zabíjí zbytečně dlouhý úvod a když už začne to, na co všichni čekáme, taky to za moc nestojí. Režisér si ukrojil velké sousto a většina filmu se odehrává ve dne, jenže mu to vůbec nefunguje. Navíc z těch lovců vůbec nešel strach a působili poněkud trapně. Mohl z toho vylézt alespoň průměrný horor, jenže aby to bylo echt nervy drásající, přidal sem Power i miminka. Dvě. Kterým prostě každá citlivá dušička zákonitě musí fandit, že jo. Já nevím jak vám, ale mě to přišlo celé směšné. A finále, ve kterém je hlavní hrdinka jak Rambo a její manžel by se sám asi neubránil (přitom neměl málo příležitostí) z toho všeho udělalo záležitost ještě směšnější. V čem je tohle pro náročného diváka, proboha? Tím, že to má dlouhý úvod, jsou tu mimina, ale jinak je to úplně stejně jak spousta dalších hororů? Fakt nechápu. A klišé tu jsou taky, SPOILER vedlejší postavy zemřou všechny, přivolaná policie umře taky KONEC SPOILERU, tak mi netvrďte, že se jim to vyhýbá, když to není úplně pravda. Kamera slušná a prostředí hezké, víc pozitivního tu nevidím. 2* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Velice slušný survival mi Australané připravili. Zpočátku jsem měl o filmu velké pochybnosti, bál jsem se, že půjde o australskou variaci na americké rádobyhorory s vidláckou tématikou, ale byl jsem překvapen hned několikrát. Snímek se nečekaně podrobně věnoval jednotlivým postavám, nebyl postaven na zobrazení tupého násilí, tvůrci si velice dobře poradili se dvěma časovými osami a finále mě opravdu potěšilo. Jen by mě zajímalo, jestli měla Sam u sebe v poslední scéně svůj "švýcarák". Doufám, že ano... ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama