Reklama

Reklama

Jeptišky

  • USA The Little Hours (více)
Trailer 1

V jeden krásny letný deň v Toskánsku roku 1347 nastal ráno rozruch. Mladý sluha Massetto musel utiecť do bezpečia lesa, aby sa ukryl pred pomstou svojho rozhnevaného pána Bruna (Nick Offerman), ktorého ponížil nocou lásky s jeho manželkou. Pri náhodnom stretnutí s pátrom Tommassom (John C. Reilly) sa mu hriešnik prizná a láskavý mních sa mu rozhodne sa mu pomôcť. Ponúkne mu útočisko vo svätyni svojho kláštora, kde môže pracovať ako údržbár a záhradník, ale pod jednou podmienkou - musí predstierať, že je nemý a hluchý. Lákavá prítomnosť atraktívneho mladíka však nevyhnutne naruší už aj tak krehkú rovnováhu v čisto ženskej ríši, domove mladých mníšok, ktoré musia potláčať svoje sexuálne túžby. Všetky mníšky sa zúfalo snažia uniknúť zo svojho zdĺhavého a nudného spôsobu života za múrmi kláštora a vymýšľajú rôzne zámienky, aby mohli mladíka obťažovať. Podarí sa sestrám nakoniec získať to, po čom tak veľmi túžili celé tie roky? (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Samo se to příliš zbytečně tlačí do explicitních rovin, které někdy jsou vtipné, ale někdy prostě nejsou vůbec nutné. Co se týče humoru, chytlo mě až tak finále v posledních 20 minutách, jinak to byla taková slátanina gagů, ale není to vyloženě špatné, postavy jsou celkem povedeně napsané a těch 90 minut pohodově uteče. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Žánrově těžko zařaditelné. Není to komedie z ranku Princ a pruďas, kde si postavy jakoby uvědomují, v jakém jsou žánru, hláškují a vůbec se chovají jako ze současnosti. The Little Hours je daleko umírněnější a svázanější s prostředím a dobou, ve které se odehrává. Jeptišky jsou znuděné a sexuálně frustrované, ale namísto Prciček čekejte spíš něco ve stylu Swanbergových filmů, v nichž na více než jednorázových fórcích záleží na vztazích, sexuálním pnutí a vzpírání se tomu, jakým předvídatelným směrem se život ubírá. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No ty vole, Aubrey Plaza jeptiškou... No to mi ho požehnej svěcenou vodou. Uf, jestli tam byl nějaký humor, tak mě teda minul širokým obloukem. Asi byl natolik sofistikovaný, že jej má čidla nezaregistrovala. Fakt slabé (navzdory obsazení, to jsem fakt nečekal). Ten film mi přijde neskutečně prázdný, někde od půlky jsem přemýšlel, proč vůbec měl někdo nutkání něco takového natočit. Zjištění, že láska vítězí mi přijde poměrně málo jako důvod točit něco takového. V podstatě docela zklamání (nazvdory obsazení), fakt jsem čekal mnohem více (kvůli obsazení). 2.5* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém filmu je ten, že neví čím má ve výsledku být. A je to velká škoda, kvůli opravdu sympatickému obsazení, a taky z důvodu, že hlavní část příběhu se inspiruje jednou povídkou z Dekameronu, jenž tvůrci nedokázali naplno prodat a využít. Režisér a scénárista Jeff Baena má řemeslo v ruce a umí udělat, několik zajímavých scén a navodit tu správnou atmosféru, jen to prostě není, tak zábavné jak by to zábavné mělo být. Ještě, že je tam fakt sympatické obsazení v čele s Alison Brie(zamiloval jsem se do ní při sledování Community), Aubrey Plaza(mám pro ní slabost), Davem Franco nebo Johnem C. Reilly. Nakonec plusové body získává film, za ten čarodějnický sabat a pak následné scény v klášteře, jelikož ty byly opravdu vtipné. Objektivně to není dobrý film, ale vyložená blbost taky ne, přesto to víckrát neuvidím. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak takovou divočinu, bohužel ale ne v dobrém slova smyslu, jsem už dlouho neviděl. Jako obsazení mě lákalo fakt hodně, Brie, Plaza, Franco, Reilly, Offerman, to jsou všechno jména, která mě dokážou na svůj film nalákat, ovšem z jakého důvodu se všichni tito herci zúčastnili právě tohoto projektu, tak to fakt nechápu, respektive se mi nabízí jediná odpověď, kdy si banda herců, v realitě kamarádů, řekli, pojďme natočit společně nějakou kokotinu, nějaký úlet, pobavíme se u toho, zahulíme, pochlastáme, bude prdel, on nám to někdo zaplatí a třeba se na to ve výsledku nějaký trouba divák i chytí, čímž vám chci nyní vy jedna bando celebrit pogratulovat, chytil jsem se a jen doufám, že jste se při natáčení tedy pobavili alespoň vy, jelikož mě se to při sledování té vaší grotesky fakt nepovedlo. Každopádně kdybych měl ale nějakým způsobem celý ten film alespoň nějak přiblížit, tak to opravdu působí jako snad až levná televizní epizoda z Boccacciova Decameronu, ze kterého skutečně čerpá, takže je to po celou dobu nasáklé erotičnem, nadržeností a chtíčem, kdy veškeré postavy myslí od začátku až do konce jen na jedno, a tím je v podstatě i tvořena veškerá náplň filmu, tedy kdy, kde a jak si s kýmkoliv zapíchat, přičemž zde je to jakoby ozvláštněné tím, že se jedná o jeptišky. No nakonec ale proč by ne, každý má nějaký ten fetiš, a kdo tvrdí že ne, tak ten jich má rovnou několik, každopádně nejpodstatnější je v tomto filmu ale fakt, že to ve výsledku bohužel nepůsobí ani trochu sexy a celou tu zápletku tak lze označit opravdu jen za jednu velkou a především naprosto nepřesvědčivou výstřednost, která za pozornost vážně nestojí, pokud tedy opakuji, nemá konkrétní divák onu slabost pro ženy v černobílém hábitu, v tom případě by si mohl tuto podívanou vážně užít na plný koule. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Scenár je založený na prvom príbehu tretieho dňa Decameronu II. (dwdb)

Reklama

Reklama