Reklama

Reklama

Den za dnem

(seriál)
  • USA One Day at a Time
Trailer
USA, (2017–2020), 21 h 48 min (Minutáž: 21–35 min)

Hrají:

Justina Machado, Todd Grinnell, Isabella Gomez, Marcel Ruiz, Stephen Tobolowsky, Rita Moreno, Eric Nenninger, Fiona Gubelmann, James Martinez, Jay Hayden (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Obsahy(1)

V tomhle remaku televizní klasiky vychovává svobodná hispánská máma dospívající dceru a syna puberťáka. Vydatně jí přitom „pomáhá“ její konzervativní matka. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (8)

kockodan 

všechny recenze uživatele

Tragická hrůzostrašnost nejhoršího amerckého sitcomového ranku. Vrcholně nesympatická Justina Machado s trapnou Ritou Moreno tvoří opravdu cringe-worthy základ této bezúsměvné taškařice, která v roce 2017 posouvá vývoj žánru sitcom o několik mílových kroků zpět. Goofy lesbická teenager dcera trapně přehrávala, a pitvořila se v každém záběru obličejovými "reakcemi" na každé dění a repliku okolo ní... Z té jsem opravdu rostl. Navíc na lesbičku byla až moc feminní, a proto totálně nepřesvědčivá. Mladý syn v podání Marcela Ruize byl jediným protagonistou jehož herectví a výraz mi nevadil. A to je co říci o 15 letém debutantovi. První tři episody jsem u tv proseděl absolutně bez jediného úsměvu, o smíchu, či výbuších huronského řevu se absolutně nedá mluvit. Pilot byl asi nejtragičtější. Těsně před koncem jsem si uvědomil, že jsem se za celých 45 minut ani jednou nepousmál! Pár legračních situací a replik zajistil v nekolika následujících dílech Schneider, ale to je asi tak vše. Dlouhatánské prostoje, čekání protagonostů po replikách na smích obecenstva, špatný rytmus, úmorná předvídatelnost a 100 krát omleté gagy ze stovek klasických sitcomů let minulých. Kdyby hlavní hrdinky nebyly trapačka s nesympaťačkou dal bych o hvězdu navíc? To bohužel ani omylem! Originál neznám, ale předpokládám, že to byl klasický sedumdesátkový sitcom, který by už dnes neobstál, ani humorem, hereckými výkony, časováním ani tehdejšími tématy. Tím, že ho oprášili po 40 letech, napsali do něj dnešní progresivní mileniálská "palčivá" gay a gender témata, ovšem vůbec nezměnili fakt, že opět nebstojí. Rozhodně ne s nevtipným psaním a tímto podprůměrným castem. 35% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

originál neznám,ale tohle se i přes počáteční porodní bolesti rozjede do vtipné a hlavně životné záležitosti,která funguje jak má...70% ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Takto nejako vyzerá dokonalosť. Asi takto sa píšu príbehy, ktoré majú čo povedať a nie len útočiť na prvú signálnu. Takto sa mieša komédia s drámou. Takto sa prezentuje ľudskosť. Zaslúži si to oveľa viac než len styri série. Ale som strašne vďačná aspoň za ne. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál, který se zabývá tolika důležitými věci a jedná s nimi citlivě a odpovědně. Sice je to sitcom, ale některé momenty jsou vážné a zásadní. A taky mám ráda seriály, kde se mluví španělsky :D ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Jsou pořady, kde se to jen hemží postavami, které mi jsou cizí. Rád si rozšiřuji obzory a často je mám i tak rád. Jednou za čas se ale objeví pořad, který mi v určitých směrech nastavuje zrcadlo, ať už řešenými příběhovými linkami, lokalitou dění nebo jen volbou postav/herců a hereček. A to je přesně případ ODAAT - je jedno, jaká je objektivní kvalita seriálu - dle Netflixu zřejmě velká ne (díky bohu za PopTV), pro mě ale ano. Jen nedokážu určit, jestli to jsou perfektně vypointované situace, perfektně zahrané situace nebo situace formátu "a very special episode", které však vůbec nejsou těžkopádné. Ve všech těchto situacích se daří scénáristům najít nějakou tu komičnost, když už ne jiné pocity. Kvalitu hraní Justiny Machado znám dobře z Odpočívej v pokoji, všichni ostatní byli příjemným překvapením (výjimkou jsou některé guest stars, které znám už odjinud). Třešničkou na zatím čtyřchodovém dortu je předělaná znělka z původní verze sitcomu, která se mi zatím neoposlouchala. Pořád je to však klasický sitcom s laughtrackem, kterých televizí proběhly už možná stovky. Koneckonců mezi nimi byla i původní verze seriálu, která se ke mně nikdy nedostala. Jsem ale vděčný za to, že její reinkarnace ano. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (1)

  • Napriek zobrazovaniu rodiny s Kubánskymi koreňmi sú predstavitelia niektorých hlavných rolí pôvodom Portorikánci. (Astonko)

Reklama

Reklama